$
בורסת ת"א

בדקו: כמה הרוויחה קרן ההשתלמות שלכם בינואר

אחרי שמחק מיליוני שקלים לחוסכים ב־2018, סיים בית ההשקעות אלטשולר שחם את ינואר בראש טבלת ההשתלמות עם תשואה של 3.8%. אחריו אנליסט עם 2.94% בחודש החולף. בתחתית: ילין לפידות, שיצא מהמניות, עם 2.56%

צלי גרינברג 11:5818.02.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

אלטשולר שחם סגר ב־2018 את אחת השנים הגרועות שלו בעשור האחרון, שבה רשם הפסדים ומחיקה של מיליוני שקלים מכספי החוסכים. אולם את ינואר סיים בית ההשקעות עם תשואה של 3.8%, שמחזירה אותו להובלה בקרנות ההשתלמות — ובפער גדול מהמתחרים.  לטבלת התשואות המלאה לחודש ינואר.

אלטשולר שחם פתח פער מרשים בדירוג קרנות ההשתלמות מסלול כללי, שהגיע עד 1.24% לעומת האחרונות ברשימה — הקרנות של ילין לפידות והלמן־אלדובי, שרשמו תשואה של 2.56%. בתשואה לשלוש שנים מוביל אלטשולר עם תשואה מצטברת של 20.41%, רחוקה כ־8% מהתשואה המצטברת של הלמן־אלדובי, שעמדה באותה תקופה על 12.5%.

 

חודש דצמבר האחרון לווה בירידת תשואות חדות, עם תשואה שלילית ממוצעת של 2.72% לכלל קרנות ההשתלמות. העליות הגבוהות יחסית של ינואר תיקנו את הפסדי 2018 כולה, שבה נרשם הפסד ממוצע של 1% בקרנות. העליות ניכרו גם במדדים, עם עלייה של 5.17% במדד תל אביב־35, ושל 7.8% במדד S&P 500. 

"בינואר סין שיחקה לטובתנו, וגם המניות"

 

"צריך ללמוד מזה לא להסתכל על תשואה לטווח קצר, לא על חודש, לא על רבעון וגם לא על שנה, אלא רק על טווח ארוך", אמר ל"כלכליסט" דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם.
        

דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם צילום: עמית שעל


       

 

"לעליות תרמה התאוששות חזקה מאוד בשוקי המניות והחוב בינואר, גם בארה"ב וגם בסין. זו תודלקה גם על ידי הפדרל ריזרב, שחזר בו מהעלאת הריבית כשהיו"ר ג'רום פאוול אמר כי יהיה קשוב יותר לשוק. בנוסף, רווחת תחושה שהמשא ומתן בין ארה"ב לסין נכנס לתוואי בריא יותר, ואם להסתמך על ההצהרות של הצדדים - הכיוון הוא פתרון", הסביר ירדני.

 

"אנחנו בשווקים האלה ומגיעים מנקודה נמוכה יחסית, לאחר הירידות שחווינו בעיקר באוקטובר ובנובמבר 2018. אבל כמה ש'חטפנו' על סין, בינואר זה שיחק לטובתנו, וגם המניות שיחקו לטובתנו. מי שקיבל החלטה בדצמבר — חבל, כי הוא לא נהנה מההתאוששות", הוסיף.

  

"חלקים מאירופה כבר נכנסו למיתון"

ליאור יוחפז, סמנכ"ל השקעות גמל של הלמן־אלדובי, אמר ל"כלכליסט": "אנחנו מסתכלים פחות על התשואה החודשית ומנהלים לטווח הארוך. בתשואה השנתית, העומדת על 1.25%, אנחנו במקום הראשון. בסוף 2018 השווקים התחילו להיות תנודתיים ומסוכנים יותר, ולכן נקטנו גישה מעט שמרנית יותר. כך בדצמבר השגנו תשואה עודפת על השוק, ובינואר אנו מעט מתחת לממוצע".

 

"אנו ממשיכים להאמין שהשווקים ברמה יותר מאתגרת מכפי שהיו ב־2018 וב־2017, ולכן ממשיכים לנקוט גישה זהירה עם כספי החוסכים", ציין יוחפז. "זו באה לידי ביטוי בחשיפה נמוכה יותר לאירופה, שלפי הניתוח שלנו חלקה כבר במיתון.אנחנו בחשיפת יתר לשוק האמריקאי, שנראה לנו יותר בריא וחזק. השוק בסין קרוב לשיא, ואנו לא מאמינים שקצב הצמיחה בה יימשך ברמה שהכרנו בעבר".

 

ילין לפידות חזר אחורה בחודש ינואר

מילין לפידות לא התייחסו עד לפרסום הכתבה למיקום בתחתית טבלת התשואות בינואר. אולם, גורמים בשוק מספרים כי מיקום זה נובע בעיקר מהחלטות השקעה זהירות. בין ההחלטות הללו נכלל גם מה שהוגדר על ידיהם כהימור - הורדה משמעותית של שיעור המניות מתיק ההשקעות בנובמבר. מהלך זה הוביל את בית ההשקעות לראש הטבלה בדצמבר, אך החזיר אותו אחורה עם העליות של ינואר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x