$
מט"ח וסחורות

לפני המדד: הדולר היציג עלה ב-0.1% ל-3.842 שקלים

היורו נחלש ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.307 שקלים. לאומי: "הכוחות הבסיסיים בישראל ממשיכים לתמוך בשקל"

שירות כלכליסט 15:3115.06.15

שוק המט"ח חזר היום (ב') לפעילות, לקראת הודעת המדד הצפויה הערב ב-18:30. הדולר התחזק מול השקל המקומי ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.842 שקלים. היורו היציג ירד ב-0.1% ונקבע על 4.307 שקלים.

 

בשווקים הבינלאומיים נרשמת יציבות ביורו דולר והצמד נסחר ברמה של 1.121 דולר ליורו.

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי נכון לתחילת השבוע, הכוח עובר חזרה לדולר האמריקאי: "לאחר שהיה נתון ללחצים קשים במשך כל השבוע שעבר, ובחן את הרמת התמיכה הקריטית סביב 3.80, הדולר-שקל שוב מזנק מעלה ונסחר מעט מתחת ל-3.85. שני גורמים משחקים כעת לטובת הדולר בעולם - המבוי הסתום במגעים בין יוון לנושיה, וציפיות הריבית בארה"ב, הודות לנתוני המקרו הטובים שפורסמו בשבוע האחרון. שני הגורמים הללו יניעו את המגמה של הדולר בעולם ובזירה המקומית גם השבוע", אומרים ב-FXCM.

 

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, מעריך כי מדד חודש מאי צפוי לעלות ב-0.2%. זבז'ינסקי כותב בסקירתו השבועית כי לנוכח התחזקותו של השקל בחודש האחרון גובר הלחץ על בנק ישראל להגיב. "אנחנו עדיין מעריכים שהריבית בישראל תישאר ללא שינוי, אך הסיכוי להורדת הריבית או לצעד אחר של בנק ישראל עלה במקצת, מה שאמור לאזן לחצים לעליית התשואות.

 

"השקל היה בין המטבעות החזקים ביותר בעולם בחודש האחרון ובהתאם, שערו מול סל המטבעות הגיע קרוב לתחתית. אל מל השקל המתחזק, בראש הטבלה המצורפת של המטבעות מול הדולר נמצאים מטבעות של שוודיה ודנמרק, מדינות בהן הריבית הנה שלילית", מוסיף זבז'ינסקי . 

 

 

דודי רזניק מלאומי שוקי הון אומר כי "הכוחות הבסיסיים בישראל ממשיכים לתמוך בשקל. לנוכח עוצמת השקל בחודש האחרון, ביצועי שוק האג"ח המקומי במונחים דולריים היו מהטובים בעולם בתקופה זו".  

 

יוסי פריימן מפריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות אומר הבוקר כי "נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו לאחרונה בדבר היקף תמורות היצוא והיבוא, תומכים בהערכתנו כי עודף הצע המט"ח בשוק המקומי מקורו בפעילות המקומית ולא ב'ספקולציה' של זרים המנסים 'לעשות קופה' על חשבון השוק הישראלי. לדעתנו נדרש שימוש נרחב בארגז הכלים המונטרי והפיסקלי כאחד במטרה לבלום את עודפי ההצע ועימם את הייסוף אל מתחת לרמת ה 3.80 שקל לדולר. להערכתנו הקו האדום של בנק ישראל אשר יגרור את הבנק למעורבות משמעותית בזירת המט"ח שוכן בקרבת רמת 3.78-3.74 שקלים, כאשר הבנק בוחן את מדיניותו על בסיס השער הנומינלי האפקטיבי המשמש כשער עוגן בישום מדיניותו".

 

צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x