$
המלצות 2017

המלצות 2017

מדיור להשכרה בדיסלדורף ועד למיזם רכב בסין: ההמלצות של פסגות ל-2017

מחלקת המחקר של בית ההשקעות הגדול בישראל שצלחה את 2016 עם תשואה מרשימה של 12% בונה לכם רשימת קניות של 5 מניות ו-2 איגרות חוב לשנה החדשה

בית ההשקעות הגדול במדינה, פסגות, חוזר לפרויקט של 'כלכליסט' לאחר שהשיג ב-2016 תשואה של 16% במניות שבחר, ו-7.7% באג"ח. במחלקת המחקר של בית ההשקעות טוענים שהרכב מנצח לא מחליפים והחליטו להמליץ שוב על קנון שבשליטתו של עידן עופר ועל חברת התעופה הישראלית, אל על. באג"ח החליטו האנליסטים להשאיר שוב את גזית גלוב של כצמן.

 

להמלצות של פסגות לשנת 2016 לחץ כאן

 

שנת 2016 מתקרבת לסיומה, וחודש דצמבר מעניק אפשרות לסכם בזהירות מה עשו המדדים והמטבעות המובילים השנה. בבורסה המקומית, מדד ת"א 25 איבד כ-5% מערכו בעוד שבניו יורק מדד דאו ג'ונס הוסיף למעלה מ-13%. הדולר, שנסחר בתנודתיות רבה מול השקל, נסחר כעת סביב הרמה בה פתח את 2016 - 3.87 שקלים. לעומת זאת, המטבע האירופי, היורו, תפס השנה כיוון שלילי וירד ב-5% לשפל של 14 שנים - 4 שקלים.

 

את ההמלצות של פסגות לקראת שנת 2017 הרכיב צוות שכלל את אורי גרינפלד הכלכלן והאסטרטג הראשי בבית ההשקעות, אילנית שרף, מנהלת מחלקת מחקר Sell Side ונעם פינקו, אנליסט בכיר במחלקת מחקר Sell Side.

 

מניות

 

בראק אן וי. תשואה ב-2016: 40%

חברת נדל"ן בבעלות ישראלית הפועלת בגרמניה. לחברה נכסים איכותיים בתחום המגורים להשכרה והמסחר וכן פרויקט יזמות מגורים מרשים בדיסלדורף ומספר קרקעות לפיתוח פרויקטים נוספים. החברה צפויה להמשיך ליהנות מהביקושים החזקים בשוק הנדל"ן הגרמני והריבית האפסית לצד הרחבת הפעילות.  

 

שוק הנדל"ן בברלין שוק הנדל"ן בברלין צילום: שאטרסטוק

 

 

להמלצות של בנק מזרחי טפחות לשנת 2017 לחץ כאן

 

אל על. תשואה בשנת 2016: 3%-

לא מניה לבעלי לב חלש וגם לא מניה מומלצת למי שחושב שהנפט עומד לעלות. לאחר שהצליחה להגיע לסיכום עם הטייסים החברה צפויה לשוב ולהציג רווחים גבוהים (שוב, בתנאי שהנפט לא יעלה בחדות) בעיקר בזכות הגידול המתמשך בהיקף הנוסעים בנתב"ג שמפצה על ירידת מחירי הכרטיסים. החברה נסחרת במכפילים נמוכים ממרבית המתחרות בעולם.

 

קנון. תשואה בשנת 2016: 2.6%

הסיבה להחזיק בקנון נובעת מכוונת החברה לבצע הנפקה של חברת הבת IC-POWER בבורסה בניו יורק. בבעלות חברת הבת מספר רב של תחנות כוח בדרום ומרכז אמריקה המופעלות בגז, מים, רוח וסולר. כן החברה מחזיקה בתחנת מישור רותם בישראל. הנפקת החברה, לפי שווי מוערך של לפחות 1.4 מיליארד דולר תיצור הצפת ערך משמעותית לקנון. האחזקה בחברת הרכב הכושלת קורוס מוערכת מראש בשווי שלילי מקסימלי ולכן לא מכבידה על המודל.

 

השקה של רכב קורוס בסין השקה של רכב קורוס בסין צילום: TIAN TIAN

 

מבני תעשיה. תשואה בשנת 2016: 81%

לאחר שעברה שינויים רבים בהם שינוי בעלות וירידה משמעותית במינוף ובפיזור הגיאוגרפי אנו סבורים כי החברה נמצאת במצב טוב להגדיל משמעותית את התזרים התפעולי הנקי שלה (ה-FFO) בזכות הירידה החדה בהוצאות המימון בעיקר. העליה ב-FFO מכ-160 מיליון שקל לכ-200 מיליון שקל בשנת 2018 תוביל לכך שהחברה תיסחר בתשואת FFO מהגבוהות בסקטור ותהפוך אותה למעניינת להשקעה.

 

 

להמלצות של בנק ירושלים לשנת 2017 לחץ כאן

 

 

בזק. תשואה בשנת 2016: 16%-

אחד האיומים המרכזיים על פעילות הליבה של בזק (תחום המפ"א) הינה הרגולציה שיכולה מצד שני להוות גם הזדמנות גדולה. על הפרק, סעיפי בזק בחוק ההסדרים וביטול הפרדה מבנית. פתיחת התשתיות בחוק ההסדרים עשוי להוות איום על רווחיותה של בזק בעיקר נוכח האפשרות שהוט תכלל ותוכל לעשות שימוש בתשתיות בזק. עם זאת, על הפרק החרגת הוט שמעכבת את פוטנציאל הפגיעה, כאשר לא ברור בכלל המחיר שצפוי הרגולטור לקבוע עבור שירותים אלו. מנגד, האיום יוצר הזדמנות. הפוטנציאל הטמון להערכתנו בהעברת סעיפי בזק בחוק ההסדרים נובע מפוטנציאל ביטול ההפרדה המבנית בבזק אשר להערכתנו יקבל משנה תוקף לאחר העברת החוק. לביטול ההפרדה יש מספר יתרונות ברורים עבור בזק ובעלי המניות: הכרה בהחזרי מס בגין הפסדים צבורים, חסכון בעלויות תפעוליות ויתרון תחרותי ביכולת לשווק טריפלים. הלחץ השלילי לקראת סוף השנה סביב חוק ההסדרים מהווה הזדמנות מעניינת לכניסה למנייה שתשואת הדיבידנד בה הוא מעל ל- 7.5%.

בזק בזק צילום: אוראל כהן

 

אג"ח

 

אדמה ב'

חברת אדמה שמייצרת ומשווקת מוצרים להגנת הצומח נרכשה לאחרונה על ידי חברת CNAC הסינית יוצרת סינרגיה בין החברות והזדמנויות לגידול בפעילותה בעיקר נוכח החשיפה לשוק הסיני. מדובר בשוק הגדול ביותר בעולם, בו פועלים כ- 200 מיליון חקלאים כשאחד היתרונות המובהקים נובעים מחשיפה לצינורות ומערך הפצה מורכב ורחב ברחבי המדינה. הרכישה מגדילה ומשלימה את פלטפורמת המוצרים של אדמה, מייצרת פלטפורמה רחבה ומגוונת של מוצרים לצד יכולת שיווק חזקה המבוססת על מותג חזק ורשת הפצה בעלת פריסה רחבה. בשנת 2015 נאמד השוק הגלובלי בו פועלת החברה ב-5.4 מיליארד דולר וצפוי לגדול להיקף כספי של 6.8 מיליארד דולר בשנת 2020. אגרת החוב נושאת ריבית קבועה בשיעור 5.15% לשנה, צמודה למדד ובעלת מח"מ 9 שנים. הריבית משולמת פעמיים בשנה. האגרת נסחרת בתל בונד 60 בתשואה ברוטו של 4.37% לאחר שרשמה עליות שערים מאז הבחירות בארה"ב בדומה לשוק כולו.  

 

גזית י"ב

אגרות החוב של גזית גלוב מעניקות היום תשואה עודפת למשקיע בהם על אגרות חוב של ענקיות נדל"ן הפועלות רק בישראל הסיבה לכך הינה הפיזור הגיאוגרפי והמינוף הגבוה יותר. אי לכך משקיע שמוכן לקחת מעט יותר סיכון יכול להשקיע בענקית נדל"ן זו לה נכסים איכותיים בשווי של כ-22 מיליארד שקל (בצפון אמריקה, אירופה, ברזיל וישראל)וחוב של כ-13 מיליארד שקל לצד גמישות פיננסית גבוהה וניהול איכותי.  

 

קניון של גזית גלוב בראשון לציון קניון של גזית גלוב בראשון לציון צילום: טוטם הדמיה ואנימציה

 

תיק השקעות מומלץ לשנת 2017

30% מניות, מתוכם 55% בחול ו-45% בישראל

12% ממשלתי שקלי

18% ממשלתי צמוד

40% קונצרני

 

הערכות לשנת 2017

מדד ת"א 25: 6%

מדד דאו ג'ונס: 5%

 

מחר בפרויקט - ההמלצות של בית ההשקעות מור

בטל שלח
    לכל התגובות
    x