$
בורסת ת"א

ניר גלעד: "אני מפנה את מקומי בתחושת סיפוק עצום מחד והקלה גדולה מאידך"

היו"ר היוצא מסכם עשור בהובלת חברת כיל, מודה לשותפים, למנהלים ולעובדים - ומדגיש את תרומתה של החברה למשק הישראלי

שירות כלכליסט 07:2611.08.16

לדו"חות הרבעון השני של כיל צורף מסמך שבו מסכם היו"ר היוצא את עשר שנותיו בדירקטוריון החברה. "בימים הקרובים אסיים את תפקידי כיו״ר מועצת המנהלים של כיל", כתב ניר גלעד. "בכך אשלים כמעט עשר שנים בדירקטוריון החברה, תקופה שבה היתה לי הזכות להיות שותף עם רבים וטובים להובלת כיל - מספינות הדגל של התעשייה בישראל ומהמובילות בתחומה בעולם.

 

"יכולותיה ומעמדה של כיל כיום מתבטאים יותר מכל בפרמטרים העסקיים. בעשור שחלף הכפילה כיל את היקף המכירות השנתי שלה לכ־6 מיליארד דולר, ובתקופה זו הסתכמו רווחיה המצטברים בכ־9.5 מיליארד דולר. דבר זה איפשר לחברה לשתף את בעלי המניות, שהציבור מהווה 75% מהם, בדיבידנדים בהיקף של 7.5 מיליארד דולר, ולבצע השקעות בהיקף מצטבר של 6.5 מיליארד דולר.

 

"הקפיצה בתוצאות העסקיות של כיל התרחשה בתקופה של תמורות יוצאות דופן בכלכלה הגלובלית ובשוק הדשנים העולמי, אשר אליהן, לצערי, הצטרפו שינויים קיצוניים בסביבת הפעילות של כיל ב'נמל הבית' בישראל. תמורות אלה חייבו את הנהלת כיל, יחד עם הדירקטוריון ובעלי השליטה בחברה, סמי עופר ז״ל ועידן עופר, לקבל שורת החלטות אסטרטגיות, חלקן קשות וכואבות. החלטות אלה נועדו לאפשר לספינת הענק של כיל להמשיך להיות מקור פרנסה וגאווה לעשרות אלפי משפחות בעולם, אך בעיקר בישראל, שבה מרוכזת מרבית הפעילות של כיל. כל ההחלטות שקיבלנו נועדו לאפשר לנו לצלוח את הסערות ולהבטיח את המשך צמיחת החברה ואת השמירה על מעמדה המוביל בעולם.

 

"מימוש התוכניות האסטרטגיות לאורך השנים סייע לכיל להגיב בזריזות, כדי למצות את פוטנציאל הרווח מהזינוק במחירי הסחורות, כמו גם להיערך לימי הסגריר שהגיעו לאחר מכן, ולעמוד בטלטלות הקשות שהכתיבו השינויים בתנאי שוק הדשנים העולמי ובהרעה בסביבת הפעילות של כיל בישראל. הדבר התאפשר בזכות יכולתה של כיל לנצל הזדמנויות מבוססות טכנולוגיה בשווקים המיוחדים שבהם היא פעילה.

 

"בעשור האחרון העבירה כיל לקופת המדינה תשלומי מסים ותמלוגים בהיקף של מעל 4 מיליארד דולר, יותר מכל חברה אחרת הפועלת בישראל. בנוסף, בתקופה זו כיל השקיעה כ־2.5 מיליארד דולר באזור הנגב, שהוא המרכז הפועם של פעילותה. השקעות העתק של כיל בנגב סייעו לחולל בו צמיחה ותנופה כלכלית, לצד מוביליות ומובילות חברתית מבורכת. אין בישראל ובעולם אף חברה שתרומתה לנגב מתקרבת לזו של כיל.

 

"עם זאת, השינויים בתנאי הפעילות של כיל בישראל אילצו את החברה להחליט בשנים האחרונות על עצירת תנופת ההשקעות בישראל. אני מקווה שמקבלי ההחלטות יבינו את משמעות הצעדים שנכפו על כיל וימצאו את הדרך להחזיר את החברה למסלול השקעות וצמיחה מוטת יצוא בישראל.

 

"רגע לפני שאני מפנה את מקומי בתחושת סיפוק עצום מחד והקלה גדולה מאידך, אני מבקש להודות לשותפיי לדרך בכיל, עידן עופר ואביו המנוח סמי עופר, ליוסי רוזן שקדם לי בראשות הדירקטוריון, לחברי מועצת המנהלים לדורותיהם, למנכ״לים עקיבא מוזס וסטפן בורגס, ומעל לכל לרבבות עובדי כיל בישראל ובעולם. אני מקדם בברכה את מחליפי יוחנן לוקר, ומאחל לו מקרב לב הצלחה במשימה העצומה והחשובה שנטל על עצמו".

 

ניר גלעד ניר גלעד צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x