סגור

ווטסאפ משיקה הודעות עם תמונות וסרטונים לצפייה חד פעמית בלבד

אפליקציית ההודעות השיקה הלילה תכונה שמיועדת לשליחה של תמונות או סרטונים שנמחקים מעצמם לאחר הצפייה או לאחר זמן קצוב מראש. איך משתמשים בתכונה החדשה?

ווטסאפ הודיעה הלילה (ד') על השקת תכונה חדשה בשם "צפייה חד-פעמית" או View Once ושמיועדת לשליחה של תמונות או סרטונים שנמחקים מעצמם לאחר הצפייה או זמן קצוב מראש. כבר דווח על כך שפייסבוק עובדת במרץ על התכונה הזו מזה תקופה ארוכה.
במקור הרעיון של ווטסאפ היה להתחרות בפופולריות של סנאפצ'ט וטלגרם שהתכונה העיקרית שלהן היתה האפשרות לשלוח הודעות מעין אלה. עם זאת התכונה הזו שימשה בעיקר כאמצעי למשלוח הודעות סקסטינג, אבל למרות זאת היא שימושית גם במקרים רבים אחרים.
1 צפייה בגלריה
ווטסאפ ו פייסבוק
ווטסאפ ו פייסבוק
אפליקציית פייסבוק
(צילום: ש)
הדוגמה העיקרית שמקדמים באפליקציה היא של משלוח הודעות המכילות מידע פרטי או רגיש שלא רוצים שייפול בידיים של מי שאינו מורשה לכך. בווטסאפ בחרו להציג למשל מקרה של שליחת סיסמה ושם משתמש לנמען, אך זה יכול להיות גם קוד סודי של כרטיס אשראי או פשוט מידע אישי שנדרש להעביר לאיש קשר.
כדי להמיר תמונה או סרטון לצפייה חד פעמית כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על כפתור "1" המופיע לצד הודעת השליחה. כשהנמען יפתח את ההודעה התוכן שלה ימחק מעצמו לאחר הצפייה. בווטסאפ מציינים שההודעות לא יישמרו בתמונות ובגלריה של הנמען בכל מקרה. כמו כן לא ניתן לצפות בהן שוב לאחר שיצאתם מהצ'ט.
כמו כן לא ניתן להעביר אותן, לשמור או לשתף. תוקף ההודעות פג לאחר 14 יום בתנאי שההודעה לא נפתחה. כמו כן אם צפיתם בהודעה לא ניתן לשמור אותה בגיבוי. עוד מציינים בווטסאפ ש"ייתכן שמדיה מוצפנת תאוחסן בשרתים של WhatsApp למשך מספר שבועות לאחר ששלחתם אותה". או במילים אחרות התמונות או הסרטונים האלה ימשיכו להתקיים בשרתי החברה גם אם הם נמחקו מהצ'ט שלכם - כנראה כדי לאפשר שחזור במקרה של צו בית משפט.
האופציה החדשה עומדת בתווך בין ההודעות בעלות זמן קצוב אותן השיקה ווטסאפ לפני מספר חודשים והודעות רגילות. היא צפויה להיות זמינה לרוב המשתמשים בהמשך השבוע וכמובן בתנאי שביצעתם עדכון לאפליקציה.