$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

מחלוקת על 7 מיליון שקל מעכבת את ההסדר ברבוע כחול

הבנקים הנושים ומחזיקי האג"ח של אלון רבוע כחול גילו שבזמן שהתשלומים הפיננסיים מוקפאים, העבירה החברה 7 מיליון שקל להפועלים. הנושים דורשים להחזיר את הסכום, ואילו החברה טוענת שמדובר בחוב החברה־הבת, שבו לבנק היו בטוחות

גולן חזני 07:1924.12.15

הסדר החוב של אלון רבוע כחולאמנם מתקרב להשלמתו, אך תשלום של 7 מיליון שקל מעורר מהומות במהלך הדיונים לחתימתו. ל"כלכליסט" נודע כי במהלך הדיונים התברר למחזיקי האג"ח ולבנקים כי בתקופה שבה הם מנהלים מו"מ לניסוח מסמכי ההסדר וכל התשלומים הפיננסיים לנושים מוקפאים, שילמה החברה לבנק הפועלים 7 מיליון שקל. הסכום הועבר על ידי החברה־הבת בי קמעונאות, אך מתוך הקופה של אלון רבוע כחול. לבי קמעונאות יש חוב של 350 מיליון שקל לבנק הפועלים.

 

הגילוי עורר זעם בקרב הבנקים האחרים (לאומי, דיסקונט, הבינלאומי ומזרחי טפחות) ומחזיקי האג"ח. במהלך הדיונים אתמול דרשו אלה כי הפועלים יחזיר את 7 מיליון השקלים לקופת החברה, וטענו כי מדובר בצעד חריג שלחברה אסור היה לבצע במהלך מו"מ. בתגובה, טענה אלון רבוע כחול כי מדובר בחוב להפועלים על הלוואה נפרדת שבגינה היו לבנק בטוחות, וכי החברה היתה מחויבת לשלם חוב זה. הבנקים מיוצגים במו"מ בידי מחלקות האשראים המיוחדים ואילו את מחזיקי האג"ח מייצגים הנאמנים מרב אורן־עופר מהרמטיק, הנציגות עופר גזית, היועץ המשפטי עדי פיגל והיועצים הכלכליים עומר סרבינסקי ואיציק עידן מבייקר טילי.

 

בתחילת נובמבר הגיעה אלון רבוע כחול, המנוהלת על ידי ישראל יניב ובראשה עומד אביגדור קפלן, להבנות עם מחזיקי האג"ח שלה ועם הבנקים על עקרונות "למתווה לפריסה וארגון מחדש של החוב הפיננסי של החברה". מדובר בחוב שהיקפו כ־900 מיליון שקל. החוב לבנקים עומד על 520 מיליון שקל והחוב למחזיקי האג"ח עומד על 380 מיליון שקל. רוב החוב הבנקאי של החברה הוא להפועלים (250 מיליון שקל) ולמזרחי טפחות (146 מיליון שקל). בנוסף, נדרשת החברה להמשיך את הזרמת הכספים לרשת הקמעונאות מגה, בהתאם להסדר חוב שכבר אושר בבית המשפט. במסגרת הסדר מגה התחייבה אלון רבוע כחול להזרים לה סכום של עד כ־320 מיליון שקל.

 

מדובר בהסדר החוב הגדול השלישי בקבוצה בתוך תקופה קצרה, לאחר ההסדר הענק בחברה־האם של אלון רבוע כחול, קבוצת אלון הפרטית, ובחברה־הבת, רשת מגה. מאז גם החברה־האחות רוזבאד נכנסה להסדר חוב.

 

שרגא בירן שרגא בירן צילום: עמית שעל

 

במסגרת ההסדר תקבל החברה הציבורית מצד אחד, "חסד" של חמש שנים לנהל את עסקיה ולממש את אחזקותיה שלא תחת אילוצי זמן שיובילו למחירי חיסול. מצד שני, היא תעניק לנושיה הפיננסיים תוספת ריבית של כ־1%-1.5% לצד 10% ממניות החברה, שיחולקו בין כלל הנושים פרי־פסו (בדרגה שווה).

 

הוסכם כי כל תגמול שיתקבל בחברה ממכירת נכסיה, בניכוי הוצאות מכירה ומס והוצאות לתמיכה ברשת מגה, ישמש לפדיון ולפירעון מוקדם לכל הנושים הפיננסיים, וכי יושוו לוחות הסילוקין של כל הנושים הפיננסיים, לריבית שנתית של 5% צמוד למדד. מהם ישולמו 4% באופן שוטף בתשלומים חצי שנתיים, ויתר תשלומי הריבית ישולמו בתשלום אחד עם תשלום הקרן האחרון שיחול בנובמבר 2020. הרוב המכריע של תשלום הקרן (94%) יידחה לתשלום אחד שיבוצע בנובמבר 2020. יתרת הקרן תשולם בשלושה תשלומים שנתיים שווים בנובמבר של השנים 2019-2017.

 

אלון רבוע כחול מסרה ל"כלכליסט" כי כל הנושאים בנוגע לחובות החברה נידונים במסגרת הסדר החוב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x