$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

פאניקה בלונדון: הבנקים צנחו והליש"ט התרסקה

בורסות אירופה רשמו ירידות חדות - גרמניה השילה 3%, לונדון ירדה ב-2.5% וצרפת איבדה 3.5% מערכה. מבחינת המניות - ברקליס איבד 18%, RBS מאבד 15% ולוידס הבריטי וקרדיט סוויס השילו 10% מערכם; האג"ח הבריטי ל-10 שנים נסחרת לראשונה בתשואה נמוכה מ-1%

כתבי שוק ההון 19:0427.06.16

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

משתתפים בהכנת הידיעה: גיל קליאן, אמיר רוזנבאום ומיקי גרינפלד

 

 

19:00 - הבורסות באירופה נעלו את יומו הראשון של המסחר השבועי בירידות שערים חדות, זאת בהמשך למגמה של יום שישי האחרון. הבורסה בלונדון שהייתה במוקד העניין, איבדה 2.6% מערכה. הבורסה הגרמנית בפרנקפורט נעלה את היום בירידה של 3% והבורסה בפריז השילה 3.5% מערכה.

 

הירידות החדות בשווקי המניות דחקו את מניות הבנקים האירופים אל עבר רמות שפל היסטוריות. הבנקים הבריטים הם אלה ששילמו את המחיר הכבד ביותר. מניית רויאל בנק אוף סקוטלנד (RBS) נפלה ב-43% בשני ימי המסחר שאחרי הצבע הברקזיט, מניית לויד'ס צללה ב-27% ומניית ברקליס איבדה 18% מערכה.

 

הירידות החדות לא פסחו גם על שאר מניות הבנקים ברחבי אירופה. דויטשה בנק, הבנק הגדול בגרמניה, צלל ב-16% אל שפל היסטורי. הבנקים הצרפתים BNP פאריבה וסוסייטה ז'נרל השילו למעלה מ-20% משווין מיום שישי האחרון. והבנק הספרדי בנקו סנדנטר ירד ב-21%.

 

17:40 - אחרי הברקזיט: חברות הטכנולגיה הבריטיות שוקלות רילוקיישן. לפי דיווח של הגארדיין, הברקזיט צפויה להשפיע בעיקר על חברות פינטק בריטיות, שעלולות לאבד בעקבותיו את הגישה לשווקים באירופה. היותה של לונדון מרכז פיננסי עולמי סייעה לחברות פינטק להפוך למנוע הצמיחה המרכזי של תעשיית ההייטק המקומית.

 

15:00 -  תמונת מצב בשווקים הפיננסים בעולם - הליש"ט צוללת ב-3.5% לרמה של 1.317 דולרים. בבורסות אירופה גרמניה מובילה את הירידות עם מינוס 2.3%, לונדון וצרפת יורדות ב-2%. בוול סטריט החוזים העתידיים רושמים ירידות חדות של עד 1%. מבחינת המניות - ברקליס מאבד 18%, RBS מאבד 25% ולוידס הבריטי וקרדיט סוויס משילים 10% מערכם.

 

 

דויטשה בנק (לבן) וקרדיט סוויס (כתום) - ב-6 השנים האחרונות דויטשה בנק (לבן) וקרדיט סוויס (כתום) - ב-6 השנים האחרונות

 

14:25 - גם מניית הבנק הבריטי, רויאל בנק אוף סקוטלנד (RBS) יורדת לשפל היסטורי - המנייה מתרסקת ב-23% בבורסה בלונדון ומשלימה התרסקות של כ-40% מיום שישי האחרון ו-97% מנקודת השיא שנרשמה בשנת 2007.

 

RBS רויאל בנק אוף סקוטלנד RBS רויאל בנק אוף סקוטלנד צילום: בלומברג

 

14:20 - שעתיים לפתיחת המסחר בוול סטריט. מניות הפיננסים נסחרות בטרום המסחר בירידות שערים מתונות יחסית בהשוואה למניות הפיננסים האירופיות. בנק אוף אמריקה משיל 2%  מערכו, סיטי בנק יורד ב-2.5% וג'יי פי מורגן נחלש ב-1.8%.

 

13:20 -הבנקים האירופאים מאבדים גובה. מניות דיוטשה בנק וקרדיט סוויס יורדות בלמעלה מ-7% ומשלימות ירידות של למעלה מ-70% מנקודות השיא שנרשמו בשנת 2007.

דויטשה בנק דויטשה בנק צילום: בלומברג

 

13:00 - הבהלה לאג"ח - הירידות בשווקי המניות מבריחות את המשקיעים אל עבר אגרות החוב הממשלתיות, דבר הגורם לצניחה בתשואות האג"ח: בספרד, תשואת האג"ח הספרדתית נופלת ב-16 נקודות בסיס ל-1.48%. השפל ההיסטורי של תשואת האג"ח הגרמנית רק מעמיק - התשואה נחלשת ב-6 נ"ב למינוס - 0.0093%. תשואת האג"ח הצרפתית יורדת ב-5 נ"ב ל-0.34% ותשואת האג"ח השוויצרית יורדת ב-3 נ"ב למינוס 0.5%.

 

11:35 - בעוד המשקיעים ממשיכים למשוך כסף מהמניות, תשואת האג"ח הממשלתי הבריטי ל-10 שנים ירדה מתחת ל-1% - לראשונה מאז החל בלומברג לעקוב אחרי נתוני אג"ח, בשנת 1989. האג"ח נסחרת כעת בתשואה של 0.993%.

 

11:15 - מניית איזיג'יט (Easyjet) קורסת כעת ב-16%, ומשלימה קריסה של 27% מאז הברקזיט. חברת התעופה פירסמה אזהרת רווח לאור פרישת בריטניה מהאיחוד, וצופה פגיעה של 37.5 מיליון דולר ברווח לפני מס ברבעון הנוכחי. פרט לפרישת בריטניה, החברה גם ממשיכה לסבול מהתחרותיות הגבוהה במחירי הטיסות, שביתות פקחי טיסה בצרפת וביטול טיסום לשארם א שייח לאחר פיצוץ המטוס הרוסי.

 

איזיג'ט איזיג'ט

 

10:50 - ירידות חדות במניות הפיננסים בלונדון - ברקליס יורד ב-7.7%, לוידס מחסיר 6.6%, RBS צולל ב-9.3%.

 

10:00 - פוטסי הבריטי פתח בירידה של 1%. דאקס הגרמני יורד ב-0.5% וקאק הצרפתי מאבד 0.9%. מדריד עולה ב-2.3% אחרי תוצאות הבחירות.

 

הבנק המרכזי באיטליה שוקל להזרים 44 מיליארד דולר לשווקים. הכסף יוזרם לבנקים במדינה, כערבויות או כהשקעה בהון של הבנקים.

 

מעט לפני פתיחת המסחר בלונדון נאם שר האוצר הבריטי, ג'ורג' אוסבורן, וניסה להרגיע את השווקים. "עזיבת האיחוד לא היתה התוצאה שבה רציתי, אך עתה לאחר שהדמוקרטיה אמרה את דבר, אנו מחוייבים לפעול על פי התוצאות. אני מכבד את התוצאה שנקבעה", אמר השר. "אנו צריכים להפעיל את סעיף 50 רק כאשר ביצענו את ההכנות הנדרשות". עד אז, אמר השר, "אנו פתוחים לעסקים".

 

ג'ורג' אוסבורן ג'ורג' אוסבורן צילום: איי אף פי

 

9:00 - רגע לפני פתיחת שבוע המסחר: תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עומדת הבוקר על 1.50%, אג"ח אנגליה ל-10 שנים על 1.08%, אג"ח גרמניה ל-10 שנים על מינוס 0.04%.

 

8:40 - מה עושים החוזים? בשלב מוקדם זה החוזים על ניו יורק עומדים על ירידה מתונה של 0.3%.

 

סקוט קלמונס (Scott Clemons), מנהל ההשקעות הראשי ב-Brown Brothers Harriman’s: "בסביבה האמריקאית של קצב גידול חלש ברווחי התאגידים מול תמחור גבוה מדי של השוק, מובנית נטייה לתגובת יתר להתפתחויות חיצוניות. הברקזיט הוא אירוע חיצוני גדול מאד והשווקים הפיננסיים האמריקאיים יגיבו בתנודתיות חזקה מאד במשך תקופה לא קצרה".

 

המחאה נגד תוצאות משאל העם בלונדון המחאה נגד תוצאות משאל העם בלונדון צילום: גטי אימג'

 

תום סיאומדס (Tom Siomades), ראש חברת היעוץ Hartford Funds:  "השווקים ירדו באופן חד בימים הקרובים, אך הנתונים הבסיסיים לא השתנו, ולכן השווקים היתאוששו. הכלכלה האמריקאית תמשיך לצמוח בקצב איטי ולברקזיט לא תהיה השפעה מהותית עליה והוא לא יכניס אותנו למיתון".

 

7:40 - הפאונד הבריטי ממשיך ליפול: לאחר קריסה של כ-8% ביום שישי רושם המטבע הבריטי בפתיחת שבוע המסחר ירידה של 2% מול המטבע האמריקאי ונסחר ב-1.339 דולר. היורו נופל ב-0.9% ונסחר ב-1.101 דולר. הדולר עצמו נחלש ב-0.6% מול המטבע היפני לרמה של 101.55 ין - בשעה שביפן מצהירה ההנהגה על נכונות להתערב בשוק במידת הצורך.

 

 צילום: גטי אימג'ס

 

7:25 - פתיחת שבוע המסחר באסיה: טוקיו עולה ב-1.9%, שנגחאי עולה ב-0.9%, האנג סנג נחלש ב-0.7%.

 

בנפט: ה-WTI יורד ב-0.5% ל-47.4 דולר לחבית, הברנט יורד ב-0.3% ל-48.3 דולר לחבית.

 

7:20 - ראש ממשלת יפן שינזו אבה (Shinzo Abe) אמר היום כי הורה לשר האוצר תארו אסו (Taro Aso) לעקוב "באופן צמוד עוד יותר" אחר שוק המט"ח ולנקוט בצעדים לייצובו אם יידרשו. "הסיכונים ואי הוודאות נותרו בשווקים הפיננסיים, אנו צריכים להמשיך לפעול על מנת לתרום ליציבות", אמר אבה בפגישת חירום שערכה הממשלה עם הבנק המרכזי של יפן בתגובה לאירועי סוף השבוע וההכרעה הבריטית.

 

בסוף השבוע דווח כי לנוכח הטלטלה בשוק המט"ח, ממשלת יפן והבנק המרכזי שוקלים לנקוט צעדים למניעת עליות פתאומיות של הין, ובהם התערבות חד צדדית בשוק המט"ח.

 

7:15 - אגנוס ניקולסון (Angus Nicholson), אנליסט שווקים ב-IG: לשווקים היה את סוף השבוע לעכל את האימה של יום שישי. נראה שמגמת המימושים תהיה מעתה יותר אסטרטגית, עם אפשרות לעליות בכמה מניות שנוטות לביצועי ייתר בשווקים יורדים".

 

7:10 - האפטר שוק: השווקים בעולם נכנסים היום לשבוע מסחר חדש, לאחר הפוגת סוף השבוע שאיפשרה אולי לחלק מהמשקיעים לשקול מחדש את האסטרטגיה לאחר התגובה המיידית והסוערת של יום שישי להחלטה של אנגליה.

 

על פי חברת S&P Global,  מימושי הענק האדירים שנרשמו ביום שישי בשווקים הבינלאומיים הגיעו ליותר מ-2 טריליון דולר - היקף המכירות הגדול ביותר שנרשם ביממה אחת אי פעם. שיא המכירות הקודם שעמד על 1.9 טריליון דולר נרשם בספטמבר 2008.מדד ה-VIX בארה"ב, המשקף את רמות הפחד מהבאות בשווקים, קפץ בשישי ב-49% לרמה של 25.76 נקודות - הזינוק היומי החד ביותר מאז ה-8 באוגוסט 2011.

 

 לאי הוודאות שהכניסה לשווקים ההכרעה הבריטית מצטרפות הבוקר תוצאות הבחירות בספרד, שהסתיימו בניצחון הימין אך לא עד כדי רוב מספיק לשליטה בפרלמנט ללא שותפות. 

 

 

שינזו אבה שינזו אבה צילום: אי פי איי

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x