בלעדי לכלכליסט
בן זאב ואמיתי לנתניהו: "הפחת מס רווחי הון והגדל אחזקת מוסדיים בחברות"
מנכ"ל הבורסה ויו"ר נשיאות המגזר העסקי מבקשים לכלול השקעות הון בצעדי עידוד המשק; שני הגופים ממליצים שהממשלה תאשר את הפחתת המס על רווחי הון ל־15%, משיעור של 25% כיום, ואת העלאת רף האחזקות המותרות לגופים מוסדיים כתוצאה מהשקעתם בחברות ל־20%, במקום 10% כיום
הבורסה לניירות ערך ונשיאות המגזר העסקי פנו לראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשה להכליל את השקעות ההון במסגרת צעדי עידוד המשק שבכוונתו לקדם, על רקע משבר הקורונה.
- הבורסה חולמת על יוניקורנים אבל עלולה להתעורר עם חתולים בשק
- גב מהקורונה: מחזורי המסחר קפצו ואיתם תוצאות הבורסה
- הסכסוך בבורסה בדרך לסיום: העובדים יקבלו בונוסים, ההנהלה תשיג שקט
שני הגופים ממליצים שהממשלה תאשר את הפחתת המס על רווחי הון ל־15%, משיעור של 25% כיום, ואת העלאת רף האחזקות המותרות לגופים מוסדיים כתוצאה מהשקעתם בחברות ל־20%, במקום 10% כיום.
במכתבם לנתניהו ציינו מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב ויו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי כי "מתחילת הקורונה ראינו כי חברות ציבוריות השתמשו בבורסה כמקור לגיוס כספים, על מנת לתמוך בהתפתחות החברה ולשמר את כוח העבודה. אי לכך, ועל מנת לעודד את המשק — חשוב שהממשלה תנקוט פעולות לעידוד המסחר בבורסת ת"א".
הפחתת מס רווח ההון, לטענתם, "תעודד את המשק ואת החברות הציבוריות בישראל ותביא להגדלת ההשקעות במשק ולצמצום האבטלה".
השניים טוענים גם כי הגבייה השנתית של מס רווחי הון בישראל נמוכה ושולית ביחס להכנסות המדינה ממסים, ובעקבות הטלטלה בשווקים אף צפויה להצטמצם. ולכן הפחתת המס עשויה דווקא להביא להגדלת הגבייה בהתאם לעקומת לאפר.
"זה הדבר הנכון במצב הנוכחי, שבו נפדו סכומים משמעותיים בשוק ההון, אין אלטרנטיבה להשקעה, סביבת הריבית נמוכה, וכספים שוכבים בחשבונות העו"ש", ציינו במכתבם.
באשר להגדלת נתח האחזקה של המוסדיים בחברות ל־20% כתבו בן זאב ואמיתי: "אחת מהמגבלות המשמעותיות על השקעות הגופים המוסדיים נובעת מהחוק לקידום התחרות ולצמצום הריכוזיות, שהביא לקביעת מגבלה של 10% בתאגיד ריאלי משמעותי. אולם מגבלה זו חלה לא רק על תאגיד ריאלי משמעותי, אלא גם על כל החברות־הבנות והמשורשרות שלו.
כך יוצא שברשימת התאגידים הריאליים המשמעותיים נכללים גם תאגידים קטנים, בעלי היקפי מכירות או אשראי מצומצמים, לרבות חברות הזנק, רק בשל זהות בעלי השליטה בהם. העלאת המגבלה ל־20%, שתחזיר את המצב לקדמותו, עשויה להגדיל את השקעת הגופים המוסדיים במשק, ואף להביא להגברה בפעילות הבורסה, להגדלת הנזילות בשוק ולהגדלת התשואה עבור כספי הציבור בחסכונות הפנסיה, הגמל וביטוחי המנהלים".