$
מט"ח וסחורות

הדולר היציג עלה ב-0.4% - נקבע על 3.74 שקלים

היורו היציג עלה ב-0.3% ל-4.73 שקלים. FXCM: "שום נכס לא יכול לטפס ללא הפסקה זמן ממושך כל כך. אנו צפויים במוקדם או במאוחר לראות 'נורמליזציה' בתנועה של הדולר"

כלכליסט 13:2513.10.14

נקבע השער היציג הראשון בשבוע המסחר המקוצר של סוכות: הדולר טיפס ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 3.74 שקלים. היורו היציג עלה ב-0.3% ל-4.73 שקלים.

 

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי הדולר-שקל השלים ביום שישי שבוע עשירי ברציפות של עלייה, אך בעולם, מדד הדולר קטע רצף של 13 שבועות רצופות של עלייה וחתם שבוע שלילי ראשון מאז יולי. "בהחלט ייתכן שהנעילה השלילית של הדולר בעולם מאותתת על תחילתו של תיקון מתבקש של המטבע האמריקאי, מה שיגרור גם את הדולר-שקל לתיקון דומה", אומרים ב-FXCM.

 

הטריגר להיחלשות של הדולר בעולם היה ההרעה בסנטימנט העולמי בשוקי המניות. "הצטברות הנתונים השליליים מאירופה והחשש שהשוק יתקשה להמשיך בראלי לאחר שהבנק הפדרלי יסיים את ההרחבה הכמותית, הסיגו את המדדים חזק מטה. ירידות השערים גררו עימם גם את הדולר מטה, בניגוד לקורלציה השלילית שהיתה נהוגה בשנים האחרונות בין מדד המניות לבין הדולר", אומרים ב-FXCM, אך מדגישים כי אלה הם רק נימוקים למהלך שהיה אמור במוקדם ובמאוחר לצאת אל הפועל.

 

"שום נכס לא יכול לטפס ללא הפסקה זמן ממושך כל כך. הטיפוס הרצוף והמרשים של הדולר מבטא את השינוי המהותי במגמה של הדולר בעולם ב-2014, והמהלך הזה אמור להימשך גם ב-2015, בשעה שהבנק הפדרלי מתחיל להעלות ריבית ולאור תחזית הצמיחה הטובה בארצות הברית לעומת שווקים אחרים. ואולם, אנו צפויים במוקדם או במאוחר לראות "נורמליזציה" בתנועה של הדולר, כלומר עלייה מתונה המלוות בתיקונים לאורך הדרך. אם נראה את המשך התיקון של הדולר בעולם, הדבר צפוי לגרור גם את הדולר-שקל מטה. ירידה מתחת ל-3.70 עשויה להאיץ את הירידה מטה. מנגד, רמת ההתנגדות המשמעותית הבאה היא 3.75", מוסיפים ב-FXCM.

 

 צילום: בלומברג

 

יוסי פריימן מנכ"ל פריקו ניהול וסיכונים מימון ומט"ח, אמר היום כי "על רקע יציאת רבים לחופשת החג, המסחר בזירה המקומית מגיב בעוצמה גבוהה מהרגיל כאשר הוראות מסחר גדולות גוררות לתנודות שערים רחב. היצעי המט"ח המשמעותיים בתחום 3.72-3.74 בולמים בשלב הנוכחי את פיחות השקל אל מעל לרמת 3.76".

 

"המגמה הפרו דולרית ששאבה בין היתר את כוחה מהתחזקות המטבע האמריקאי אל מול המטבעות המרכזיים צפויה להידרש לשחקנים חדשים שירכשו דולרים בסכומים משמעותיים בזירה המקומית גם בשעה שבזירה הגלובלית הדולר ייחלש. הערכה לפיה בנק ישראל עשוי להוריד את שער ריבית השקל לכדי 0% מהלך שיצור לחץ נוסף על הגופים המוסדיים ועשוי להביא לצמצום בהיקפי המרות המט"ח, יש בו כדי לספק עודפי ביקוש לדולר שיגררו בהמשך לפיחות השקל אל מעל לרמת 3.74", אמר פריימן

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x