$
מט"ח וסחורות

היורו היציג נפל ב-0.8% לרמות שפל של למעלה מ-15 שנה

שערו היציג של המטבע האירופי נקבע על 3.906 שקלים - שוויו הנמוך ביותר מאז דצמבר 2001; הדולר היציג נותר ללא שינוי - 3.707 שקלים; המטבע האמריקאי מתחזק בשווקים הבינ"ל, על רקע ההערכות הגוברות להעלאת ריבית הפד בחודש מרץ - היורו נופל מולו ב-0.7% ל-1.053 דולר

מיקי גרינפלד 15:4621.02.17

השוק איבד היום גובה בשוק המט"ח, לרמות שפל חדשות: המטבע האירופי נפל ב-0.8% ושערו היציג נקבע על 3.906 שקלים - רמה שלא נראתה מאז 28 בדצמבר 2001, אז נקבע שערו היציג של היורו על 3.8715 שקלים. הדולר היציג נותר ללא שינוי, ברמה של 3.707 שקלים.

בשוק הגלובאלי נרשמות עליות בדולר, לאחר שאחת החברות בהנהגת הפד אמרה שקיימת אפשרות להעלאת ריבית כבר בהחלטת הבנק הקרובה, בישיבה של חודש מרץ. נשיאת הפד בקליבלנד לורטה מסטר (Loretta Mester) אמרה אתמול כי היא "תרגיש נוח" עם העלאת ריבית בישיבה הקרובה במידה שהכלכלה תשמור על הביצועים הנוכחיים שלה.

 

יו"ר הפד ג'נט ילן אמרה בעדותה בפני הקונגרס בשבוע שעבר שתיתכן העלאת ריבית באחת הישיבות הקרובות - ושלא נכון יהיה לדחות זאת יותר מדי, בכפוף להמשך הנתונים הכלכליים החיוביים. "בפגישה הבאה הוועדה תעריך האם התעסוקה ושיעור האינפלציה ממשיכים להתקדם בהתאם לציפיות, ובמקרה כזה התאמה של הריבית תהיה הדבר הנכון", אמרה ילן בהצהרה שנשאה בפני ועדת הבנקאות של הסנאט.

 

הפגישה הבאה של ועדת השוק החופשי בפד - הקובעת את המדיניות המוניטרית ואת שיעור הריבית - צפויה ב-15-14 במרץ, כאשר ההחלטה תתפרסם ב-15 במרץ, מלווה במסיבת עיתונאים של ילן. בפגישה המוניטרית האחרונה נותרה הריבית ללא שינוי, בטווח של 0.75%-0.50%.

 

היורו נחלש בשווקים הבינ"ל ב-0.7% מול המטבע האמריקאי, הצמד נסחר ב-1.053 דולר; הליש"ט יורדת ב-0.3% ל-1.242 דולר; המטבע האמריקאי מתחזק במקביל ב-0.7% מול מקבילו היפני ל-113.6 ין.

 

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש אמר היום כי על ממשלת ישראל לגבש סל כלים פיסקאליים במטרה לאפשר למגזר העסקי להתחרות מול העולם בתנאים של שקל חזק. "על סל הכלים הפיסקאליים לכלול בין השאר- צעדים לעידוד המגזר העסקי ולעידוד היצוא, השקעות מקומיות בציוד ובחדשנות, הכשרות של עובדים מקצועיים, וכן כלים נוספים להעלאת פריון העבודה".

 

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, אומר היום כי מגמת ההתחזקות של השקל עשויה להתהפך בהמשך השנה: "בתוך מספר חודשים הציפיות לפערי הריביות בין ישראל לארה"ב ואירופה ייפתחו עוד - בעקבות התחממות הכלכלה בארה"ב  - מה שיוכל לבלום את הייסוף האדיר של השקל ואפילו להפוך את הקערה על פיה".

 

לדברי חברון, "העוצמה של השקל היא לא רק מול הדולר אלא מול הסל ולכן מאוד חשוב להעריך מה יקרה ליורו. המטבע האירופאי סובל היום מתמחור חסר, הרבה בעקבות החשש מתחזקות של לה פן, שמאיימת לקרוע את צרפת מהאיחוד ובעצם להוביל לפירוקו. בשלב הזה אני מעריך שאין הרבה שהיו רוצים להמר על תוצאות הבחירות בצרפת, אבל מיד אחרי שהסיכון הזה יעבור, היורו צפוי להתחזק משמעותית".

 

 צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x