$
מדיה

בלעדי לכלכליסט

זכויות שידור על תנאי: ערוץ 9 יזכה במונדיאל אם ייכנס לעידן פלוס

אחרי שלא הצליחה למכור את זכויות שידור המשחקים במכרז, ביצעה רשות השידור התמחרות שבה זכו ערוץ 9 וצ'רלטון, שהגישו את ההצעה הגבוהה ביותר. הבעיה: התנאי לכך הוא שערוץ 9 יקבל אישור לעלות לעידן פלוס כבר בימים הקרובים

אופיר דור 07:1029.04.14

ערוץ 9 הוא המועמד המוביל לרכוש מרשות השידור את זכויות השידור של חלק מהמשחקים במונדיאל שייערך בקיץ בברזיל, כך נודע ל"כלכליסט". עם זאת, ערוץ 9 יוכל לשדר את המשחקים רק אם יקבל בימים הקרובים אישור לעלות לשידור במסגרת פלטפורמת עידן פלוס החינמית באופן קבוע או רק לימי המונדיאל.

לאחר ששני מכרזים שפרסמה רשות השידור למכירת חבילה של 8–14 משחקים מהמונדיאל הסתיימו ללא מתמודדים, בשל מחירי מינימום גבוהים שנדרשו עבור הזכויות, פנתה רשות השידור לגופי השידור בסוף השבוע שעבר בבקשה להגיש הצעות כספיות לרכישת המשחקים. גופי השידור לא נדרשו להתחייב על מחיר מינימום כמו במכרז אלא להגיש את ההצעה הטובה ביותר שלהם במסגרת התמחרות.

 

צופים במשחקי המונדיאל הקודם בדרום אפריקה ב־2010. שני מכרזים למכירת הזכויות של המונדיאל בברזיל נכשלו צופים במשחקי המונדיאל הקודם בדרום אפריקה ב־2010. שני מכרזים למכירת הזכויות של המונדיאל בברזיל נכשלו צילום: MARCELLO CASAL JR

 

רשת התחייבה לרכוש רק 9 משחקים

 

שלושה גופי שידור נענו והגישו הצעות כספיות לרשות השידור – ערוץ 10, זכיינית ערוץ 2 רשת וערוץ 9 בשיתוף עם צ'רלטון. ההצעה הגבוהה ביותר הוגשה על ידי ערוץ 9 וצ'רלטון. השתיים הציעו לרכוש 14 משחקים תמורת כ־5 מיליון שקל. לעומת זאת, ערוץ 10 התחייב לרכוש 11 משחקים ורשת התחייבה לרכוש 9 משחקים בלבד.

 

לשם השוואה, במכרז הראשון שערכה הרשות היא מכרה חבילה של 14–8 משחקים ודרשה 500 אלף שקל עבור כל משחק בשלב הבתים ו־700 אלף שקל עבור משחק בשלב רבע הגמר. במכרז השני היא הורידה את הסכום ל־450 אלף שקל ו־600 אלף שקל, בהתאמה.

 

מנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם מנכ"ל רשות השידור יוני בן מנחם צילום: דוד וינוקור

 

אתמול הודיעה רשות השידור לערוץ 9 וצ'רלטון כי ההצעה שלהם צפויה לזכות. אולם לפי החלטת ועדת התוכן של מליאת רשות השידור, ניתן למכור את זכויות השידור למשחקים רק לערוצים שמשודרים בעידן פלוס. החלטה זאת נועדה לאפשר גם למי שאינו מנוי ל־yes ול־HOT לצפות בכל המשחקים. כיום משודרים על גבי עידן פלוס רק שישה ערוצים: הערוץ הראשון, ערוץ 2, ערוץ 10, החינוכית, ערוץ הכנסת וערוץ 33.

 

בערוץ 9 מנסים למצוא כעת פיתרון שיאפשר להם לעלות על הפלטפורמה של עידן פלוס. אפשרות אחת שנבחנה אתמול היא כי ערוץ 9 יחליף את הטלוויזיה החינוכית (ערוץ 23) על פלטפורמת עידן פלוס. עם זאת, לא ברור עדיין האם האפשרות הזו ישימה ברמה המשפטית.

 

על מנת להוסיף ערוצים למערך עידן פלוס מעבר לששת הערוצים המשודרים בפלטפורמה כעת צריכה הרשות השנייה המפעילה את המערך להפעיל משדר נוסף. העלות של הפעלת משדר נוסף גבוהה, ועומדת על כ־25 מיליון שקל בשנה. עלות זאת אמורה להתחלק בין כמה ערוצים שירצו להצטרף למערך ולא ליפול על כתפיו של ערוץ אחד, אך כרגע לא ברור כמה ערוצים מעוניינים להתחלק בעלות העלאת משדר נוסף.

 

העלאת ערוצים חדשים לעידן פלוס מתעכבת

 

הערוצים שקיבלו כבר אישור לעלות לפלטפורמת עידן פלוס הם ערוץ 9, ערוץ 23, ערוץ hala tv בערבית, ערוץ מורשת, וערוץ 1 ב־HD. ערוצים אלו היו אמורים להתחלק בעלות הפעלת משדר נוסף.

 

אולם ערוץ מורשת עדיין לא עלה לאוויר, מצבו הפיננסי של ערוץ hala tv אינו ברור וברשות השידור טרם החליטו על העלאת ערוץ 1 ב־HD במסגרת עידן פלוס.

 

במסגרת ההסכם בין ערוץ 9 לצ'רלטון, הסכימו הערוצים לשדר את המשחקים במקביל. צ'רלטון אמור לשדר את המשחקים ב־HD. גם לערוץ 9 ישנה אפשרות לשדר ב־HD אך הוא טרם קיבל אישור לכך ממועצת הכבלים והלוויין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x