$
שווקי חו"ל

בלומברג: כך עוזר גל הטרור לגידול במכירות של אלביט מערכות

לפי כתבה שפורסמה בסוכנות הידיעות עיקר ההתמחות של החברה הישראלית הפך להיות שימוש בלייזר כדי לחסום טילים הנמצאים בשימוש על ידי ארגוני טרור

שירות כלכליסט 16:1419.07.15

התרחבות השימוש בטילים נגד מטוסים קרב גורמים מיליטנטים וטרוריסטים באזורים כמו סוריה ולוב, עוזרת לאלביט מערכות להעלות את קצב המכירות, כך על פי כתבה שהתפרסמה היום (א') בסוכנות בלומברג.

 

טילי הקרקע–אוויר הקלים לשימוש הפכו נגישים לתנועות טרוריסטיות כמו דעא"ש ברחבי המזה"ת וצפון אפריקה, כתוצאה מכך, טכנולוגיה שמשתמשת בלייזר כדי לחסום את הטילים ולהגן על מטוסים הטסים בגובה נמוך, כמו מסוקים, הפכה לעיקר ההתמקדות של אלביט בשנה הנוכחית. מדובר על טילים שמתחקים אחר החום שפולטים המטוסים וניתן לשגר אותם מגליל המונח על כתף המפעיל, כך שטרוריסט אחד יכול להפיל מטוס שלם.

 

מה דעתך על מניית אלביט מערכות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

מנכ"ל החברה בצלאל "בוצי" מכליס אמר בראיון לבלומברג כי הנגישות הלא מבוקרת של כלי הנשק הניידים האלה מהווה "איום גדול" על התעופה הצבאית והאזרחית. "אין הרבה טכנולוגיות שיכולות להתמודד עם זה, ולנו יש", ציין. הוא הוסיף כי המערכות נגד טילי הכתף האלה מייצגות "מנוע צמיחה" עבור החברה. "חתמנו השנה על הרבה חוזים לטכנולוגיה הזו", אמר אך סירב לספק נתוני מכירות ספציפיים.

 

אלביט, שההכנסות שלה צפויות לעלות השנה ב-4% ל-3.1 מיליארד דולר, הצליחה להתרחב על אף הקיפאון בהוצאות הצבאיות בארה"ב, על ידי כך שהתמקדה במוצרי נישה שיש להם ביקוש גבוה בשווקים המתעוררים, כמו שדרוג מערכות תעופה והגברת יכולות המלחמה נגד התקפות סייבר.

 

אלביט מתחרה בשוק זה נגד לוקהד מרטין, נורת'רופ גרומן (Northrop Grumman) ו-BAE סיסטמס. היא מכרה את המערכות הללו נגד טילי הכתף לחילות האוויר של ברזיל ואיטליה, וציידה מסוקי בלאקהוק עבור לקוחות באסיה. בנובמבר הכריזה החברה על עסקה לצייד את מטוסי תובלה איירבוס A400 החדשים של גרמניה עם המערכות.

 

 

בצלאל (בוצי) מכליס בצלאל (בוצי) מכליס צילום: מאור סוויסה

 

עוד אומר מכליס כי בעוד שמרבית המערכות מסוג זה שמוכרת כיום אלביט מיועדות למטוסים צבאיים, הטכנולוגיה פותחה במקור לפני למעלה מעשור במטרה להגן על הטיסות המסחריות בישראל. הממשלה ביקשה מאלביט לפתח את המערכת לאחר בהתקפת הטרור ב-2002 במומבסה על מטוס ישראלי, שליוותה פיגוע התאבדות במלון סמוך שבו נהרגו 10 תושבי קניה ושלושה ישראלים.

 

על אף ההצלחה במכירות, המערכות הללו מייצגות חלק קטן מההכנסות של אלביט. מכליס מציין כי לחברה, שלה שווי שוק של 3.4 מיליארד דולר, יש עוד פוטנציאל רב להרחבת מכירות המערכת נגד טילי הכתף. "יש הזדמנויות בקרב ציי המטוסים המסחריים, בקרב מטוסי תובלה וכן מסוקים", הוא מסכם. "זהו בהחלט מנוע צמיחה עבורנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x