$
בורסת ת"א

לאומי: הרווח נקי יותר מהוכפל ל-1.17 מיליארד שקל ברבעון הראשון

זאת בהשוואה לרווח נקי של 565 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הזינוק החד - בזכות מימוש מניות החברה לישראל ומוביליאיי. הרווח המשקף תשואה להון של 18.7%. בנטרול המימוש המסיבי של מניות החברה לישראל, רשם הבנק רווח נקי של 753 מיליון שקל

תומר ורון 13:5528.05.15
בנק לאומי רשם ברבעון הראשון של שנת 2015 רווח נקי של 1.17 מיליארד שקל - רווח המשקף תשואה להון 18.7%. מדובר בזינוק חד בהשוואה לרבעון המקביל אתשקד וזאת בעיקר בזכות מימוש מניות החברה לישראל שתרם לרווח הנקי של החברה 418 מיליון ושקל ומימוש מניות מוביליאיי שתרם כ-180 מיליון שקל לרווח הנקי.

 

 

 

בנטרול המימוש המסיבי של מניות החברה לישראל, רשם הבנק רווח נקי של 753 מיליון שקל - תשואה להון של 11.7%.

 

רקפת רוסק עמינח רקפת רוסק עמינח צילום: אוראל כהן

 

מימושי מניות החברה לישראל ומובילאיי בה החזיק לאומי באמצעות חברת הבת שלו להשקעות ריאליות - לאומי פרטנרס - הזניקו את הכנסות הבנק שאינן מריבית ב-79% ל-2.5 מיליארד שקל.

 

מה דעתך על מניית לאומי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

כמו יתר הבנקים, סעיף ההכנסות מריבית של הבנק ספג פגיעה בעקבות הריבית האפסית ומדד המחירים לצרכן שרשם ירידה חדה של 1.6% ברבעון הראשון של השנה. הכנסות הריבית של לאומי הסתכמו ב-1.5 מיליארד שקל - ירידה של 13.7%. פער הריבית שרשם הבנק התכווץ בהתאם ונעמד על 1.74% ברבעון הראשון לעומת 2.01% בתקופה המקבילה ב-2014.

 

נקודה נוספת שמעט שחקה את הכנסות הבנק היא ההוצאות להפסדי אשראי. הבנק הפריש ברבעון הראשון 81 מיליון שקל על תיק האשראי שלו וזאת לעומת הרבעון המקביל אז נרשמה הכנסה של 51 מיליון שקל בעקבות גביית חובות שהבנק כבר מחק.

 

החל מהשנה מיישם לאומי את הסכם השכר החדש עליו חתמו ההנהלה וועד העובדים בחודש ינואר האחרון. על פי ההסכם תוספות השכר האוטמטיות יירדו בהדרגה מ-5% ל-4% בשנים 2015-2016 ו-3.5% ב-2017-2018. החלת יישום ההסכם וכמו כן צמצום במספר העובדים נראים היטב בדוחות הבנק שכן סעיף הוצאות השכר שלו ירד בכמעט 10% ונעמד על 920 מיליון שקל.

 

פגיעה של 2.7 מיליארד שקל

המערכת הבנקאית מיישמת החל מתחילת השנה תקן חשבונאי חדש שמשנה את הדרך בה חישבו הבנקים את היקף ההתחייבויות הפנסיוניות לעובדיהם. התקן משפיע בעיקר על בנק לאומי שם שכבה רחבה של עובדים שזכאים לפנסיה תקציבית מהבנק. מהדוחות הכספיים עולה כי היקף הפגיעה בהון של לאומי מסתכם ב-2.7 מיליארד שקל שצפויים לרדת בהדרגה מההון הרגולטורי של הבנק לצורך חישוב הלימות ההון שלו.

 

מוקדם יותר היום הודיע הבנק כי הוא בוחן מספר דרכים לחיזוק בסיס ההון בניהם גם הנפקת מניות, מכירת חובות וסיכונים ושינוי תמהיל תיק הנוסטרו שלו. לאומי סיים את הרבעון הראשון עם יחס הון ליבה של 9.37% כאשר הבנק נדרש עד ינואר 2017 לעמוד ביחס הלימות הון ליבה בשיעור של 10.25%.

 

לאומי ביצע הפרשה של 20 מיליון שקל בהנחית הפיקוח על הבנקים, וזאת על רקע החקירה שמתנהלת נגדו מצד רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC). השבוע כתב בנק ישראל ללאומי כי "לעת עתה על הבנק לכלול הפרשה בגובה סכום ההפסד הצפוי להערכתכם בגין החקירה, מטעמי שמרנות, הפרשה זו לא תפחת מסכום של 5 מיליון דולר". בלאומי ציינו כי הם אינם יודעים להעריך את ההשפעה של חקירת ה-SEC ולכן הבנק ביצע הפרשה בסך של 5 מיליון דולר (20 מיליון שקל) בדו"חות הכספיים של הבנק לרבעון הראשון של 2015.

 

לפני חצי שנה חתם לאומי על הסדר עם משרד המשפטים האמריקאי והרשות הפיננסית בניו יורק וישלם לרשויות אלו 400 מיליון דולר קנס על הודאתו כי סייע ללקוחותיו להעלים מסים מהרשויות בארה"ב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x