מכתב כוונות נוסף לשותפויות תמר לרכישת גז טבעי בהיקף של חצי מיליארד דולר
ההסכם המתגבש הוא עם מפעל סיליקה דימונה. במכתב הכוונות צויין כי המפעל ירכוש לפחות 2.8 מיליארד מ"ק של גז טבעי אך המכתב עדיין אינו חוזה מחייב
09:13
21.02.10
החברות השותפות בקידוח תמר (ישראמקו, דלק קידוחים, אבנר ואלון גז) הודיעו היום (א') על עוד מכתב כוונות, שלישי במספר, לרכישת גז טבעי מן המאגר. השותפות הודיעו כי ביום שישי חתמו עם סיליקה דימונה על כוונתה לרכוש גז טבעי לתחנת כח שהם מתכוונות להקים בחצר המפעל. שווי הגז הטבעי לפי מחירו היום הוא חצי מיליארד דולר.
בהודעה נכתב כי סיליקה צפויה לרכוש גז טבעי בהיקף מינימלי של 2.8BCM (מיליארד מ"ק). עוד צויין כי דרישת סיליקה לגז טבעי יכולה להיות גדולה פי שניים מהכמות שצויינה בהודעה לבורסה. עוד נכתב כי הקונות הסכימו על תנאים לרכישת גז טבעי נוסף עבור פרויקטים אחרים. משך אספקת הגז הטבעי לפי מכתב הכוונות הוא 17 שנה.
בדומה למכתבים שקיבלה עד כה מחברת החשמל ומדליה אנרגיות, גם כאן מכתב הכוונות אינו מחייב את הצדדים ובכוונת השותפות בתמר להיכנס למו"מ עם סיליקה לחתימת חוזה אספקה מחייב בחודשים הקרובים.
בדצמבר 2009 חתמו השותפויות על מכתב כוונות עם דליה אנרגיות לאספקת גז בהיקף של 5.6BCM תמורת 1 מיליארד דולר. לאחר מכן באותו החודש הודיעה החברה על מכתב כוונות נוסף עם חברת החשמל לרכישת גז טבעי תמורת 9.5 מיליארד דולר.


