מילון כלכליסט
שון ההון
שון ההון 
צילום: freepik
 

אריה גולדין: "אנחנו חיים היום בעידן של פייק ניוז"

שוק ההון הוא המקום בו הכול קורה. כלכלות קמות ונופלות על סמך מספרים ונתוני אמת או לחלופין על חלקי אמיתות שנכתבות בעיתוני כלכלה או 'ידיעות חדשותיות' שיכולות להפיל ואכן לעיתים גם מפילות בורסות אם בשוגג או במזיד

בשיתוף אריה גולדין 18.11.20

שוק ההון הוא המקום בו הכול קורה. כלכלות קמות ונופלות על סמך מספרים ונתוני אמת או לחלופין על חלקי אמיתות שנכתבות בעיתוני כלכלה או 'ידיעות חדשותיות' שיכולות להפיל ואכן לעיתים גם מפילות בורסות אם בשוגג או במזיד.



פנינו אל אריה גולדין, מגדולי המומחים לתיקי השקעות ישראלים וזרים, קרנות גידור ומט"ח ושאלנו אותו מספר שאלות בסיס ושאלות עומק, על שוק ההון, על הבורסה לניירות ערך, על מניות שורט, נאסד"ק ועל שלל מושגים ותובנות הקשורים לשוק ההון, שיעזרו לכל משקיע להרוויח.

 

אולי נתחיל מהבסיס, מה זה בכלל שוק ההון?

אריה גולדין: הון זה מכלול נכסיו של אדם או גוף מסוים, שביכולתו להשתמש בהם ליצירת הכנסה או מוצר. לדוגמה: אני יכול עכשיו להחזיק שתי יאכטות ושני מטוסים פרטיים אבל לא יהיה לי שקל אחד בכיס או בחשבון הבנק, האם אני נחשב בעל הון או לא?

 

דוגמא אחרת: קניתי עכשיו מניית אפל, איפה? בשוק ההון כמובן. קניתי אותה בשער של 300, בכמות של מאה אלף מניות אבל בדיוק עכשיו יצא מכשיר חדש ששבר ל-APPLE את השוק והפיל את המניה לרצפה והמניה שווה עכשיו שקל. אני בעל הון או לא? רגע, אבל עוד לא מכרתי את המניה, עוד לא הפסדתי עליה, הכול רק על הנייר כרגע נכון? אז אני מחזיק בה ומקווה שמחר אפל תתאושש ותוציא אייפד עוד יותר משוכלל ותחזור לא רק ל-300 אלא אפילו תכפיל ותשלש. בקיצור המושג הזה הון או בעל הון, הוא מושג, לא הייתי רוצה לומר אמורפי אבל דינמי ונזיל לכל הפחות, כאשר שים לב: אנחנו מתייחסים בתיק השקעות לנייר וירטואלי, מספרים וגרפים שרצים על מסך פלזמה מרצד, לא נכס מוחשי ואולי פה נעוץ שורש הבעיה בהבנה מה זה שוק ההון.

 

למה אתה מתכוון?

אריה גולדין: "הריי בננה או תפוז בשוק למשל, הם מוצרים או נכסים מוחשיים, אמיתיים כביכול, אפשר בקלות להבין אותם כנכסים. הסחורה של הירקן זה הנכס שלו שבאמצעותו הוא יכול לייצר הכנסה, בדיוק לפי ההגדרה של הון. ואם אני יש לי באסטה, מכולה או האנגר שלם, מלא בננות אני בהחלט בעל הון.

 

שוק ההון
שוק ההון צילום: freepik

 

אוקיי אז מה הבעיה?

אריה גולדין: "לעומת זאת מישהו עם תיק מניות, כל נכסיו האמיתיים הם וירטואליים, זו המציאות, המשונה חייבים לומר. הביטקוין לוקח את זה עוד יותר אל הקצה. אבל מחר יכול לבוא ילד האקר ולפרוץ למחשבי ושרתי הנאסד"ק וכל בורסה בעולם שהוא רוצה ולמחוק את כל הנתונים שלי בלחיצת כפתור. מה יקרה אז לתיק ההשקעות שלי? אתה רוצה להגיד לי שזה לא יכול לקרות?"

האמת קצת איבדתי אותך אריה, אני בסך הכול רוצה לדעת איך להרוויח כסף בשוק ההון ולא אכפת לי אם זה כסף וירטואלי כל עוד הוא מכניס כסף הביתה.

 

אריה גולדין: "נהדר, אני איתך. מה שניסיתי לעשות בכל ההדגמה הארוכה הזאת, זה רק לגרום לך ולקורא להבין דבר פשוט: אל תיתן למומחים, לאנליסיטים, לכתבים הכלכליים או לכל אחד אחר לבלבל אותך: שוק ההון הוא קודם כל שוק,על כל המשתמע מכך. הקונוטציה הנקשרת לשוק מחנה יהודה או לשוק האוכל באיסטנבול, לא צריכה להיות שונה מזאת הנקשרת לשוק הפרחים באמסטרדם או לשוק ההון בארצות הברית. בסופו של דבר כ-ו-ל-ם שווקים וחלים עליהם אותם חוקים בסיסיים."

 

מהם החוקים האלה?

אריה גולדין: "אוקי. פה אנחנו כבר נכנסים למהות, לתוכן, לא רק לפילוסופיה ולהגדרות, אבל חשוב לזכור את זה תמיד. זה כמו שזה. אנחנו יודעים מה זה שוק ומה זה 'כלכלת שוק' או כלכלה חופשית אם תרצה. זה מונח קפיטליסטי מובהק, כינוי לשוק בו כל ההחלטות והפעולות הכלכליות של האנשים המתייחסות להעברת כסף, מכירה וקנייה של טובין ושירותים, מבוצעות על סמך רצון חופשי ולא נעשות בכפייה. במלים אחרות, שוק חופשי זה שוק שהייצור בו נשלט על ידי היצע וביקוש. זה אמור להיות ככה גם בשוק ההון רק ששיווי המשקל בו כל כך תזזיתי שקשה לעקוב אחרי זה. בשוק חופשי משתמשים במנגנון מחירים כדי להגיע לאותו שיווי משקל. ב'כלכלת שוק חופשי' ההתערבות הממשלתית אמורה להיות מינימלית בניגוד לשוק של כלכלה מעורבת, ריכוזית או כלכלה אטטיסטית, למרות שרבים טוענים ש'כלכלה חופשית' זה בסך הכול כלי ליצירת הבניה חברתית להצדקת משטר כלכלי חברתי מסוים."

אתה נשמע כמו ציטוט מויקיפדיה.

 

אריה גולדין: "תשמע, אנחנו חיים בעידן דיגיטלי חדש לחלוטין ומעניין ברמות על. מצד אחד הכול מדיד, אפשר לנטר הכול, לספור הכול, לעשות סטטיסטיקה מכאן ועד הודעה חדשה. ובאמת כך נוצרו בשווקי ההון מערכות המסחר המתקדמות, שהפכו עם השנים מידניות גרידא, כלומר כל עסקה בוצעה על ידי אדם הלכה למעשה, שכתב עם עט על נייר את העסקה, ועד שנכנסו המחשבים. המחשבים הפכו את המסחר ליותר אוטומטי והיום זה כבר מדע בדיוני. כלומר לא מדע בדיוני בכלל, היום כמעט הכול עובד על מערכות מסחר אוטומטיות מבוססות אלגוריתם, מה שקרוי אלגו-טריידינג שרץ חזק מאוד בכ-85% מהעסקאות בבורסות המובילות בעולם."

 

אמרת: 'מצד אחד' מה מצד שני?

אריה גולדין: "מצד שני אנחנו חיים היום בעידן של פייק ניוז."

 

תסביר?

אריה גולדין: "זה מתקשר לשוק ההון בהגדרה הבסיסית. ביקוש והיצע. אתה מודע לזה שזה לא בדיוק ככה נכון?"

 

מה לא בדיוק?

אריה גולדין: "הרי זה לא באמת ביקוש והיצע נטו אתה יודע... כמות המניפולציות בשוק ההון, זה אפילו לא משהו נסתר או לא ידוע ברבים, אלא ממש טכניקות מסחר לגיטימיות ברישיון. זה תופס לגבי כל סוחרי היום שעושים הון (הנה חזרנו להתחלה) ממכירה וקנייה אינטנסיבית של מניות וניירות ערך אחרים במהלך היום, חלק ניכר מהם בשורט. מה הקשר בין זה לבין ביקוש והיצע אמיתי?"

 

אתה שואל אותי?

אריה גולדין: "אם יש לך תשובה טובה אתה מוזמן לענות, אבל זאת הייתה שאלה רטורית. אני אגיד לך יותר מזה: עבור משקיעים מתחילים או אנשים שקוראים את הכתבה הזאת ומתעניינים בשוק ההון וחושבים שהם יכולים פשוט להיכנס, לבחור מניה שנראית להם טובה, לקנות אותה ולחזור עוד כמה שנים לקחת את הכסף.... אני לא אומר שזה לא קורה ושזה לא ככה בחלק מהמקרים אבל זה רק קצה הקרחון של שוק ההון. הנה, יש לך כותרת ביניים נחמדה לכתבה. "

 

אז אתה אומר שהמשקיע הקטן נידון לכישלון? יש בכלל אפשרות לשנות את המציאות הזו?

אריה גולדין: "בוא נצלול קצת יותר עמוק. מכיר את הקלישאה "אם פרפר משיק את כנפיו ביפן אני מרגיש את זה כאן? זו רק פראפראזה, כן? אני לא זוכר את הציטוט המדויק. אבל זה לא באמת משנה. אני מבטיח לך שתבין הכול בסוף אבל אני רוצה שתזכור שזה שמישהו מבטיח משהו, לא אומר שבאמת הוא יקיים. וככה זה בבורסה. מכיר את הביטוי "למכור את החדשות?" אתן לך עוד דוגמא ציורית ואנסה בסוף לחבר לך את כל הקצוות אם לא תצליח בכוחות עצמך. אבל בא תתאמץ קצת. הרי אתה לא באמת חושב שתשקיע X כסף בשוק ההון והשוק יהפוך אותו ל-2X ככה בלי מאמץ, מחשבה או סיכון? הרי סיכון הוא אחד מסודות הקסם של שוק ההון, בדיוק כמו רולטה והימורים. כן, כן, לא צריך להתבייש לומר את זה. בסופו של דבר גם המשקיע הכי מדויק וחכם, שהולך לפי מתודות מובנות ומסתמך על בסיסי נתונים וחישובים מטורפים, דוחות מאזן רווח והפסד של חברה ותחזיות לעתיד, גם אם הן הכי מקיפות ומדויקות, הרי הוא רק שחקן אחד בשוק. ולא, אין לו או לכל אחד אחר את כל הכוח והשליטה לסובב את השוק לאן שהוא רוצה. אמרנו שוק חופשי, לא?

 

השקעות
השקעות צילום: freepik

 

אני חושב שאני מתחיל להבין אותך

אריה גולדין: "תשמע, לא אני קבעתי את חוקי המשחק אבל אתה יודע, כדי לשבור את החוקים צריך קודם להכיר אותם. על בוריים."

 

אז מה חשוב כדי להצליח בשוק ההון?

אריה גולדין: "כמה דברים. א. ידע. איך אומרים, "ידע זה כוח" זו אמנם קלישאה אבל נכונה. אנחנו תמיד אומרים: 'אם הייתי יודע את מה שאני יודע היום כשהייתי יותר צעיר, הכול היה נראה אחרת.' אז ידע הוא כוח אבל דיברנו קודם על אלגו-טריידינג. תשמע, כמה ידע שלא יהיה לך וכמה חכם שלא תהיה, המחשב תמיד ינצח אותך. מכיר את 'כחול עמוק'?"

 

זה שיר של שלום חנוך, לא?

אריה גולדין (צוחק): " לא, זה השם של המחשב הראשון שניצח את גארי קספרוב, אלוף השחמט העולמי, דאז. אתה יודע מתי זה היה? ב-1996. עד אז האדם היה עם ידו על העליונה על המחשב. עד אז זאת גם הייתה התקופה שהאדם שלט בערך במסחר בשוק ההון. עט ונייר, דיברנו על זה. עסקאות שנשלחות על ידי בני אדם אמיתיים לברוקר שלהם והוא ממבצע את העסקה. כמה שנים עברו מאז? 25 שנה. ההתפתחות הטכנולוגית מאז ועד עכשיו הייתה עצומה. ידע זה כוח אבל שלא תחשוב שזה מספיק. לא תנצח את המכונה. ואם תנסה, סופך להפסיד. כמו כולם."

 

אתה אומר שאי אפשר להצליח בלי מחשבים ותוכנות אוטומטיות בשוק ההון?

אריה גולדין: "לא אמרתי את זה. בסך הכול אמרתי שידע זה לא מספיק. ברור שאפשר ואנשים גם מרוויחים בשוק ההון הון, ועושים תשואות יפות על הכסף שהם משקיעים. ברור גם שכשהריביות בבנק אפסיות אין מקום אחר להשקיע בו את הכסף, כן?"

 

מה עם נדל"ן? לא עדיף להשקיע בנדל"ן מאשר בשוק ההון?

אריה גולדין: "מה ההבדל? רכישת נייר ערך, מניה, אגרת חוב או כל מכשיר פיננסי אחר בשוק ההון זה בדיוק כמו לרכוש נדל"ן. הריי זו כמו שטח אדמה מוגבל כי יש מספר מניות קבוע ועם זה כולם משחקים. קנית 30% מהמניות של חברה מסוימת? נהדר, תפסת מקום של אחרים. יש לך פיסת נדלן לא קטנה בחברה. מה שתעשה עם ההשקעה זה כבר עניין אחר. ברור שאפשר להצליח בשוק ההון ובגדול אפילו."

 

אז מה צריך חוץ מידע?

אריה גולדין: "את כל מה שצריך כדי הצליח בכל תחום אחר: ניסיון, השקעה, מאמץ, אמונה, נחישות, כוונה, רצון... להמשיך? מזל אולי, לא ניכנס לוויכוח אבל לבטח שזו תכונה לגיטימית כשמדובר בשוק ההון ויש עוד הרבה תכונות, כלים ומכשירים שאת כולם צריך לבנות ולייצר ולהניח בצורה יפה ומסודרת בארגז הכלים שלך. המוח שלך. ההיגיון שלך. האינטואיציה שלך. אם תרתום את כל אלה יחד עם הידע שהשגת ותמשיך לרכוש כל הזמן פלוס הניסיון שתצבור – תצליח! בלי שאלה בכלל. ולא, לא הכול תלוי בך, בטח לא בשוק ההון, אבל אנחנו בעסקי המספרים והאחוזים, כן? מספיק שתהיה 'צודק' רק ב-51% מהמקרים: זה יספיק לך כדי להיות בעל השליטה בחברה שלך."

 

אתה מדבר על ארביטראז' עכשיו?

אריה גולדין : "כן, גם. יפה, דוגמה יפה. לא צריך להרוויח מיליון דולר בשבוע. באפט פעם אמר, ריבית דריבית על הכסף דיבידנד יפה וקבוע. קנית ב-0.44, מכרת ב-0.48. אתה יודע כמה אחוזי רווח זה?"

 

לא, כמה?

אריה גולדין: "כמעט 10% רווח! קנית נייר ב-50 אלף שקל בשער הראשון ומכרת אותו דקה אחרי או שעה או שבוע אחרי, לא משנה, בשער השני. כמה עשית? כמעט 5000 שקל! אתה מבין?"

זה לא משנה אם מכרתי אותו אחרי דקה או שבוע?

גולדין: "בוודאי שזה משנה. זמן שווה כסף הריי. עוד קלישה אבל נכונה, לא? מה דעתך?"

 

כן, אני מניח.

גולדין: "בוא נבדוק יחד אם זה נכון: מכיר את המשפט: 'השקעה לטווח ארוך' או: 'זה לא משנה כמה זמן אתה בשוק העיקר שאתה בפנים, בסוף תרוויח?' הריי ההנחה היא שהבורסה תמיד עולה בסופו של דבר, היא אחת מהנחות היסוד שכולם מתבססים עליה והיא גורמת לכולם להאמין בשוק ההון ולהשקיע בו בכל מחיר ובכל מצב."

 

רגע, זה לא ככה? אם מסתכלים על הגרפים של הבורסות הן באמת תמיד עולות בסופו של דבר

אריה גולדין: "כן ולא. בגדול כן. אבל אם נכנסת לשוק בינואר 2009 למשל, שנייה לפני המפולת הגדולה של משבר הסאב פריים בארה"ב או... למה אנחנו הולכים רחוק, הנה עכשיו עם הקורונה. אם נכנסת לשוק ב-22 למרץ וקמת בבוקר למחרת היית רואה איך הכסף שלך נחתך ב-40 אחוז בין-לילה או בשבוע."

 

אוקיי אבל אחרי שלושה חודשים הבורסה חזרה לאותה נקודה לא?

אריה גולדין: "כן ולא. ה-V שייפ היה רק על מניות הטכנולוגיה, הביג טק, הפנגיות: פייסבוק, אמזון, אפל, גוגל, נטפליקס ורוב מניות הנאסד"ק 100 וחלק ממניות ה-P&S 500 אבל תכלס ההתאוששות הייתה יותר בצורת K או U או L."

 

כלומר?

גולדין: "ה-V שייפ זה מצב שאומר שהמצב באמת חזר לקדמותו: הייתה צלילה, אנשים קנו את המטבל, מוסדיים התחרטו על היציאה ונכנסו שוב, שחקנים חדשים כמו רובין הוד ואחרים הגיעו לשוק והשוק עלה למעלה באותה דרך שהוא ירד. אבל בשטח מה שקרה זה שמניות של חברות תעשיה, מזון, תיירות, נדל"ן מסחרי ואחרות, חטפו מכה קשה בגלל הקורונה ולא ממש התאוששו. אותן חברות והמניות שלהן מדשדשות ועולות בקצב הרבה יותר מתון אם בכלל. חלק פושטות רגל והמניות שלהן יורדות לטמיון, או שלא יחזרו בכלל או שיחזרו לאותה נקודה כמו לפני המשבר רק עוד כמה שנים טובות."

 

אז בינתיים אם אני מושקע בהן אני מפסיד כסף, הבנתי.

גולדין: "כן, באמת הכסף שלך מת, לא עובד בשבילך. יש מקומות אחרים שאתה יכול להעביר אותו אליהם ולחזור להרוויח."

 

עכשיו אתה מדבר. אז איפה המקומות האלה?

גולדין: "מניות, ניירות ערך, אגח"ים זה נחמד אבל כסף מהשקעות אפשר לעשות יותר דרך קרנות גידור, מט"ח, השקעה בכלכלות צומחות, סחורות: זהב, כסף, נחושת שמשמשת בלוחות אלקטרוניים לייצור סמארטפונים של הדור החמישי ועוד."

 

מה זה קרן גידור?

גולדין: "גידור זו שיטת השקעה שמנטרלת סיכונים בתיק ההשקעות. גידור סיכונים זה למשל רכישת תיק מניות ובנוסף רכישת אופציות מכר PUT על אותן מניות, כאשר ירידת מחירי המניות תפוצה בעליית ערך האופציות בהמשך. על פי רוב הקרנות, המוסדיים, הציבור הרחב קונה מניות לפי הרכב תיק השקעות סולידי, לפי המלצת יועץ ההשקעות בבנק או איפה שזה לא יהיה. הרכב תיק מסורתי של 60/40 נניח כולל מניות ואגרות חוב בהתאם לאופי ולמטרת הלקוח. השקעה דרך קרן גידור לעומת זאת מאפשרת ללקוח להרוויח הרבה יותר כסף כל שנה, בהשקעה מתקדמת ואקטיבית הרבה יותר."

 

טוב, בוא נדבר קצת על העתיד: איפה הכי כדאי להשקיע? מה כיוון השוק לדעתך?

גולדין: "שאלה מצוינת אבל בשוק ההון הכול תלוי בנקודת הזמן בה אנחנו נמצאים. אתה יכול לראיין אותי עכשיו כשאנחנו נמצאים בשוק שורי אבל עוד שבוע נניח תצוץ עוד איזו קטסטרופה בעולם ונעבור לשוק דובי. עוד חודשיים רשות האנטי טרסט האמריקאית תחליט שאמזון וגוגל הן מונופול ויחליטו לפצל או לפרק אותן והמניות שלהן תתרסקנה בין רגע באותו היום ואיתן כל הנאסד"ק יצלול."

 

אולי אני יכול לנצל את זה, לא?

גולדין: "כן, אתה יכול להשקיע במדד הויקס שמודד את רמת התנודתיות והפגיעות בשוק. אם יש לך תחושה או ידיעה לאן העולם הולך, תוכל להשקיע גם בשורט על הויקס או ההפך."

ונניח אני רוצה להשקיע בשוק ההון אבל לא יודע באיזו מניה, יש פתרון בשבילי?

גולדין: "כן, אפשר למשל להשקיע ב-ETF מסוגים שונים. שוק קרנות הסל התפתח וצמח מאוד בשנה האחרונה ונוצרו מלא אפשרויות השקעה חדשות".

 

מה זה ETF?

אריה: "ETF זו קרן השקעה, סל מניות, שתופסת עבור המשקיע כמה מניות מתחום ספציפי ומשקיעה בסל המניות הללות שבנוי לפי הרכב מסוים. הקרן גובה על זה דמי ניהול שנתיים בשיעור של בין עשירית לאחד וחצי אחוז. למשל ETF מבוסס על מניות של חברות תעופה הכולל בתוכו את כל חברות התעופה האמריקאיות."

 

נשמע מעניין, במיוחד אחרי הקורונה.

"תשמע, וורן באפט, האורקל מאומהה, המשקיע המפורסם בעולם ואחד המצליחים ביותר, מכר את כל מניות חברות התעופה שהיו ברשותו ברגע שהקורונה פרצה לעולם... לא חיכה ולא האמין בהן יותר ופשוט מכר הכול."

 

אבל מי שקנה מיד אחרי המשבר מניות של חברות התעופה בטח הרוויח, לא? הן צללו הכי חזק.

"אין ספק שתזמון זה אחד הדברים החשובים ביותר בהשקעה בשוק ההון אבל יש אמרה כזאת: "אי אפשר לתזמן את השוק". זאת אחת הטעויות הנפוצות אצל משקיעים מתחילים. הם חושבים שהם יכולים לדעת מתי השוק יורד או עולה ולקנות ולמכור בהתאם. זה כמעט אף פעם לא עובד, לא עבור מתחילים לפחות."

 

יש גם ניתוח טכני, זה לא עוזר לדעת מתי השוק יורד או עולה?

גולדין: "יש אינדיקטורים רבים כמו RSI, אינדיקטור נפח קנייה ועוד עשרות אינדיקטורים שונים שכביכול או לא כביכול באים לתת מענה אמיתי, מתי צריך לקנות ולמכור מניה. מי שמקצוען ומתמחה בניתוח טכני לפי נרות וכדומה יכול לעבוד קשה על תזמון מכירה וקנייה של מניות ולהרוויח יפה מאוד.

 

יש בשוק מלא שורטיסטים, מוכרים בחסר, שעושים את זה כל הזמן וצדים את הדגים הקטנים והתמימים שנכנסים לשוק ומנסים לעשות מכה לבד, בלי סבלנות, בלי ללמוד את הנתונים הפונדמנטליים של החברה והמניה ובלי להכיר את השוק והטרנדים השולטים בו.

 

משקיעים פרטיים עובדים הרבה לפי FOMO, לפי הרגש והתחושה ופחות לפי ניתוח קר ומדויק של האלמנטים הכלכליים הבסיסיים. אומרים שאסור להשקיע בשוק ההון עם הרגש וזה חוק די נכון אבל קשה ליישום עבור משקיע פרטי חסר ניסיון."

 

מה זה FOMO?

גולדין: "FEAR OF MISSING OUT " הפחד להפסיד קניה של מניה טובה. זה לא ביטוי בלעדי לשוק ההון אבל הוא תופס בו טוב מאוד. אנשים משקיעים בעיקר לפי פחד ותאוות בצע, זה עוד משפט ידוע על השקעה בשוק ההון. אמרתי לך בהתחלה: רוב האנשים הם לא רובוטים, אבל לרוע מזלם הרוב זה רובוטים אמיתיים שמשקיעים מולם. אפשר להפסיד את המכנסיים בקלות בשוק ההון ככה שמי ששוקל להיכנס לתחום ההשקעות בשוק ההון חייב לעשות שיעורי בית ולהבין למה הוא נכנס.

 

טיפ לסיום למשקיע המתחיל?

"אל תאכל את עצמך על הפסדים. יש כמה סוגי משקיעים בשוק ההון. יש את אלה שיותר מתבאסים על הפסדים ויש את אלה שיותר מתבאסים על זה שלא נכנסו בזמן והפסידו רווח, וזה לא אותו דבר. זה כמו בספורט, הווינרים הגדולים ביותר הם אלה שיותר מאשר הם אוהבים לנצח הם פשוט שונאים להפסיד. תחשוב על זה. "

 

פרסום ראשון: 18.11.20, 09:54

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות