$
בורסת ת"א

חברת נדל"ן קנדית חדשה בתל אביב: אורבנקורפ גייסה 148 מיליון שקל באג"ח

במכרז המוסדי הוזרמו לחברה ביקושים ב-170 מיליון שקל - הריבית שנקבעה עומדת על 8.15%. לאחר השלב הציבורי צפוי הגיוס להגיע ל-200 מיליון שקל

אורן פרוינד 13:5306.12.15

חברת נדל"ן קנדית חדשה בתל אביב. אורבנקורפ, חברת הנדל"ן של אלן ססקין מטורונטו שהגיעה לישראל בתיווכו של אליאב בר דויד ואייפקס הנפקות, גייסה במהלך סוף השבוע 148 מיליון שקל בשלב המוסדי של הנפקת אג"ח חדשה בתל אביב.

 

אורבנקורפ היא החברה הקנדית הראשונה בגל ההנפקות של חברות הנדל"ן הזרות בתל אביב והיא גם הראשונה לגייס את הכסף בישראל שלא באמצעות חברת BVI (איי הבתולה). השלב הציבורי של הגיוס יהיה ככל הנראה ביום שלישי השבוע.

 

אורבנקורפ זכתה לביקושים של 170 מיליון שקל בשלב המוסדי ומשכך החליטה להגדיל את היקף הגיוס הכולל מ-150 מיליון שקל ל-200 מיליון שקל. למרות הביקוש הגבוה, אורבנקורפ גייסה את הכסף בריבית גבוהה של 8.15% כאשר ריבית המקסימום עמדה 8.55%. אגרות החוב שגויסו הינן שקליות, בעלות מח"מ של כ- 2.9 שנים, מדורגות A3 על ידי מדרוג כאשר הריבית תשולם פעמיים בשנה, בחודשים יוני ודצמבר, בין השנים 2019-2016 (כולל).

 

בניגוד לחברת הנדל"ן ECI האמריקאית, שהחליטה לבטל את ההנפקה שלה לאחר שקיבלה ריבית של 6.25% לפני שבועיים, אורבנקורפ בחרה לבצע את הגיוס למרות הריבית הגבוהה שקיבלה. את הכסף שהיא מגייסת בישראל היא מייעדת להחלפה של הלוואות מזנין (הלוואות שניתנות מעל לחוב בכיר בריביות גבוהות), עליהן היא משלמת ריבית ממוצעת של 10.8%. אם מתחשבים בעמלות שאורבנקורפ תשלם לחתמים ובהוצאות המשפטיות של הכנת התשקיף, יוצא שהיא מסיימת את הגיוס בישראל כמעט ללא חיסכון בעלויות מימון. ועדיין, ססקין החליט לבצע את הגיוס, על מנת ליצור לעצמו פלטפורמת גיוס בישראל לטווח ארוך, בתקווה שהגיוסים הבאים יהיו בריביות של 6%-7%.

 

 בגיוס של אורבנקורפ השתתפו בעיקר קרנות נאמנות, בין היתר קרנות הנאמנות של פסגות, אנליסט, ילין לפידות, אקסלנס ואיילון. הרוב המכריע של קרנות הנאמנות בגיוס, על חשבון שחקני הנוסטרו, הוא עדות להצלחת התיקון החדש של הרשות לני"ע שנכנס לתוקפו בסוף נובמבר והגביל את רף הכניסה לשחקני הנוסטרו בשלב המוסדי להון עצמי של 50 מיליון שקל.

 

אורבנקורפ היא בין החברות הקטנות שמגיעות לישראל בגל הנוכחי. ההון העצמי שלה עומד נכון להיום על 74.8 מיליון דולר קנדי (56 מיליון דולר ארה"ב), אולם ססקין התחייב להזרים לאחר ההנפקה 12 מיליון דולר קנדי נוספים. ההון העצמי שלה יגדל לאחר ההנפקה ל-87 מיליון דולר קנדי (65 מיליון דולר ארה"ב) שיהווה 28% מהמאזן. שיעור המינוף של החברה (חוב ל-CAP)ׂעומד על 61% הנחשב לשיעור מינוף בריא.

 

את הכסף שתגייס בישראל מייעדת אורבנקורפ להחלפה של הלוואות מזנין קיימות על נכסים שלה (היא לא מפרטת אילו נכסים) שנלקחו בריבית ממוצעת של 10.8%. כלומר, במקום שהכסף ישמש כהון עצמי לרכישה של נכסים חדשים, הוא ישמש כהון עצמי בפרויקטים הקיימים שלה וכך היא תוכל לחסוך בעלויות המימון שהסתכמו במחצית הראשונה של 2015 בכ-80 אלף דולר. כך עשתה גם חברת אקסטל שגייסה בישראל 1.65 מיליארד שקל וזכתה לביקושים גבוהים בהנפקה.

 

בורסת ת"א בורסת ת"א צילום: בלומברג

 

חברה אמריקאית נוספת שניסתה לגייס כסף בישראל לצורך החלפת הלוואות מזנין ונכשלה בגיוס היא וורטון פרופרטיז של ג'ף סאטון, אלא שמבנה ההנפקה של אורבקורפ הוא שונה משל סאטון. במקרה של סאטון היה מדובר בהלוואות מזנין שהוא עצמו העניק לחברה, כך שהוא קיבל לידיו חלק מתמורת ההנפקה. במקרה של אורבנקורפ כל הכסף נשאר בחברה ואינו מגיע לבעלים.

 

ההון העצמי של אורבנקורפ היא מחצית מההון העצמי של אשדר הישראלית, אולם שתי החברות מאוד דומות באופי הפעילות שלהן. כמו אשדר, עיקר הפעילות של אורבנקורפ הוא ייזום ושיווק של נדל"ן למגורים, כלומר בנייה של קומפלקסים למגורים ומכירת דירות בטורונטו. לחברה יש היום שבעה פרויקטים יזמיים בתחום הדיור - ארבעה בבעלות מלאה ושלושה עם שיעור אחזקה של 51%. במחצית הראשונה של 2015 רשמה החברה הכנסות של 44 מיליון דולר קנדי המהוות 93% מסך ההכנסות של החברה באותה תקופה.

 

תחום פעילות נוסף של החברה הוא הקמה ואחזקה של נכסים מניבים. לחברה יש שני פרויקטים מניבים עם 88 יח"ד המייצרות NOI (הכנסות נקיות משכירות) שנתי של 2.4 מיליון דולר קנדי. שאר הפרויקטים נמצאים בהקמה וצפויים להיות מושלמים בשנים 2018-2017. ביחד עם הפרויקטים שבהקמה, ה-NOI השנתי צפוי להגיע ל-12.7 מיליון דולר קנדי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x