$
מט"ח וסחורות

UBS: "חוסר הוודאות הפוליטי יחליש את השקל"

בבנק מציינים כי מפלגות הקואליציה טרם הצליחו להגיע להסכמה על תקציב 2015 וכי העלייה במתיחות הביטחונית תמשיך לפגוע בענף התיירות

שי סלינס 11:1330.11.14

"העלייה באי הוודאות הפוליטית והידרדרות במצב הביטחוני בישראל תעיב על הכלכלה הישראלית בתקופה הקרובה", כך לפי כלכלני UBS בסקירה מיוחדת על מצב הכלכלה הישראל ובפרט - על השקל.  

בבנק מציינים את העובדה כי מפלגות הקואליציה טרם הצליחו להגיע להסכמה על תקציב 2015 וכי העלייה במתיחות הביטחונית תמשיך לפגוע בענף התיירות גם בתקופה הקרובה.

 

בטווח הקצר, טוענים בבנק, ההיחלשות של השקל מול המטבעות המרכזיים בעולם בחודשים האחרונים עשויה לתמוך בכלכלה הישראלית שחלקה הגדול בנוי על ייצוא. כמו כן, החולשה של השקל עשויה לתמוך ביעד האינפלציה של ישראל העומד על 3%-1% בשנה.

 

ב-UBS קובעים מחיר יעד לדולר במסחר מול השקל. בטווח הקצר של עד ה-3 חודשים צופים בבנק כי הדולר יסחר ברמה של 3.95 שקלים ואילו בתקופה של חצי שנה צופים בבנק כי הדולר יחצה את הרמה של 4 שקלים לדולר.

 

לגבי ההתעברות של בנק ישראל במסחר, מציינים ב-UBS, כי הבנק המרכזי צפוי להמשיך לרכוש דולרים בשוק וזאת במטרה לווסת את ההשפעות של הגז על המשק.

 

 צילום: בלומברג

 

לפני שבוע, הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להשאיר את הריבית במשק חודש שלישי ברציפות ללא שינוי, ברמה של 0.25%. זאת לאחר שבחודשים אוגוסט וספטמבר הפחית בנק ישראל את הריבית פעמיים רצופות בשיעור כולל של 0.5%, ומאז חודש אוקטובר 2011 הוא ביצע כבר 12 הפחתות ריבית בשיעור מצטבר של 3%.

 

בדומה לחודשיים הקודמים, גם הפעם ההחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי התקבלה למרות הנתונים הכלכליים שפורסמו לאחרונה שממשיכים להצביע על מצבו הקשה של המשק, ולמרות המשך הירידה בסביבת האינפלציה. ריבית נמוכה יותר גם מקטינה את עלויות היצרנים ומסייעת בכך להגברת הפעילות במשק, וגם גורמת להגדלת הביקושים ועשויה לכן לדחוף את רמת המחירים הנמוכה אל תוך תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x