$
בורסת ת"א

מירס נחשפת: רווח גולמי של 276 מיליון שקלים ב-2010

הכנסותיה של מירס הסתכמו אשתקד בכ-1.01 מיליארד שקלים. למירס היו בסוף שנת 2010 כ-491 אלף מנויים. ה-EBITDA של החברה צפוי לספוג מכה משמעותית עקב הגידול בהשקעות בהקמת הרשת החדשה, ולקטון לכ-65 מיליון שקלים ב-2012 ו-52 מיליון שקלים ב-2013

גילעד נס 16:2825.07.11

נתוניה של מירס הפרטית נחשפו היום (ב') בזימון שפרסמה HOT לבעלי מניות לאישור הרכישה ב-29 באוגוסט. HOT מבקשת לרכוש את מירס תמורת 1.3 מיליארד שקלים, בניכוי חובות מירס המוערכים, נכון לסוף הרבעון הראשון של 2011, בכ-257 מיליון שקלים.

 

הכנסותיה של מירס הסתכמו בכ-1.01 מיליארד שקלים בשנת 2010, והיא רשמה רווח לפני ריבית, מס והפחתות (EBITDA) בסך 276 מיליון שקלים (כ-27.6% מההכנסות). למירס היו בסוף שנת 2010 כ-491 אלף מנויים, וכל מנוי שלה הכניס כ-168 שקלים בחודש, לעומת 178 שקלים בחודש בשנת 2009 ו-189 שקלים בחודש בשנת 2008.

 

עם זאת, ה-EBITDA של החברה צפוי לספוג מכה משמעותית עקב הגידול בהשקעות בהקמת הרשת החדשה, ולקטון לכ-65 מיליון שקלים ב-2012 ו-52 מיליון שקלים ב-2013, המגלמים שיעור EBITDA בהיקף של 6% ו-4%, בהתאמה.

 

פטריק דרהי, המחזיק כיום בכ-51% ממניות HOT, וצפוי לעלות לאחזקה של כ-65% בחברה בחודשים הקרובים (לאחר השלמת רכישת רוב מניות ידיעות תקשורת בחברה), מחזיק ב-95% ממניות מירס, כאשר יתרת המניות מצויה בידי חברת מיגאד של ירון גזית ואמנון דיק. בנוסף, חלק מדירקטוריון HOT מעורב כיום גם במירס, בצורות שונות:

 

אברשה בורשטיין, מנכ"ל מירס, משמש כחבר דירקטוריון ב-HOT, ודקסטר גואי וג'רמי בונין, נציגיו של דרהי בדירקטוריון HOT, משמשים בתפקידים מקבילים במירס. חובה של מירס נגזר מהלוואת בעלים שהעניקו אלטיס (החברה שבשליטת דרהי) ומיגאד בסך 68 מיליון שקלים, והנפקת שטר חוב בסך 200 מיליון שקלים לטובתה.

 

על פי הודעתה, HOT מתכוונת לממן את הרכישה באמצעות הלוואות שינטלו מבנק הפועלים ובנק לאומי, שהעניקו לחברה מסגרות אשראי בעבר. בנק הפועלים אף העניק לדרהי הלוואות לרכישת מירס תמורת 170 מיליון דולר בשלהי 2009.

 

חיסכון בעלויות של החברה הממוזגת, לצד גידול בעלויות של מירס

 

חברת היעוץ TASC ביצעה את הערכת השווי של מירס, ועל פי הערכת השווי שצירפה HOT לזימון לאסיפת בעלי המניות, עומד שוויה של מירס על כ-1.05 מיליארד שקלים, אולם בהתחשב בסינרגיות שבין החברות לאחר הרכישה מתעדכן השווי לכ-1.305 מיליארד שקלים.

 

המיזוג יאפשר לחברות להציע חבילות תקשורת משולבות הנגזרות ממוצרי הטלוויזיה, אינטרנט וטלפוניה פנים ארצית של HOT, עם שירותי הסלולר של מירס, והחברות יוכלו להינות מפניה ללקוחות שאינם חופפים – לקוחות עסקיים של מירס ולקוחות פרטיים של HOT.

 

מבחינה טכנולוגית ניתן יהיה להציע שירותים המשלבים יכולות טלפוניה נייחת וניידת על גבי תשתית מאוחדת (Fixed-Mobile-Convergence), שירותים שמציעה כיום פרטנר באמצעות שילוב טכנולוגיה של מערך הסלולר ומערך הטלפוניה הנייחת שלה. הסינרגיה בין החברות תוכל להתבטא באמצעות חיסכון בעלויות ההתקשרות מול ספקים, התייעלות במצבת כח האדם ותשתיות הנדל"ן, שיווק ומכירות.

 

ב-TASC מעריכים כי הגזירות הרגולטוריות שהונחתו על ענף הסלולר הישראלי יגרמו להכנסות מירס לקטון במעט, כאשר ההכנסה למנוי תקטן ל-138 שקלים לחודש, והחברה תסיים את השנה עם הכנסות של 995 מיליון שקלים, אך עם רווח גולמי גבוה יותר בסך 284 מיליון שקלים.

 

עם זאת, ב-TASC אופטימיים באשר ליכולתה של מירס להגדיל את הכנסותיה, ולדעת חברת הייעוץ ההכנסות יצמחו ל-1.109 מיליארד שקלים ב-2012, וימשיר לעלות בקצב גידול מצטבר של כ-9.5% עד 2020. בצד ההוצאות מעריכים בחברת הייעוץ כי ההוצאות התפעוליות יגדלו עם פריסת הרשת החדשה, ויעלו מ-924 מיליון שקלים ב-2011 לכ-1.7 מיליארד שקלים ב-2015.

 

עוד מעריכים ב-TASC כי מירס תשקיע השנה כ-242 מיליון שקלים בהקמת רשת הסלולר החדשה, והשקעות בהיקף של 150-160 מיליון שקלים בכל שנה עד 2014 (כולל). בשנת 2015, מעריכים בחברת הייעוץ, תחל מירס לשדרג את הרשת לדור הרביעי (LTE), וההשקעות השנתיות יצמחו לכ-220-270 מיליון שקלים בשלוש השנים שלאחר מכן.

 

יצוין כי שדרוג הרשת לדור רביעי במועד שכזה מרמז כי מירס מתכוונת לדלג על הדור הראשון של ה-LTE, ולשדרג את רשתה ל-LTE-Advanced, רשת דור רביעי מתקדמת יותר שטרם נפרסה בעולם, הצפויה להציע מהירויות ואמינות גבוהות יותר מרשתות הדור הרביעי שנפרסות כיום.

 

על פי הנחות הבסיס של הערכת השווי, מירס תגיע לנתח שוק של כ-12.5% מהלקוחות הפרטיים בעשור הקרוב, כלומר היא תצטרך להמיר את מספר לקוחותיה הקיים ללקוחות פרטיים, ולגייס כ-7.5% מהלקוחות הפרטיים בנוסף.

 

ב-TASC אף מציינים כי לצורך הערכת השווי העריכו כי תמהיל הלקוחות הפרטיים של החברה יבנה כך שכ-75% מלקוחותיה יהיו לקוחות שירכשו ממנה מכשירים סלולריים, ואילו כרבע יהיו לקוחות שיקבלו ממנה כרטיס SIM ושירות סלולרי, משמע יגיעו לחברה עם מכשיר שרכשו בחברות פרטיות או מכשיר שנרכש מחברה סלולרית אחרת. לדברי TASC, רשת ה-iDen הנוכחית של החברה אמנם תאבד לקוחות רבים שיהגרו לרשת החדשה, אך מספר הלקוחות העסקיים שישאר בה (כנגזר מהשימוש ביכולות הווקי-טוקי של הרשת) ימשיך להצדיק את המשך קיומה בשנים הקרובות.

 

אם יתממשו הסינרגיות בין HOT ומירס, מעריכה TASC כי תתבצע התייעלות בהיקף של 10%-15% בעלויות כח האדם במחלקות הפיננסים, כח האדם והתמיכה הטכנולוגית, כמחצית מ-23 מרכזי המכירה של HOT יהפכו למרכזי מכירה משותפים של החברות, ומירס תשלם ל-HOT עבור שימוש בתמסורת שלה (עסקה שכבר הוכרזה בין החברות בשבוע שעבר). תרחיש זה מעריך כי בין החברות תקויים הפרדה מבנית מלאה, אך במקרה שבו לא תקויים הפרדה שכזו החברות תוכלנה לחסוך עוד יותר באמצעות התייעלות הדדית.

 

בעוד ועדת הביקורת שבחנה את הרכישה אישרה אותה פה אחד, על פי הודעת HOT חבר דירקטוריון אחד טען כי HOT משלמת מחיר גבוה מדי עבור מירס, למרות שלא ערער על הערכת השווי שביצעה TASC. מירס, לטענתו, חשופה לסיכונים רבים בתחומה, בין השאר מצד חברות הסלולר הגדולות והמגבלות הרגולטוריות שעלולות להקשות עליה להקים רשת סלולר חדשה, ולפיכך היה צורך, לדעתו, לעשות שימוש בשיעור היוון גבוה משיעור ההיוון שלפיו בוצעה הערכת השווי בפועל.

 

עוד מתברר מהערכת השווי של מירס כי מיגאד שילמה 23.25 מיליון שקלים תמורת 5% ממירס, עסקה שהעמידה למירס שווי חברה של 465 מיליון שקלים באוקטובר 2010, פחות משנה לאחר שנרכשה בידי דרהי בסכום של 170 מיליון דולר (כ-652 מיליון שקלים). דרהי היה חייב לשלב בגרעין השליטה במירס שותף "ישראלי" בהיקף של לפחות 5%, כיוון שדרישה זו היא חלק מכל רישיון של חברת תקשורת ישראלית. לפיכך, מיגאד ניצלה את הדחיפות שבהשלמת העסקה וזכתה להנחה של כ-40% לעומת שוויה של מירס בעת שדרהי רכש אותה. מיגאד רכשה למעשה, מלבד 5% ממניות מירס, גם 5% מההלוואה שהעניקה אלטיס של דרהי למירס, ו-5% משטר ההון שהנפיקה מירס לאלטיס כנגד הלוואת הבעלים.

 

גם הליך הרכישה של מירס מידי מוטורולה בוצע מתוך לחץ של המוכרת, ולמרות ששוויה של מירס על פי שיטת תזרים המזומנים (DCF) עמד על בין 1.15 ל-1.9 מיליארד שקלים (בהערכות שווי שבוצעו מטעם דרהי לפני הרכישה), היא נמכרה לבסוף לדרהי תמורת מעט יותר ממחצית משווי זה. הניתוק ממוטורולה, מסתבר, איפשר למירס לחסוך כ-40 מיליון שקלים בשנה.

 

ב-TASC מציינים נתונים אלו על מנת לטעון כי הערכת השווי הנוכחית, בניגוד לשוויה של מירס בשתי העסקאות לעיל, נגזר משוויה הממשי ולא מדחיפות למכור אותה, והשווי הנוכחי גם מגלם את השינוי לטובה במצבה, בין השאר עקב הזכיה במכרז התדרים והקמת הרשת החדשה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x