$
מט"ח וסחורות

פרסום ראשון

בנק ישראל משלה את עצמו? במזרחי טפחות צופים הורדת ריבית לאפס

האסטרטג הראשי במזרחי טפחות מודי שפריר מאמין שבניגוד לדברי הנגידה בהודעה המוניטארית האחרונה - הייסוף בשקל והאירועים ביוון יחייבו את הבנק המרכזי להוריד בקרוב את הריבית לרמה אפסית ולהגדיל עוד יותר את ההתערבות בשוק המט"ח

תומר ורון ומיקי גרינפלד 11:3908.07.15

בנק מזרחי טפחות מאמין כי אנו מתקרבים להורדת ריבית נוספת. על פי סקירה של האסטרטג הראשי בחדר העסקאות של הבנק מודי שפריר, ובניגוד לעמדה שהציג בנק ישראל בהודעת הריבית האחרונה, הייסוף בשקל יגרום לראשי הבנק להמשיך דווקא במהלך מרחיב של הורדת ריבית נוספת בשיעור של 0.1% לרמה אפסית - כיום עומדת הריבית על 0.1%.  

שפריר מתייחס בין היתר לרכישה המאסיבית של דולרים בשוק - אתמול דיווח הבנק המרכזי כי בחודש יוני הסתכמו רכישות המט"ח שלו בסכום גבוה במיוחד של 1.95 מיליארד דולר - שיא ברכישה חודשית מאז ינואר 2011. על פי הבנק, "עליית המדרגה בקצב רכישות המט"ח משקפת את חששות חברי הוועדה המוניטארית מהשפעת השקל החזק וחולשת הסחר העולמי על מגזר הייצוא המקומי ועל סביבת האינפלציה". לעניית סביבת האינפלציה, במזרחי טפחות מעריכים כי היא תפתיע את בנק ישראל כלפי מטה.

 

החששות האמורים צפויים להוביל את בנק ישראל לצעד של הורדת ריבית, במקביל להמשך רכישות. "אנו מעריכים כי השילוב של התגברות אי הוודאות אשר לעתידה של יוון בגוש היורו, התחזקות השקל, חולשת היצוא המומי וסביבת האינפלציה הנמוכה יובילו להורדת ריבית של כ-10 נ:ב במהלך החודשים הקרובים, אומרים במזרחי טפחות  

 

עוד אומר שפריר כי "בנק ישראל יגדיל בשנה הקרובה את היקף התערבותו בשוק המט"ח המקומי בכדי לתמוך בהיחלשות השקל, לפחות כנגד הדולר". במזרחי טפחות מסבירים כי בבנק ישראל מבינים שללא עלייה בשער הדולר-שקל, סביבת האינפלציה בשנה הקרובה תישאר משמעותית מתחת לגבול התחתון של יעד יציבות המחירים.

 

במסיבת העיתונאים של ה-22 ביוני אמרה הנגידה קרנית פלוג כי "התחלת תהליך של העלאות ריבית בארה"ב, יוכל לתמוך בחזרה מדורגת של סביבת ריביות נורמלית גם אצלנו. אולם, העיתוי והקצב של שינויי הריבית בישראל יקבעו על ידי הוועדה המוניטרית בהתאם להתפתחויות בכלכלה הישראלית".

 

המשקיעים שציפו לשמוע רמזים לגבי מועד ואופן השימוש בכלים מוניטריים "לא שגרתיים" או לגבי האפשרות שהריבית תרד לשפל חדש, גילו עוד שהשימוש בכלים לא שגרתיים ירד כרגע מהפרק והריבית לא רק שלא צפויה לרדת, אלא דווקא לעלות ב־2016. "נראה שפחתה ההסתברות לכך שנידרש לשימוש בכלים בלתי קונבנציונליים בתקופה הקרובה", אמרה פלוג.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x