$
שווקי חו"ל

בלעדי לכלכליסט

סיילנסיד בוחנת הנפקה בנאסד"ק לפי שווי של 100 מיליון דולר

חברת הביומד מתכוננת להתחלת הניסוי בשלב 2 בתרופה לטיפול בסרטן הלבלב. גם מאפי פארמה בוחנת גיוס של 20–30 מיליון דולר לפי אותו שווי. לומניס, ורוניס, בורדרפרי, מדיוונד וגלמד הישראליות כבר גייסו יחד חצי מיליארד דולר בבורסה האמריקאית

ניר צליק 08:2924.03.14

ההנפקות הראשוניות של חברות ישראליות בארה"ב ממשיכות לזרום: אחרי שמאז תחילת השנה גייסו החברות הישראליות החדשות בנאסד"ק, בהן לומניס, ורוניס, בורדרפרי, מדיוונד וגלמד, סכום כולל של 510 מיליון דולר, ל"כלכליסט" נודע על מועמדת חדשה להנפקה - סיילנסיד, חברת הביומד המפתחת תרופה לסרטן.  

סיילנסיד בוחנת הנפקה בנאסד"ק, ועל פי הערכות, צפויה לגייס כ־30 מיליון דולר לפי שווי של כ־100 מיליון דולר. מועמדת נוספת להנפקה בתחום הביומד היא מאפי פארמה, המפתחת תרופות משופרות לתרופות שכבר נמצאות בשוק. על פי הערכות, מאפי פארמה מבקשת לגייס 20–30 מיליון דולר לפי שווי של 100 מיליון דולר.

 

גייסה מיליוני דולרים בודדים

 

סיילנסיד, שהוקמה בשנת 2008, עוסקת בפיתוח תרופות ופיתחה פלטפורמה ייחודית לטיפול בסרטן הלבלב, שבהמשך עשויה לשמש גם לטיפול בסרטן הערמונית. החברה השלימה ניסוי בשלב 1–2 בתרופה, בהשתתפות 22 מטופלים בשלושה בתי חולים - הדסה, שערי צדק ושיבא. בתקופה הקרובה צפויה החברה להתחיל את הניסוי בשלב 2, וזוהי הסיבה המרכזית לגיוס הכספים הצפוי.

 

סיילנסיד הוקמה על ידי ד"ר אמוץ שמי, המשמש כמנכ"ל החברה, שכיהן בעבר כסמנכ"ל במדינול, חברת הסטנטים הרפואיים שנמכרה ב־2005 תמורת 104 מיליון דולר; ועל ידי ד"ר איתן גלון, שמכהן כיו"ר המועצה המדעית של החברה. עם היועצים לחברה נמנים פרופ' מיכאל סלע ופרופ' רות ארנון, מממציאי תרופת הקופקסון לטרשת נפוצה, וד"ר שמואל קבילי, שהמציא עבור ג'ננטק בתחילת שנות השמונים את אחת השיטות החלוציות להנדסה גנטית של נוגדנים. השלושה אף משקיעים בחברה, כמו גם איש הפרסום אילן שילוח, המעורב גם בהנפקת מטומי בלונדון, וויקטור מדינה, לשעבר מנכ"ל בנק מזרחי. עד כה גייסה החברה מיליוני דולרים בודדים.

 

 

הטיפול החדשני של החברה לסרטן הלבלב מבוסס על יירוט גנים ספציפיים התורמים להתפתחות מחלת סרטן הלבלב. מדובר בקפסולה מיקרוסקופית המשמשת לדיכוי של יצירת חלבונים שעברו שינוי, ובאמצעותה ניתן לעכב את התפרצות מחלת הסרטן. הקפסולה מוזרמת ישירות אל תוך הגידול באמצעות מחט, בדומה לביופסיה, ובמשך כשלושה חודשים התרופה משתחררת ומונעת מהסרטן להמשיך ולהתפשט.

 

חלופה חודשית לריספרדל

 

מאפי פארמה פיתחה שני מוצרים שנוסו על בעלי חיים ואמורה להתחיל ניסויים בבני אדם. הראשון - זריקה לטיפול בסכיזופרניה, המבוססת על החומרים הפעילים בתרופת הריספרדל וניתנת פעם בחודש בלבד, במקום החלופה הקיימת, שניתנת על בסיס יומי. המוצר השני שפיתחה החברה מבוסס על החומר הפעיל בקופקסון של חברת טבע, וניתן גם הוא פעם בחודש. לאחרונה השיקה טבע גרסה של התרופה הניתנת שלוש פעמים בשבוע במקום מדי יום. החברה נוסדה על ידי אהוד מרום, סמנכ"ל תפעול בטבע לשעבר ומנכ"ל גמידה סל לשעבר.

 

הנקודה המעניינת בהקשר למרבית חברות הביוטק שביצעו גיוסים בסיבוב הנוכחי, היא שרובן עדיין לא הצליחו להפיק הכנסות משמעותיות והן עדיין בשלב מוקדם יחסית של פיתוח התרופות. הדבר עשוי להעיד על עודפי הכסף הנמצאים בשוק ההון על רקע סביבת הריבית הנמוכה, ועל התפתחות של בועה מסוימת בתעשייה זו.

 

רות ארנון רות ארנון

 

4 ישראליות כבר הסתערו

 

אם בסופו של דבר יצליחו סיילנסיד ומאפי לנצל את חלון ההנפקות הנוכחי בנאסד"ק, הן צפויות להיות החברות החמישית והשישית מתעשיית הביומד והביוטק הרפואית המגיעות לבורסה זו. קדמו להן לומניס שגייסה 75 מיליון דולר לפי שווי של 434 מיליון דולר, מדיוונד שגייסה בסוף השבוע האחרון 70 מיליון דולר לפי שווי של 285 מיליון דולר, וגלמד שגייסה 38 מיליון דולר לפי שווי של 144 מיליון דולר. ביובלאסט, שעוסקת בטיפול במחלות יתום, נמצאת בהליכים הסופיים לקראת ההנפקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x