$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

תושבים ויזמים בשיכון ותיקים מוחים על הקפאת תמ"א 38

דיירים ויזמים שקידמו פרויקט תמ”א 38 בשכונה בתיאום עם עיריית רמת גן, הגישו ערר לוועדה המקומית לתכנון ובנייה בטענה שההחלטה להקפיא את היתרי הבנייה בשיכון ותיקים הוסתרה בידי העירייה

אמיתי גזית 08:0121.04.15

ראש עיריית רמת גן ישראל זינגר ובכירים בוועדה המקומית לתכנון ובנייה הסתירו מיזמים את כוונתם להגביל היתרי בנייה לתמ"א 38 בשיכון ותיקים – כך עולה מערר שהוגש הבוקר למועצה הארצית לתכנון ובנייה. את הערר הגיש עו"ד אלון סמואל בשם דיירים בבניין בשדרות העם הצרפתי שבשכונה והחברה היזמת ו.ז גגות מטרופולין. המערערים טוענים כי נודע להם על הכנת תוכנית מתאר חדשה שתקפיא את היתרי הבנייה לאחר שכבר השקיעו שנתיים של עבודה לקידום תמ"א 38 בבניין בתיאום עם מהנדס העיר הקודם, חיים כהן. "ההתנהלות השערורייתית של עיריית רמת גן ושל הדרג המקצועי גרמה לחברה להוצאות כספיות כבדות על תכנון הפרויקט", נכתב בערר. עוד נכתב בערר כי החלטת הוועדה המחוזית תמנע מהיזמים לבצע את הפרויקט ומדיירי הבניין לממש את זכותם מתוקף התב"ע לחיזוק המבנה, הוספת ממ”ד, מרפסת ומעלית. כתוצאה מכך, נטען בערר, "הדיירים לא יוכלו להגן על חייהם מפני רעידת אדמה והבית עלול להידרדר למצב בלתי הפיך".

מהערר עולה כי ב־14 בדצמברר 2014 התקבלה בוועדה המחוזית רמת גן החלטה להגביל את היתרי הבנייה עד להשלמת תוכנית מתאר חדשה לשיכון ותיקים. המערערים טוענים כי הדבר נודע להם בפברואר 2015 כשפורסמה ההחלטה לראשונה ברשומות. לטענת היזמים, הכוונה לקדם את ההחלטה היתה ידועה לבכירים בעירייה כשנה לפני שהתקבלה, אך הוסתרה מהציבור וכך נמנעה מהם היכולת לצמצם נזקים כלכליים. יש לציין כי ההחלטה התקבלה לאחר שעליזה זיידלר נכנסה לתפקיד מהנדסת העיר בנובמבר 2014 במקום המהנדס חיים כהן שפרש.

 

מבט מקרוב על הבניין בשיכון ותיקים שבו קודם פרויקט תמ”א 38. שש חנויות ו־50 דירות מבט מקרוב על הבניין בשיכון ותיקים שבו קודם פרויקט תמ”א 38. שש חנויות ו־50 דירות

 

ב־2013 חתמו הדיירים בבניין, שבו 51 דירות וכשש חנויות, עם החברה היזמת על חוזה לחיזוק המבנה, בניית ממ”דים, מרפסות ומעליות לשלוש כניסות הבניין, בתמורה לתוספת של 2.5 קומות על פי המתווה של תמ"א 38. היזמים טוענים כי תוכניתם היתה במרחק כמה חודשים מקבלת היתר, כשאנשי אגף ההנדסה של העירייה שיתפו עמם פעולה לאורך השנים וקידמו את הבקשה להיתר עד לאחרונה. "הם קיבלו את אישור מהנדס העיר ובשום שלב לא נאמר להם מילה על הכוונה לא לתת זכויות בנייה בשיכון ותיקים לפי תמ"א 38" מסביר עו"ד סמואל. "החלטת הוועדה המחוזית לפרסם את הכנת התוכנית ואת המגבלות על קבלת היתרי בנייה נתקבלה בחריגה מסמכות, באופן בלתי מקצועי בעליל הגובל ברשלנות, בלי שהובאו לדיון מצבו הרעוע של הבניין ותוצאות אי־היכולת לשקמו, ובלי שנשקלו הטעמים המיוחדים הנדרשים בהכנת תוכנית מתאר המגבילה זכויות מכוח תמ"א 38".

 

בנוסף טוענים מגישי הערר כי הוועדה המקומית היתה חייבת לפרסם את נימוקיה מבעוד מועד, להזמינם לשימוע ולהעניק להם זכות ערעור. כמו כן הם טוענים כי החלטת הוועדה ניתנה באופן גורף מבלי שנעשתה הבחנה בין סוגי מגרשים ובניינים בשכונה ותוך התעלמות מהמלצת סגנית מהנדס העיר להחריג מגרשים מסוימים. הדיירים והיזמים מבקשים מהוועדה הארצית לקבוע כי החלטת הוועדה המחוזית ניתנה בחריגה מסמכות ולכן היא בטלה או לחילופין לקבוע כי היא אינה חלה על הבניין.

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה כי עמדת המשרד תוגש בעת הדיון בערר. עו”ד אביבית מאור־נמרודי, יו"ר הוועדה המקומית וסגנית ראש העיר, מסרה: "על מנת לשמור על צביונה של השכונה מחד, ולתת מענה למבנים הזקוקים לחיזוק מאידך, החליטה הוועדה המקומית להכין תכנית בניין עיר כוללת לשכונה. בימים אלה מכין הצוות המקצועי בוועדה המקומית את עיקרי התוכנית שיכללו החרגת מבנים. עיקרים אלה יוגשו לוועדה המחוזית. עם החרגת המבנים לא תהיה מניעה לאפשר בהם הוצאת היתרי בנייה, בכפוף להחלטות הוועדה המקומית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x