$
עולם

הצמיחה של המשק הלבנוני בשנת 2009 גבוהה מהצפוי

על פי דו"ח של המכון להון בינלאומי המשק הלבנוני צמח אשתקד ב-8.7%. המחקר מציין מגמה חיובית בשורה של אינדיקאטורים כלכליים ביניהם אספקת המלט (עלייה של 19.2%), עלייה בייבוא הנפט ומוצריו (עלייה של 16%) וייבוא ציוד ומכונות (עלייה של 17%)

דורון פסקין 23:34 10.02.10

 

המכון להון בינלאומי (IIF) פרסם השבוע דו"ח עדכני לגבי כלכלת לבנון ממנו עולה כי המשק צמח בשנת 2009 ב-8.7% - הצמיחה הגבוהה ביותר באזור המזרח התיכון. נתון זה מתקן נתון קודם שדיבר על צמיחה של 6% של המשק הלבנוני במהלך השנה שעברה.

 

בדו"ח ציין הארגון, כי השינוי מבוסס על בחינה מחדש של נתונים רשמיים שהתגלו "כבלתי אמינים". לפיכך, מומחי המכון עשו שימוש בפרמטרים כלכליים נוספים כמו אספקת המלט, ייבוא מכונות, מספר תיירים ועוד וזאת בנוסף לנתונים הרשמיים של הבנק המרכזי הלבנוני.

 

לפי ה-IIF, הצמיחה המרשימה בשנה שעברה מהווה המשך להתאוששות בפעילות המשק הלבנוני מאז שנת 2006, אז רשם המשק צמיחה שלילית של 1% בעיקר בעקבות המלחמה בקיץ עם ישראל. בשנת 2007 צמח המשק ב-5.9% ואילו בשנת 2008 המשק הלבנוני צמח ב-8.2%.

 

המחקר החדש מציין מגמה חיובית בשורה ארוכה של אינדיקאטורים כלכליים המעידים על האצת הפעילות הכלכלית כמו למשל אספקת המלט (עלייה של 19.2%), עלייה בייבוא הנפט ומוצריו (16%+) וייבוא ציוד ומכונות (17%+). ייצוא הסחורות במונחים דולריים נומינאליים ירד בשנה שעברה בכ-3% אולם מבחינה כמותית הוא עלה ב-4%.

 

בנוסף, תפוסת בתי המלון בלבנון זינקה ב-40% במהלך שנת 2009 – נתון מכובד לכשעצמו בייחוד באווירה של משבר עולמי שפגע קשות בתעשיית התיירות הבינלאומית, כך נכתב בדו"ח.

 

הכותב הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

 

x