$
מט"ח וסחורות

שוק המט"ח: הדולר ירד ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 3.80 שקלים

היורו טיפס ב-0.5% והשער היציג נקבע על 4.08 שקלים. אקסנדו מרקטס: "הרטוריקה הלאומנית והפרוטקציונרית של טראמפ מורידה את הדולר בעולם"

מיקי גרינפלד 15:3823.01.17

הדולר איבד גובה היום (ב') בשוק המקומי - במקביל לחולשת המטבע האמריקאי בעולם: הדולר נחלש ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 3.80 שקלים. לעומתו, היורו עלה ב-0.5% והשער היציג נקבע על 4.08 שקלים.

 

בעולם נסחר היורו בעלייה של 0.2% ל-1.072.2 דולר, השטרלינג עולה ב-0.5% ל-1.244 דולר. המטבע האמריקאי נחתך ב-0.8% מול עמיתו היפני ל-113.7 ין.

 

"אנו עדים למכירה ערה של הדולר מאז יום שישי, ב"השראת" נאום ההשבעה של טראמפ, שבו אימץ רטוריקה מאד לאומנית ופרוטקציונרית, המסכנת את ספינת הגלובליזאציה. התוצאה היא התחזקות המטבעות המקבילים, ובכלל זה היורו, השטרלינג והין, באופן שמייצר סנטימנט שלילי ליצואניות", נאמר בסקירת  Accendo Markets שפורסמה היום.  

 

 צילום: shutterstock

ב-FXCM ישראל אומרים היום כי נראה שבתקופה הקרובה הדולר צפוי להיות במגננה על רקע אי הוודאות והחשש ממדיניותו של טראמפ. ככל שתתבהר מדיניותו והתנהלותו כנשיא, השווקים יוכלו "לבחור צד" ברור יותר. "ההצהרה של טראמפ "להציב את אמריקה תחילה" מעוררת בשווקים חשש מפני מדיניות של מכסי מגן ומלחמות סחר שיביאו להתערערות השוק הגלובלי ושאינם ישימות בעידן של גלובליזציה".  

 

היום צפוי בנק ישראל לפרסם את החלטת הריבית לחודש פברואר - הריבית צפויה להישאר ללא שינוי, ברמה של 0.1%. בלאומי מציינים כי לריבית הנמוכה בישראל יש השלכות ארוכות טווח על שוק קרנות הנאמנות, שסופג פדיונות ענק במצב הקיים. "נראה כי סביבת הריבית הנמוכה השוררת בישראל מזה כשנתיים והירידה בתנודתיות הרחיקה שחקנים רבים מהשוק, כאשר בעיקר אמורים הדברים לגבי הפדיונות הכבדים בקרנות הנאמנות הכספיות והשקליות במהלך השנתיים האחרונות", אומר דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון.

 

לדברי רזניק, סכום הפדיונות בקרנות הכספיות והשקליות עמד על כ 15 מיליארד שקל בשנת 2016 וקרוב ל-29 מיליארד שקל בשנת 2015. קרנות הנאמנות המסורתיות המשקיעות באג"ח לסוגיו ספגו פדיונות של כ-14 מיליארד שקל במהלך השנים 2016-2015.

 

אשר למדיניות המוניטארית בארה"ב, אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, אומר היום כי אין סבירות גבובה לשינוי מדיניות בפד עם תחילתו של עידן טראמפ. "הבנק המרכזי צריך שיקולים מבוססים לפני שהוא מחליט על השינוי במדיניות ובתחזיות, בתגובה לצעדי המדיניות הפיסקאלית. בכדי ששיקולי הפד יושפעו מהתוכניות הפיסקאליות, התוכניות צריכות להיות ברורות וגדולות מספיק. בינתיים, שני התנאים לא מתקיימים ולא בטוח שיתקיימו בעתיד הקרוב", אומר זבז'ינסקי.

 

 צילום: בלומברג, גטי אימג'ס

בטל שלח
    לכל התגובות
    x