$
מט"ח וסחורות

הדולר היציג נסוג ב-0.3% ונקבע על 3.772 שקלים

היורו נחלש ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.134 שקלים - קרוב לרמת שפל של 13 שנה. בשווקים הבינלאומיים רושם היורו יום תנודתי ונסחר בירידה של 0.2% לרמה של 1.094 דולרים

מיקי גרינפלד 15:3803.08.15

ביום הפותח את שבוע המסחר במט"ח רשם הדולר היציג נסיגה של 0.3% ונקבע על 3.772 שקלים. היורו נחלש ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.134 שקלים.

 

בעולם רושם היורו יום תנודתי ולאחר שהתחזק מעט בפתיחת היום רושם אחר הצהריים נסיגה של 0.2% לרמה של 1.094 דולרים.   

 

הדולר איבד בסוף השבוע מכוחו, לאחר נתון חלש במיוחד של מדד עלות העבודה (ECI). גיא בית-אור, כלכלן בכיר לשווקים גלובליים בפסגות אמר בעניין זה כי ברקע לתגובה המיידית של הדולר, חשיבות נתוני התעסוקה להכרעת הפד בעניין הורדת הריבית. "כמו שגם ילן ציינה כמה פעמים במהלך החודש האחרון, האיתות שהאינדיקאטורים נותנים לגבי קצב עליית השכר בשוק העבודה מאוד מבלבלים", אמר בית אור.

 

"מדד עלות העבודה הרבעוני רשם עליה של 0.2%  לעומת צפי לגידול של 0.6%. הנתון משקף את הגידול הרבעוני הנמוך ביותר בהיסטוריה. כלומר, גם במהלך המשבר הפיננסי העולמי, השכר בארה"ב לא רשם עלייה כל כך מזערית בעלות השכר הרבעונית. קצב הגידול השנתי ב-ECI ירד מ-2.6% ל-2.1%. תגובת השוק לנתון הייתה חדה וברורה – הדולר נחלש ב-1% (ואח"כ התאושש במעט - רשם ירידה של 0.3% מול סל המטבעות) והתשואה על אג"ח ל-10 שנים ירדה ב-8 נ"ב לרמה של 2.18%", אמר עוד בית אור.

 

ב-FXCM ישראל מוסיפים בעניין זה כי מדד עלות התעסוקה האמריקאי נחשב למשני יחסית, והתגובה החדה של השוק רק ממחישה עד כמה הדולר רגיש כעת לטיב נתוני התעסוקה, לאור העובדה כי הבנק הפדרלי צפוי על פי הערכת השוק לבצע העלאת ריבית ראשונה כבר בספטמבר. "זה יהיה מוקד העניין גם השבוע, כאשר ביום שישי צפוי להתפרסם דוח התעסוקה הראשי ולהצביע על פי התחזיות המוקדמות על תוספת של 230 אלף משרות בחודש יולי. נתון חיובי בהתאם לציפיות עשוי לתת חותמת סופית מבחינת השוק להעלאת הריבית בספטמבר ולהזניק את הדולר. מנגד, נתונים מאכזבים עשויים לגרום לנסיגה חדה במטבע".

 

דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, מעריך כי בהמשך השנה, זירת הפעולה של בנק ישראל תתמקד, במידת הצורך, בזירה שאינה הריבית. "אנו מעריכים כי פחתה ההסתברות להורדת ריבית במהלך החודשים הקרובים, אולם לא מן הנמנע כי ינקטו צעדים מוניטריים מרחיבים אחרים, ביניהם צעדי הקלה כמותית (דרך שוק המט"ח ולא דרך שוק האג"ח). תנאי רקע למהלך כזה עשויים לכלול תיסוף נוסף של השקל ביחס לסל המטבעות, ירידה בסביבת האינפלציה לשיעור החורג מגבולות היעד, והיעדר שיפור של ממש בפעילות הכלכלית במשק"

 

"במבט לטווח ארוך יותר, שינוי המגמה והעלאת הריבית בישראל, תלויים גם בתוואי הריבית בארה"ב - ככל שתתאחר, כך ניתן לצפות לדחיית שינוי המגמה גם בריבית המקומית. בכל מקרה, תוואי העלאות הריבית, לכשיחל, צפוי להיות מתון (שיעורי עלייה מתונים) והדרגתי בשנים הקרובות", אמר עוד רזניק.

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x