$
בורסת ת"א

הבורסה ננעלה בעליות; מניות הגז איבדו גובה אחרי הצגת המתווה

ת"א 25 עלה ב-0.5%, ת"א 100 הוסיף 0.4% ומדד הבנקים קפץ ב-1.3%; קבוצת דלק איבדה 2.7% ורציו ירדה ב-3.4%. פרוטרום דיווחה על רכישת מבנה של 3 חברות - המניה עלתה ב-4.8%

גיל קליאן ושי סלינס 17:3530.06.15

דיווח שוטף מהמסחר בבורסה של תל אביב: כל העדכונים החשובים של החברות בשוק של ת"א, המניות הבולטות, המחזורים והניתוחים של האנליסטים המובילים בשוק ההון הישראלי.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בנקים תקשורת נפט וגז יתר 50 ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20  תל בונד 40  תל בונד 60

אג"ח ל-10 שנים אג"ח ל-5 שנים אג"ח לכ-30 שנה 

-------

 

17:30 - נעילת מסחר חיובית בבורסה

 

בסיכום חצי שנתי מדד ת"א 25 עלה ב-12.6%, ת"א 100 הוסיף 10% ומדד הבנקים עלה ב-15%.

 

חצי שנה ראשונה של מסחר בבורסה ננעלה היום בעליות שערים. מדד ת"א 25 טיפס ב-0.5%, ת"א 100 הוסיף 0.4% ומדד הבנקים הוסיף 1.3% לערכו.

 

17:00 - פלוג: "הבנקים בישראל לא יעילים בהשוואה עולמית - בעיקר בגלל מבנה השכר"

 

"בישראל היו נהוגות בעבר פרקטיות בעייתיות בנושא המס וחובת הדיווח של הלקוחות, בין אם כחלק מנורמה עולמית ובין אם כחלק מזווית יהודית רחבה. מאז המשבר הרגולציה הבינלאומית ראתה בגופים הפיננסיים כאחראיים למקורות הכספים שמופקדים אצלם וייתכן שהבנקים אצלנו לא זיהו את הסיכון בזמן ולא את עוצמתו", כך אמרה היום (ג') נגידת בנק ישראל בכנס שערכה הפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת העברית לזכרו של דוד רוטנברג.

 

נגידת בנק ישראל התייחסה בכנס שבו נכחו גם המפקח על הבנקים היוצא, דודו זקן והמפקחת על הבנקים הנכנסת, חדוה בר, לנושא היעילות של הבנקים: "אחד האתגרים הגדולים של הבנקים הוא נושא היעילות. הבנקים בישראל לא יעילים בהשוואה עולמית וזאת בעיקר בגלל מבנה השכר. הטייס האוטומטי מייצר כיום עליית שכר משמעותית ונרחבת ומהווה אתגר עבור הבנקים להתמודדות עם סביבה משתנה. בנק ישראל יתמוך בצעדי התייעלות שמובילים כיום הבנקים".

 

16:10 - עליות חדות במניות הבנקים

 

הדיווח כי ראש ממשלת יוון ציפרס יוצא לבריסל בניסיון אחרון להשיג הסכם מעלה את בורסות אירופה, ובהתאם את מניות הבנקים בתל אביב - פועלים, לאומי, דיסקונטו בינלאומי

 

14:55 - קולמקס: "השוקים גילמו כבר מזמן את האפשרות לכאוס יווני"

 

אלעד שמש, סמנכ"ל המחקר והברוקראז', קולמקס (Colmex) בית השקעות: "השוקים גילמו כבר מזמן את האפשרות לכאוס יווני, אך בפועל תרחישים הרבים לסיום המשבר צפויים לגרור תנודתיות גבוהה במיוחד לפחות עד סיומה הרשמי של הסאגה".

 

תרחישי הקיצון אשר כוללים אפילו את פירוק גוש היורו אינם סבירים במיוחד אך בהחלט קיימים ומנגד האפשרות לפתרון יצירתי דווקא סבירה מעט יותר. בחדרי העסקאות מורגשת פאניקה יחסית כאשר הביקוש למכשירי גידור קצרים ובינוניים רושם זינוק חד. המשמעות היא שהמשקיעים מעוניינים להגן על תיק ההשקעות שלהם הן מהימים הקרובים דרך משבר מתגלגל אך לא ממפולת ארוכה", הוסיף שמש.

 

13:20 - שר האנרגיה יובל שטייניץ מציג בפעם הראשונה את מתווה הגז לציבור

 

שטייניץ טוען שהמתווה טוב למדינה ולאזרחיה אבל הוא קשה מבחינת החברות. "הן נאלצו לקבל תנאים קשים. אלו תנאים קשים בכל מדינה והוא מזיג את כל שלושת המטרות - 100 מיליארד דולר שיגיעו לישראל לבריאות חינוך ורווחה בשנים הקרובות. הוא יפרק את המונופול ויאפשר לספק גז בתנאים סבירים. זאת בצד המנופים המדינים לאזרחי מדינת ישראל", אמר השר.

 

לתפיסת שטייניץ, מאגר לווייתן יניב לאזרחי ישראל קרוב ל70% מהרווחים זאת במקביל להטלת שלוש מגבלות שלא ניתן למצוא כמותן באף מדינת OECD. "המגבלה הראשונה היא הייצוא, השניה היא המחיר והשלישית היא הבעלות. אנחנו המדינה היחידה חוץ מארה"ב שמגבילות ייצוא ואמרנו לחברות הגז שרוב המאגרים ישארו בישראל גם אם המחיר שם בחו"ל יהיה זול יותר".

 

תגובת מניות הגז: רציו, ישראמקו, קבוצת דלק, אבנרו דלק קידוחים

 

 צילומים: משה בנימין, קובי גדעון

 

12:45 - רכישה חדשה של ברמלי

 

חברת WTP חתמה על הסכם מחייב לרכישת מחצית מחברת פלסטיק תמורת 9-9.5 מיליון שקל. מדובר על מחיר גבוה משמעותית מהמחיר עליו דובר במזכר הבנות לאותה עסקה, שפירסמה החברה באפריל, שעמד על 7.5 מיליון שקל.

 

12:00 - מחריפות הירידות באירופה

 

הבורסות בגרמניה וצרפת מאבדות 1.7%. בקרמלין מרחיקים עצמם מיוון. ברויטרס מדווחים כי דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב אמר כי מציאת פתרון למשבר החובות היווני אינה באחריות רוסיה, אלא באחריות אתונה והנושים שלה. "זו הבעיה של יוון. זה נוגע לקשרים של יוון עם הנושים, וזה לא עניינינו".

 

11:15 - דיבידנד של מנדלסון

 

חברת התשתיות מנדלסון רוצה לחלק דיבידנד של 100 מיליון שקל - שמהווה את מרבית יתרת הרווחים לחלוקה וכן את מרבית יתרות המזומן של החברה. במקביל, התנתה החברה את חלוקת הדיבידנד בהסדר חוב מול מחזיקי האג"ח שלה, במסגרתו יידחו חלק מתאריכי פירעון החוב (מדובר בתאריכי ביניים ולא בפירעון הסופי), ולמשקיעים יינתן פיצוי בדמות תוספת ריבית.

 

10:30 - רכישת 3 חברות של פרוטרום

 

פרוטרוםדיווחה על רכישת מבנה של 3 חברות, שמחזיקות את פעילות חברת F&J בשוק תמציות טעם לפארמה, מזון ומשקאות. הרכישה - בהיקף של 4 מיליון דולר, מומנה באמצעות אשראי בנקאי. מדובר ברכישה שמינית של פרוטרום בשנת 2015.

 

9:55 - בניגוד לירידות החדות אתמול בניו יורק ולצפי לפתיחת המסחר השלילית באירופה, הבורסה בתל אביב מפגינה עצמה ועולה בפתיחת המסחר. מניית פרטנר בולטת בעלייה של 3.5%.

 

9:00 - הסכם חדש לפרטנר עם אורנג' העולמית

 

הסכם בין פרטנר הישראלית לבין אורנג' הבינלאומית - ההסכם מסדיר פיצוי בגובה 90 מיליון יורו אם תחליט להשתחרר מההסכם עם אורנג' בשנתיים הקרובות. פרטנר תקבל בשלב הראשון 40 מיליון יורו עבור ביצוע מחקר שוק הנוגע למיתוג מחדש והחלפת המותג אורנג'. אם פרטנר תחליט לסיים את ההתקשרות בשנתיים הקרובות, היא תקבל 50 מיליון יורו נוספים. ההסכם קובע עוד כי בשנה הראשונה רק פרטנר יכולה להשתחרר מההסכם עם אורנג'. אם לא ניצלה את ההזדמנות הזו, בשנה השנייה של ההסכם מקבלת אורנג' אפשרות להשתחרר מההסכם.

 

מנכ"ל אורנג' העולמית סטפן רישאר בפגישה עם נתניהו מנכ"ל אורנג' העולמית סטפן רישאר בפגישה עם נתניהו צילום: חיים צח, לע"מ

 

8:45 - הדרמה סביב מתווה הגז נמשכת

 

היום בצהריים יציג שר האנרגיה, יובל שטייניץ, את מתווה הגז של הממשלה, הכולל בין היתר מכירה מאגרי הגז הקטנים כריש ותנין לשחקן חדש תוך שנה וחודשיים.

 

8:05 - אין הצבעה, חושפים את המתווה

 

ההצבעה על מתווה הגז של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לא התקיימה אתמול לאחר ששעות של ניסיונות קדחתניים להשגת רוב שיצליח לעקוף את החלטת הממונה על ההגבלים, דיויד גילה, לא צלחו. מאז הודעתו של אביגדור ליברמן בצהרים, כי ישראל ביתנו לא תתמוך בממשלה, היה ברור שהקואליציה תתקשה להשיג רוב בהצבעה. שר האוצר משה כחלון, שר הבינוי יואב גלנט ושר הרווחה חיים כץ אינם יכולים להצביע בכנסת בכל נושא הנוגע למשק הגז - עקב ניגוד עניינים. בלעדיהם, זקוק ראש הממשלה לשני תומכים נוספים משורות האופוזיציה.המתווה משפיע על כל מניות הגז - ובראשן ישראמקו, רציו ודלק קידוחים.

 

8:00 - ביונדווקס חשפה אתמול לאחר תום המסחר תוצאות חיוביות ראשונות בניטסוי שלב 2 של החברה בשיראל לחיסון לשפעת. לפי החברה, החיסון M-001 יעיל ובטוח לשימוש כנגד כמה זנים של שפעת כאשר הוא ניתן לנבדקים בגילאי 50-65.

 

מה דעתך על מניית רבוע נדלן:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בבקשת הקפאת ההליכים לרשת המזון מגה הוצעו שלושה צעדים שמשפיעים על רבוע כחול נדל"ן. הראשון הוא שהתשלום שמגה משלמת ייהפך להיות מרבעוני לחודשי; הצעד השני - הנחה של 5% על מחיר השכירות, כלומר הנחה של 7 מיליון שקל בשנה שהם 2.9% מתוך הכנסות של 240 מיליון שקל בשנה; והצעד השלישי - אישור לצאת מהמרלו"ג (מרכז לוגיסטי) של החברה בקיבוץ אייל שנמצא בבעלות משותפת (בחלקים שווים) של הקיבוץ ורבוע כחול נדל"ן. רבוע כחול נדל"ן תאבד בעקבות כך הכנסות של 6 מיליון שקל בשנה, כך שסך ההשפעה הצפויה על רבוע כחול נדל"ן היא ירידת הכנסות של 13 מיליון שקל בשנה, שהם 5.4% מסך ההכנסות שלה.

 

 

7:40 - אתמול, מה שהחל כיום רגוע יחסית בניו יורק, למרות הסערה בבורסות אירופה על רקע דרמת החוב היוונית - הסתיים בירידות חדות. נאסד"ק צנח ב-2.4%,  500 S&P איבד 1.9%, ודאו ג'ונס השיל 1.9% מערכו. מניית הבנק הלאומי של יוון (National Bank of Greece) צללה במחזור ענק בשיעור של 24% במהלך המסחר בניו יורק.

 

מדדי אירופה סיימו אתמול את יום המסחר בירידות חדות - דאקס בפרנקפורט איבד 3.6% בתום יום המסחר, פוטסי בלונדון ירד ב-2%, קאק בצרפת החסיר 3.7%, מדריד ירדה ב-4.6%, מילאנו צנחה ב-5.2% ויורוסטוקס 50 צלל ב-4.2%.

 

בבורסה בתל אביב אתמול, למרות הירידות החדות בשוקי העולם, המסחר ננעל ללא שינוי מהותי במדדים המובילים. עם זאת, חשוב לזכור כי אתמול רשמו המדדים המובילים בתל אביב ירידות חדות. מניית אלון רבוע כחול ירדה ב-7.3% ומשכה את שטראוס ואסם לירידות של 1% ו-2.2%, בהתאמה. ספקטרוניקס עלתה ב-24%.

 

הבורסה בתל אביב הבורסה בתל אביב צילום: בלומברג
בטל שלח
    לכל התגובות
    x