$
בורסת ת"א

דיווח שוטף

נעילה בעליות בת"א; מרחק נגיעה בתשואות האג"ח של ישראל וארה"ב

מדד ת"א 25 עלה ב-0.3%, ת"א 100 טיפס ב-0.6%; נפילה של 0.68% באג"ח ישראל ל-10 שנים העלתה את את התשואה ל-2.28% - 2 מאיות בלבד פחות מהמקבילה האמריקאית. מיטב דש: הפער השלילי היה אנומליה - לא שיקף נכונה את רמת הסיכון של ישראל". כיל טיפסה ב-2.9%, טאואר קפצה ב-5%. מחזור המסחר - 1.34 מיליארד שקל

שי סלינס 17:3303.12.14

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בנקים תקשורת נפט וגז יתר 50 ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

אג"ח ל-10 שנים אג"ח ל-5 שנים אג"ח ל-30 שנה

 

דיווח שוטף מהמסחר בבורסה של תל אביב: כל העדכונים החשובים של החברות בבורסה, המניות הבולטות במסחר, מחזורי המסחר והניתוחים של האנליסטים המובילים בשוק ההון הישראלי דיווח שוטף מהמסחר בבורסה של תל אביב: כל העדכונים החשובים של החברות בבורסה, המניות הבולטות במסחר, מחזורי המסחר והניתוחים של האנליסטים המובילים בשוק ההון הישראלי צילום: בלומברג

 

17:30 - סגירה חיובית בבורסת של תל אביב: מדד ת"א 25 עלה ב-0.3%, ת"א 100 עלה ב-0.6%. הסיפור הגדול של יום המסחר היה הצניחה של האג"ח הממשלתיות  ישראל ומחיקת פער התשואות מול ארה"ב: האג"ח ל-10 שנים של ישראל (0324) ננעלה בירידה חזקה של 0.68%, ובהתאם עם קפיצה של התשואה ל-2.28%. התשואה על האיגרת המקבילה ל-10 שנים בארה"ב עומדת שעה לאחר פתיחת המחר על 2.30% - בשעות האחרונות של המסחר עמדו שתיהן על 2.29%, ולנוכח המשך התחזקות הדולר, סביר שלא נראה התרחקות נוספת לצד השלילי (ראו הרחבה בעדכונים מוקדמים).

 

בשוק המניות, בלטו בת"א 25 החברה לישראל וכיל עם עליות חדות של 3.2% ו-2.9% בהתאמה, ובצד המפסיד מניית קבוצת דלק, עם ירידה של 1.7%, על רקע רכישת מניות של חברות אנרגיה בחו"ל. בת"א 75 בלטה מעל כולם מניית טאואר, עם קפיצה של 5% ומחזור גבוה במיוחד של 27 מיליון שקל - הגבוה במדד זה, מחזור המחסר הכולל של שוק המניות הסתכם ב-1.34 מיליארד שקל.

 

16:00 - עוד בתגובה למחיקת פער התשואות (ראו עדכון קודם):

יונתן כץ הכלכלן והאסטרטג של לידר שוקי הון: פרמיית הסיכון השלילי בשחר נבעה הציפייה לשמירה על ריבית נמוכה בישראל גם אחרי העלאת ריבית הפד הצפויה באמצע 2015. היו הערכות שלאור האינפלציה הנמוכה בנק ישראל לא יעלה את הריבית לפני 2016. כעת, לנוכח הפיחות המואץ אשר צפוי להימשך והציפייה לאינפלציה גבוהה יותר, סביר להניח העלאת ריבית מוקדמת יותר בישראל. בנוסף, עלייה מהירה של התשואות בישראל נובעת מאי וודאות פוליטית וספקות של ממש לגבי יציבותה של הממשלה הבאה".

 דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון: פער התשואה השלילי בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ממשלת ארה"ב, בטווח של 10 שנים, נמחק ביומיים האחרונים. פער התשואה השלילי נפתח לפני כחודשיים וחצי באמצע חודש ספטמבר, על רקע הורדות הריבית שביצע בנק ישראל בחודשים יולי ואוגוסט לרמת השפל של 0.25%. פערי התשואה השליליים נעו בטווח של עד 20 נ"ב וכאמור התאפסו ביומיים האחרונים. הפער השלילי נפתח על רקע מגמת תיסוף השקל בשנתיים האחרונות (עד לאוגוסט 2014) והציפייה כי ריבית בנק ישראל תיוותר נמוכה עוד תקופה ארוכה לעומת עלייה צפויה בריבית הפד במהלך שנת 2015. כמו כן האינפלציה הנמוכה בישראל תרמה לירידת התשואות בשוק האג"ח המקומי. מהלך הפיחות החד בשער השקל החל מראשית אוגוסט, מהלך שהתחזק מאוד בימים האחרונים מאז ההכרזה על הבחירות ובשילוב המשך התחזקות הדולר בעולם, בשילוב עליית אי הוודאות על רקע הבחירות והציפייה לעלייה מחודשת ברמת האינפלציה המקומית הביאו לעליית תשואות חדה יחסית בישראל ולסגירה של פער התשואה השלילי.

 

 

15:00 - רגע דרמטי - פער התשואות בין ישראל לארה"ב נמחק: צניחה של 0.72% באג"ח השקלית ל-10 שנים של ממשלת ישראל קופצת התשואה ל-2.29%. התשואה על האיגרת המקבילה ל-10 שנים של ממשלת ארה"ב עומדת לפני פתיחת המסחר בניו יורק גם כן על 2.29%.

 

בתחילת השנה מרווח התשואה בין האג"ח הישראלית ל־10 שנים למקבילתה האמריקאית עמד על כ־0.9%, קרי התשואה על האג"ח האמריקאית היתה נמוכה ב-0.9% מזו הישראלית. מאז החל הפער להתכווץ עד המהפך לפני כחודשיים, ב-4 באוקטובר - כשבפעם השנייה בהיסטוריה ירדה התשואה הישראלית אל מתחת לזו של ארה"ב (מצב כזה אירע רק פעם אחת בעבר, בשנת 2007, ולזמן קצר). המצב הנדיר עורר לא מעט סימני שאלה. זאת משום שהוא שיקף "עמדה" מצד השוק לפיה רמת הסיכון בישראל נמוכה מזו שבארה"ב.

 

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, אמר ל"כלכליסט" בתגובה: "הפער השלילי ל-10 שנים הייתה אנומליה. הפער השלילי בטווחים ארוכים אינו משקף בצורה נכונה את פרמיית הסיכון של ישראל ולכן אירוע כלשהו יכול לגרום לירידות יחסית חדות באג"ח בישראל. הפעם היו הבחירות שהאיצו את פיחות השקל והעלו חשש מפני עלייה בסביבת האינפלציה. אילו בישראל היו יותר משקיעים זרים בשוק האג"ח, תגובת השווקים הייתה עלולה להיות אף חריפה יותר".

 

14:20 - רז מור ממיטב דש על אנלייט: "מהפיכת יצור החשמל בטכנולוגיה הסולארית שהחלה ב-2008 הבטיחה רבות כשחברות העוסקות בתחום צצו כמו פטריות אחרי הגשם. הסדרה מגמגמת ותחרות פרועה הותירו מספר שחקניות גדולות ומקצועיות בתחום כשהן מרחיבות את פעילותן גם לאנרגיית רוח ואנרגיה שאובה. אנלייט החלה בתחום הפוטו וולטאי וממנו החלה להתפתח גם לתחום הרוח והאגירה השאובה. לחברה יכולות של פיתוח, מימון, ניהול הקמה והפעלה של פרויקטים והיא מחזיקה בבעלות בפרויקטים בהיקף של כ-136 מגה וואט בהם השקיעה עד כה הון עצמי של כ-106 מיליון שקל". מור ממליץ על אנלייטבהמלצת קניה עם מחיר יעד של 103 אגורות.

 

12:20 - החברה לישראלו כיל מתאוששות עם עלייה של 1% כ"א, לאחר הירידות החדות של אתמול, 2.3% לכיל ו-2% לחברה לישראל.

 

12:10 - באופן נדיר למדי - ועל רקע מכירת המניות של משפחת ברונפמן (ראו עדכון מוקדם) - דיסקונט מרכז את המחזור הגבוה בבנקים, ונדיר עוד יותר - המחזור הגבוה בבורסה - 33 מיליון שקל.  

 

11:40 - על רקע ירידה של 12% בשבוע האחרון במחיר הנפט, החליטה קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה (61.77%) לרכוש מניות של חברות זרות בתחום האנרגיה בהיקף של 680 מיליון שקל. החברה העיקרית שדלק רכשה את מניותיה היא וודסייד, ענקית האנרגיה האוסטרלית, שניהלה בעבר מגעים להכנס שותפה למאגר לווייתן. תשובה חזר לפני עשרה ימים מאוסטרליה והחליט על העסקה. דלק הודיעה כי היא מתכוונת להמשיך ולרכוש מניות בתחום האנרגיה באמצעות אשראי בנקאי והון עצמי שלה ואף להגיע לאחזקה מהותית בחברות אלו.

 

10:45 - שוק האג"ח הממשלתי: האג"ח ל-10 שנים צוללת ב-0.55% לתשואה של 2.26%.

 

הבחירות לכנסת ייערכו ב-17 במרץ. הבוקר התכנסו ראשי סיעות הכנסת אצל יו״ר הכנסת יולי אדלשטיין בכדי לקבוע מועד מוסכם כיום בחירות, כשעל הפרק היו שלושה תארייכים בחודש מארץ, כאמור התאריך המוקדם מביניהם סוכם והוא ה - 17 במארץ, יום שלישי בשבוע.

 

כן פייט ביופארמה, חברה ביו-טכנולוגית המפתחת תרופות המיועדות למחלות דלקתיות וסרטניות, הודיעה כי השלימה גיוס בארה"ב באמצעות תשקיף המדף שלה בהיקף של כ-8 מיליון דולר ברוטו ממשקעים מוסדיים אמריקאים במחיר של 4.45 דולרים - אשר היה שווה למחיר הפתיחה של המניה אתמול בניו יורק.

 

9:55 - פתיחת מסחר בבורסה בעליות קלות. האג"ח הממשלתיות השקליות ממשיכות את הירידות החדות של אתמול בעקבות הקדמת הבחירות. האג"ח הממשלתית שקלית ל-10 שנים צוללת ב-0.77% לתשואה של 2.29%, וזאת לאחר ירידה של 0.59% אתמול. 

 

8:55 - לאחר יום ארוך של סערה פוליטית, חוסר ודאות, פיטורי שרים והתפוררות סופית של קואליציית נתניהו, מתקרבת והולכת ההודעה הרשמית על בחירות 2015 : יו"ר הכנסת יואל אדלשטיין זימן להיום ב-10:00 את ראשי הסיעות כדי לקבוע תאריך מוסכם לבחירות כלליות לכנסת ה-20. בשעות הצהריים תתקיים ככל הנראה הצבעה בקריאה טרומית על החוק לפיזור הכנסת, והמפלגות שנשארו בקואליציה - הליכוד, ישראל ביתנו והבית היהודי – צפויות לתמוך בו. בכך תגיע לסופה הרשמי ממשלת בנימין נתניהו השלישית, שכיהנה רק מעט יותר משנה וחצי. כרגע מדברים בלשכת ראש הממשלה על שלושה תאריכים אפשריים לקיום הבחירות, כולם בתוך טווח של עד ארבעה חודשים: 10 במרס, 17 במרס או 24 במרס.

 

מה דעתך על מניית דיסקונט:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

8:00 - עליות שערים בבורסות אסיה - ניקיי ביפן עולה ב-0.4%, האנג סנג משיל 0.5% והבורסה בסין נסחרת בעליות של 0.5%.

 

וול סטריט ננעלה בעליות; ענקיות האנרגיה אקסון מוביל ושברון הוסיפו 2%. המדדים דאו ג'ונס ונאסד"ק עלו ב-0.6% ו-S&P 500 ב-0.7%. דאו ג'ונס סיים ברמת שיא.

 

7:30 - קבוצת ברונפמן שראן מחסלת את השקעותיה בבנק דיסקונטבהפצה מחוץ לבורסה במחיר 6.14 שקל המשקף דיסקאונט של 2.5 אחוז ממחיר הנעילה אתמול הערב בשוק, כך נודע לכלכליסט. ההפצה מתבצעת בעיקר מוסדיים ומנוהלת על ידי פסגות וסיטי. היקף ההפצה הוא 320 מיליון שקל. קבוצת ברונפמן שראן הייתה בעלת השליטה בבנק עד דצמבר 2013 אז קיבלה היתר מבנק ישראל לפזר את מניות השליטה בהפצות רחבות לציבור דבר שהפך את בנק דיסקונט לבנק ללא גרעין שליטה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x