$
מט"ח וסחורות

השקל חזר להתחזק: הדולר היציג נחלש ב-0.2% ל-3.48 שקלים

היורו ירד ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 4.74 שקלים; ישי דוידי לראש הממשלה: "יש רף שאם שער הדולר יירד מתחתיו אנחנו נתחיל לפרפר ולא נדע להתמודד עמו"

מיקי גרינפלד 15:4015.01.14

השקל חוזר להתחזק מול הדולר: המטבע האמריקני נחלש היום ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.48 שקלים. היורו ירד ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 4.74 שקלים.

 

בפגישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם בכירי המשק אתמול, אמר נתניהו במסגרת התייחסותו לבעיית השקל המתחזק כי בעיית המט"ח היא בעיה עולמית שלא בטוח שיש לה פיתרון קסם. הוא ויו"ר המועצה הלאומית לכלכלה יוג'ין קנדל, הסכימו, עם זאת, שהצהרות דומות לאלו של הבנק המרכזי בשוויץ או בצ'כיה כי יקנו דולר בשער מינימום של 3.5 שקלים ובכך יקבעו שער רצפה לדולר אינן עומדות על הפרק.

 

הבכירים שהשתתפו בפגיעה הבהירו כי אם שער הדולר ימשיך לצנוח עד לרמה של 3.2 שקלים העסקים יעברו לחו"ל והציבור יאבד מקומות עבודה. מייסד ומנכ"ל קרן פימי ישי דוידי ציין כי "יש רף שאם שער הדולר יירד מתחתיו אנחנו נתחיל לפרפר ולא נדע להתמודד עמו".

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל אינם מייחסים משקל רב לכישות האחרונות שביצע בנק ישראל.  "בנק ישראל מנהל קרב בלימה מול הספקולנטים, ואתמול ביצע התערבות נוספת כאשר רכש על פי ההערכות כמה עשרות מיליוני דולרים. ואולם, במגמה הנוכחית, לרכישה המצומצמת היתה השפעה קצרת טווח בלבד והצמד נותר מתחת לרף 3.50.

 

גם התערבותו הקודמת של בנק ישראל, לפני כשבועיים, שהיתה נרחבת יותר בהיקפה, לא הצליחה להשיג אפקט ממשי על התנועה של הצמד, אשר נהדף ברמת ההתנגדות הראשונה באזור 3.515. נראה שבנק ישראל אינו נכון כעת לנהל מלחמת חורמה בספקולנטים, כפי שעשה בזמנו בהצלחה סטנלי פישר, ואת ההתערבויות הקטנות הללו יש לראות יותר כחלק מתוכנית הרכישות שנועדה למתן את השפעת התגמולים ממאגרי הגז", אומרים ב-FXCM.

 

ישי דוידי ישי דוידי צילום: יונתן בלום

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות אמר כי "בזירה הגלובלית הדולר מתחזק אל מול המטבעות המרכזיים, בעוד בזירה המקומית ממשיך הדולר להיחלש. היפוך המגמות מלמד כי ללא התערבות משמעותית ועקבית מצד בנק ישראל, השקל עשוי להתחזק כבר בעתיד הקרוב אל מתחת לרמת 3.45 שקלים ובהמשך לעבר רמות השפל הקודמות. פרק הזמן הארוך שבו נדרשת התעשייה להתמודד עם שער חליפין שנמוך מ-3.6 שקלים והמהירות בה יירדו השערים מממוצע של מעל ל-3.85 שקלים משנת 2012 מממוצע של 3.65 שקלים בשנת 2013 מחייבת החלפת דיסק ושינוי מדיניות בקרב תעשיינים בכלל ויצואנים בפרט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x