$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

נעילה מעורבת בוול סטריט אחרי דברי ילן ופישר; תשואות האג"ח מעל 1.6%

דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, S&P 500 איבד 0.2% ומדד נאסד"ק עלה ב-0.1%; יו"ר הפד ג'נט ילן אמרה היום בכינוס הבנקים המרכזיים בג'קסון הול כי בחודשים האחרונים גברו הנימוקים להעלאת ריבית; הנפט נחלש השבוע ב-3%, הזהב איבד 1.5%

שירות כלכליסט 23:0326.08.16

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס פוטסי קאק דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

23:00 - המסחר בבורסות ניו יורק ננעל הערב (ו') במגמה מעורבת, כשברקע נאומה של יו"ר הפד ג'נט ילן בכינוס הבנקים המרכזיים בג'קסון הול מוקדם יותר היום (17:00 שעון ישראל). מדד דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, מדד S&P 500 איבד 0.2% ואילו מדד נאסד"ק הוסיף לערכו 0.1%. תשואות האג"ח התחזקו ל-1.62%.

 

21:40 - המסחר בוול סטריט מתנהל בשעה זו בירידות שערים אחרי דבריהם של ילן ופישר בנוגע למועד העלאת הריבית. הנפט התחזק היום ב-0.7% ומחירו נקבע על 47.34 דולר לחבית. בסיכום שבועי נחלש הנפט ב-3%.

 

21:00 - הזהב למסירה בדצמבר עלה ב-0.1% ונקבע על 1,325.9 דולר לאונקיה. החוזים על הזהב ירדו בסיכום שבועי ב-1.5% - הירידה השבועית החדה ביותר מאז ה-15 ביולי.

 

19:50 - גם הפרופ' סטנלי פישר התייחס הערב לדבריה של ג'נט ילן בג'קסון הול. לדבריו של סגן יו"ר הפד, נאומה של ילן מאותת כי אכן שתי העלאות ריבית עוד השנה הן אפשרות מעשית. כשנשאל פישר בראיון ב-CNBC אם המשקיעים צריכים להיות מוכנים להעלאת ריבית כבר בפגישת הפד בספטמבר הקרובה והאם יש אפשרות לשתי העלאות ריבית השנה, ענה פישר הוא חושב שדבריה של ילן ענו 'כן' על שתי השאלות האלו.

 

עם זאת, פישר הוסיף והדגיש כי לא תתקבל החלטה בטרם ייראו בפד את הנתונים (הכוונה לנתונים של שוק התעסוקה שיתפרסמו ביום שישי הבא). פישר אמר כי הוא מסכים עם ילן לגבי הטענה כי הנימוקים להעלאת ריבית גברו בחודשים האחרונים. "המספרים 'הגדולים' של הכלכלה טובים יותר משהיו בעת האחרונה, אמר פישר. "אנחנו קרובים למצב של תעסוקה מלאה והאינפלציה גבוהה יותר משהייתה בשנה שעברה", הוסיף.

 

סטנלי פישר סטנלי פישר צילום: בלומברג

 

19:00 - ההתלהבות בוול סטריט, שאפיינה את הדקות לאחר נאומה של ילן, הצטננה משמעותית בשעה האחרונה. המדדים המובילים שעלו עד רמה של 0.7% נסחרים כעת במגמה שלילית. דאו ג'ונס מאבד 0.4%, S&P 500 ונאסד"ק נחלשים ב-0.3% כל אחד.

 

"כל מה שהיא אמרה הוא שהנימוקים להעלאת ריבית גברו בחודשים האחרונים", אומר וורד מקארת'י מנהל השקעות בכיר בבנק ג'פריס. "אבל עושה רושם שזה הולך לקרות מאוחר יותר מאשר מוקדם יותר".

 

"אני סבור שזה יהיה מטופש להתעלם מכך שנתון תעסוקה מעודד בשבוע הבא, אם יהיה כזה, זה דבר שעלול הלכה למעשה להשפיע על המהלך של הפד בנוגע לריבית. אני חושב שהשווקים יקחו זאת ברצינות אם יתפרסם נתון טוב", כך אמר ג'יין טנוזו, מנהל השקעות בכיר נוסף.

 

"בעוד שהיא יותר בטוחה, אני לא מקבל את התחושה של המיידיות, אף על פי שספטמבר לא יצא מכלל אפשרות (של העלאת ריבית). אז כל עוד לא יהיו זעזועים חזקים כלפי מטה, הכלכלה נעה בכיוון של העלאת ריבית", אמר ג'ון בריגס מנהל האסטרטגיה ב-RBS.

 

בתוך כך, המסחר בבורסות אירופה ננעל הערב בעליות שערים - פוטסי על ב-0.3%, דאקס התחזק ב-0.6% וקאק הוסיף לערכו 0.8%

 

17:30 - לאחר דבריה של ילן, לפיהם הנימוקים בעד העלאת ריבית התחזקו בחודשים האחרונים, הבורסות בוול סטריט נסחרות בעליות שערים כאשר מדד הדאו ג'ונס עולה ב-0.6%, מדד נאסד''ק עולה ב-0.7% ו-S&P 500 מוסיף 0.5% לערכו. בניגוד למדדים המובילים, הדולר נסחר בירידות שערים מול המטבעות המובילים בעולם. המטבע האמריקאי יורד ב-0.3% מול היורו ו-0.5% מול הפאונד הבריטי. למרות דבריה האופטימיים של ילן, תשואות האג''ח האמריקאית ל-10 שנים מאבדת 3 נקודות בסיס מערכה ונסחרת ב-1.54%.

 

יו"ר הבנק הפדראלי האמריקאי, ג'נט ילן יו"ר הבנק הפדראלי האמריקאי, ג'נט ילן צילום: אי פי איי

 

16:30 - המסחר בבורסות ניו יורק נפתח היום (ו') בעליות שערים לאחר נתוני הצמיחה ובציפייה לדבריה של יו"ר הפד ג'נט ילן בשעה 17:00 שעון ישראל בג'קסון הול.

 

16:00 - משרד המסחר האמריקאי פרסם היום את נתוני הצמיחה המעודכנים לרבעון השני וכן את נתוני המאזן המסחרי. הצמיחה ברבעון השני עמדה על 1.1%, בהתאם לתחזיות ונמוך יותר מהנתון הראשוני שעמד על 1.2%. הגירעון המסחרי התכווץ ביולי ל-59.3 מיליארד דולר לעומת 64.6 מיליארד דולר ביוני.

 

13:30 - החוזים העתידיים על וול סטריט מנבאים יציבות עם פתיחת המסחר בניו יורק היום (ו'). עיני המשקיעים נשואות כעת אל האמירות שייצאו מג'קסון הול בכנס השנתי של הבנקאים המרכזיים החל משעה 15:00 שעון ישראל, ובפרט לנאומה של יו"ר הפד, ג'נט ילן, בשעה 17:00 שעון ישראל.

 

 

 

בשעה 15:30 יפורסם נתון הצמיחה של ארה"ב לרבעון השני, כאשר הצפי הוא לנתון צמיחה של 1.1%. בשעה 20:00 יפורסם מניין הקידוחים של חברת בייקר יוז, שיכול להיות משמעותי למסחר בנפט.

 

מניית חברת התרופות מיילןאיבדה 12% מערכה מתחילת השבוע, כשהחברה ממשיכה לעמוד במוקד הביקורת הציבורית על מחירי התרופות בארה"ב. היום ממשיכים כלי התקשורת האמריקאיים לעסוק בסיפור, גם לאחר שהחברה ניסתה אתמול להרגיע את הרוחות עם הודעה על תוכנית הוזלות במחיר תרופת האנטי אלרגנית אפיפן. ביום שני החל הסנאט לחקור את מחיר התרופה, כאשר בהמשך השבוע הצטרפה המועמדת לנשיאות הילרי קלינטון לביקורת על החברה.

 

 

 צילום: איי אף פי

 

לפי דיווחים, קרל אייקן שוקל למכור את חלקו בחברת תוספי התזונה הרבלייף לקבוצת משקיעים הכוללת את יריבו המר וויליאם אקמן. אייקן מחזיק 18% מהחברה, בשווי של כמיליארד דולר. בעבר ניהלו אקמן ואייקן ויכוחים קולניים בשידור חי על הרבלייף, כאשר אקמן האשים את החברה בכך שהיא הונאת פירמידה - האשמות שהוכחשו על ידי החברה.

 

11:40 - לפי נתונים שפורסמו היום, כלכלת בריטניה צמחה ברבעון השני ב-0.6%. מדובר באישור נתונים שכבר פורסמו בעבר, והם עומדים על הצפי. כלכלת צרפת חוותה קיפאון ברבעון שעבר.

 

10:45 - המסחר באירופה עבר ממגמה מעורבת למגמה שלילית ברוב הבורסות, כאשר המדדים המובילים מאבדים עד 0.4%.

 

 

 צילום: בלומברג

 

10:00 - המסחר באירופה נפתח ביציבות ובמגמה מעורבת, כאשר דאקס וקאק עולים ב-0.2% ופוטסי יורד ב-0.1%, והמשקיעים ממתינים לנאומה של יו"ר הפד ג'נט ילן. בתוך כך הנפט יורד ב-0.3% לרמה של 47.2 דולר לחבית.

 

במקביל, מרבית בורסות אסיה נסגרו במגמה שלילית, לאחר שרוב שעות המסחר המגמה היתה מעורבת. ניקיי איבד 1.2%, קוספי - 0.3%, אוסטרליה - 0.5%. האנג סנג עלה ב-0.3%.

 

אמון הצרכן בצרפת רשם עלייה קלה בלבד באוגוסט, כך על פי סוכנות הסטטיסטיקה "אנסי" (Insee) היום. הסקר החודשי של הסוכנות מראה עלייה של האמון ל-97 נקודות באוגוסט, לעומת 96 נקודות ביולי. הממוצע ארוך הטווח למדד עומד על 100 נקודות, רמה שלא נראתה מאז 2007.

 

09:30 - מדד סנטימנט הצרכנים בגרמניה צפוי להראות בספטמבר עלייה לרמה של 10.2 נקודות לעומת 10 נקודות באוגוסט. גם צפי האנליסטים עמד על 10. הדבר מוכיח למעשה כי החששות במדינה לגבי הברקזיט היו קצרי טווח בלבד.

 

"נראה כי החלטתם של הבריטים לעזוב את האיחוד האירופי גרמה לאי ודאות זמנית בלבד בקרב הצרכנים הגרמנים", נכתב בדו"ח של חברת Gfk שפרסמה את הנתונים.

 

 

מרקל. יש סיבה לחייך מרקל. יש סיבה לחייך צילום: איי פי

 

באוגוסט ציפיות ההכנסה של הצרכנים בגרמניה עלו ל-58.3 נקודות, לעומת 49.7 נקודות ביולי, ואילו הנטייה לצריכה - מדד משנה המצביע על נכונותם של הצרכנים לרכוש מוצרים יקרים - עלה ל-57.3 נקודות, לעומת 55.4 נקודות. הצרכנים "באופוריה מוחלטת" נוכח המצב הכלכלי שלהם, נאמר בדו"ח. כמו כן, על פי כותבי הדוח, סנטימנט זה "מוצדק לחלוטין" בהינתן "המצב המצוין והיציב של התעסוקה", העלאות שכר נכבדות ושיעור אינפלציה כמעט אפסי.

 

 07:15 - בורסות אסיה נסחרות היום (ו') במגמה מעורבת, בעוד המשקיעים ממתינים לנאומה הצפוי ב-17:00 (שעון ישראל) של יו"ר הפד, ג'נט ילן, בכינוס ג'קסון הול ובו היא עשויה לרמוז על המועד הבא בו תועלה הריבית בארה"ב. לאחר שבדצמבר שעבר הועלתה הריבית לראשונה זה עשור לרמה של 0.25%-0.5%, ההעלאה הבאה עשויה להתבצע אולי כבר בחודש הבא - כך לפי הערכות אנליסטים שונות, והסבירות לכך גדלה ל-32%, שיעור כפול בהשוואה להערכות לפני שבועיים. גם בכירים בפד התבטאו אתמול בעד העלאת הריבית בספטמבר.

 

"המשקייעם לא יהיה שמחים במיוחד שהכסף הקל יוצא מהשווקים, כך שאנו עשויים לראות מכירת מניות וזהב", כך לדברי נעים אסלאם, אנליסט בכיר בחברת ThinkMarkets.

 

 

 

הניקיי ביפן יורד ב-1% על רקע פרסום נתוני המאקרו במדינה, לפיהם מדד המחירים לצרכן, להוציא מחירי המזון, ירד ביולי ב-0.5% בסיכום שנתי, לעומת צפי לירידה של 0.4%. מדובר בחודש חמישי רצוף של ירידות, והנתון ביולי מסמן את הירידה השנתית החדה זה שלוש שנים. מחירי הליבה, שאינם כוללים את סעיפי המזון והאנרגיה, עלו בחודש שעבר ב-0.3% בסיכום שנתי, אך ירדו ב-0.2% בהשוואה ליוני. בנוסף, לפי הערכות ראשוניות מדד המחירים לצרכן בטוקיו ירד באוגוסט ב-0.4%. נתונים אלה צפויים להביא ללחץ על ממשלת יפן ועל הבנק המרכזי שלה להגביר את מדיניות התמריצים לכלכלה.

 

 צילום: איי אף פי

 

לפני פרסום נתוני המאקרו ביפן התחזק הין בהשוואה לדולר ונסחר סביב רמה של 100.35 ין. בהמשך התמתנה ההתחזקות והוא נסחר עתה ביציבות סביב רמה של 100.47 ין לדולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x