$
בורסת ת"א

דיווח שוטף

יום תנודתי בסקיילקס: המניה צללה ב-28%, האג"ח קפצו ב-5%

מדד ת"א 25 הוסיף 0.2% ות"א 100 ננעל ביציבות לאחר הורדת הריבית באירופה; קבוצת מחזיקי אג"ח פרטיים בדרך להשתלט על סקיילקס; מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל

שי סלינס 17:3705.06.14

ת"א 25 ת"א 100 בנקים ביומד תקשורת נפט וגז נדל"ן 15

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בודד 60

 

ברוקלנד: מימין אייל יגב, דדי גולדברגר, אבירם דואק, חני שטרית בך ויוסי ביינארט ברוקלנד: מימין אייל יגב, דדי גולדברגר, אבירם דואק, חני שטרית בך ויוסי ביינארט צילום: ישראל מלובני

 

16:35 - מדד ת"א 25 עלה עד 0.6% בגבוה היומי אולם החל להתממש וננעל בעלייה של 0.2% לאחר הורדת הריבית באירופה. ת"א 100 ננעל ביציבות. לאחר חשיפת כלכליסט כי קבוצת מחזיקי אג"ח פרטיים בדרך להשתלט על סקיילקס - המניה התרסקה ב-28% האג"ח קפצו ב-5%; מחזור המסחר הסתכם ב-1.2 מיליארד שקל.

 

16:15 - יום תנודתי במיוחד במניית סקיילקס: אחרי ירידות של עד 10% בפתיחה עברה המניה לעלייה של 20% וכעת חזרה שוב לירידות חדות.

 

הכלכלן הראשי של פסגות אורי גרינפלד על הדרמה באירופה: "הודעתו של דראגי לא הפתיעה את הכלכלנים שחזו אותה ואולם נראה כי למרות הצעד שנראה דרמטי מדובר בצעד שהוא בבחינת הכרחי אך לא מספק. כאשר שיעור האבטלה ברחבי גוש היורו נותר דו-ספרתי והפירמות נאבקות בביקוש נמוך וברגולציה חונקת, קשה להאמין שהבנקים האירופאים יעדיפו לקחת את הסיכון שבהגדלת היצע האשראי במקום פשוט לשלם ל-ECB רבע אחוז בשנה על מנת שישמור להם על הכסף במקום בטוח".

 

"לכן, על מנת לתמרץ את שוק האשראי לא מספיק שה-ECB ישנה את מחיר הנזילות אלא הוא חייב לתת לבנקים אפשרות להקטין באופן משמעותי את הסיכון שבהוצאת אשראי. הדרך לעשות זאת היא תוכנית הרחבה כמותית שתתרכז ברכישת הלוואות מהבנקים כך שלמעשה הבנקים יוכלו להגדיל את היצע האשראי במשק ולהעביר חלק מסיכון האשראי אל הבנק המרכזי. כיוון שהודעתו של דראגי הייתה צפויה וכללה רק הפחתת ריבית, ניתן להניח כי לאחר התגובה הראשונה השווקים יבינו כי זה לא מספיק ויתאכזבו, מה שעשוי לבוא לידי ביטוי בהתחזקות האירו ובירידות בשוקי האג"ח והמניות", הוסיף גרינפלד.

 

15:00 - דרמה באירופה לאחר החלטת הריבית ההיסטורית בגוש היורו. הבנק האירופי המרכזי (ECB) בראשות מריו דראגי החליט להפחית בצורה דרמטית את כל שלוש הריביות - על הפקדונות, על ההלוואות ואת ריבית הבסיס.

 

לפי החלטת הבנק ריבית הבסיס תעמוד על 0.15% מ-0.25%. בנוסף חתך הבנק המרכזי את הריבית על הפקדונות למינוס 0.1%, לעומת שער הריבית הקודם שעמד על 0%. כמו כן הריבית על ההלוואות ירדה ל-0.4% מ-0.75%. המשמעות המיידית היא שהבנק המרכזי יגבה תשלום מלקוחות שיפקידו בו כסף לפיקדונות קצרי טווח.

 

14:20 - איתמר מדיקלדיווחה על קבלת אישור מרשות התרופות והמזון האמריקאי (FDA) לגרסה חדשה ומשודרגת של מוצר ה-WatchPAT של החברה, המשמש לאבחון הפרעות שינה.

 

13:50 - דורון דגול, אנליסט בנק אגוד, מעדכן את שווי חברת כיל לאור הדוחות האחרונים ומסקנות הביניים של ועדת ששינסקי, למחיר יעד של 28 שקל ו"תשואת חסר".

 

"הרבעון הראשון של כיל עמד בסימן התייצבות במגמה העולמית, כאשר המחירים מתחילים לעלות קצת, חוזים נחתמים והביקושים סבירים. מצד שני, עדיין מדובר על מחירים נמוכים ועיקר הבעיה של כיל כרגע היא האווירה הרגולטורית השלילית ושביתות במפעלים. שרת הבריאות לא רוצה לאשר להם את שדה בריר לכריית פוספט, הם מפסידים בבוררות מול המדינה בנגע לשיטת חישוב תמלוגים ויאלצו להפריש על כך 135 מיליון דולר בדוחות רבעון 2 ועל הכל מנצחת ועדת ששינסקי 2 שלפי דוח הביניים שלה רוצה לקחת לכיל נתח נוסף מהרווחים. אז אמנם חלק ממסקנות ששינסקי תומחרו במודלים ובמחיר המניה אבל מסתבר שלא הכל. כרגע התקווה העיקרית מבחינת החברה (שיש לה סיכוי סביר להתממש), היא שהמסקנות ימותנו. לא פשוט להכניס את מסקנות הועדה למודלים מפאת חוסר גילוי של נתונים רבים שמובילים לחישוב הנכון, אולם על סמך מה שפורסם יחד עם ספקולציות והערכות לגילומן במודל לטווח ארוך ויחד עם יתר העדכונים מהתוצאות שנשתקפו בדוחות הרבעון הראשון", כתב.

 

 

13:05 - הבוקר פתחה הנהלת ברוקלנד אפריל את המסחר בבורסה, לרגל הנפקת איגרות החוב של החברה (ראו תמונה למעלה).  נכון לעכשיו בוצעו 275 עסקאות באיגרת של החברה (סדרה א') בהיקף כספי של 15.5 מיליון שקל.

 

12:20 - חשיפת "כלכליסט": קבוצה גדולה של מחזיקי איגרות חוב פרטיים בהובלת לפידות של יעקב לוכסנבורג יוצאת למהלך השתלטות על חברת סקיילקס שבשליטת אילן בן דב, כך נודע ל"כלכליסט". בפגישה שנערכה לפני דקות אחדות בין לוקסנבורג ומספר גופי נוסטרו גדולים הוחלט לכנס אסיפת נושים ולקחת את השליטה מבן דב. המחזיקים סבורים שקיימת המשכיות לפעילות סמסונג גם בלי בן דב וכי קיימת נכונות להמיר אג"חים בהיקף של מעל 15% מהחוב הלא מובטח על מנת לחזק את החברה, להפחית את הוצאות המימון והתפעול ולהוביל החברה קדימה.

 

על רקע החשיפה נסחרות איגרות החוב של סקיילקס בעליות של עד 3.5%. אג"ח ד' מרכזת את מחזור המסחר הגבוה ביותר - עולה ב-2.4% ונסחרת בתשואה של 14.85%.

 

11:30 - המסחר עבר לעליות. המניות המובילות מבחינת מחזורי המסחר - פועלים, טבע, בזק, לאומיו כיל

 

10:30 - עם פתיחת המסחר פקגו האופציות השבועיות על מדד ת"א 25 ברמה של 1397.62 נקודות.

 

מנכ"ל פלוריסטם, זמי אברמן, לבעלי המניות: "התחלנו את שנת 2014 במומנטום חזק במספר חזיתות, ובכלל זה התקדמות בתוכנית הקלינית שלנו וקבלת אישורים רגולטוריים הנוגעים לשיטות הייצור שלנו והמפעל החדש. לאחרונה אושר לנו מענק מחקר ופיתוח של 14.6 מיליון שקל מלשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה. כמו כן, בסוף חודש מרץ 2014 הציגה החברה יתרת מזומנים חזקה של 64.1 מיליון דולר".

 

מנכ"ל פלוריסטם מציין במכתבו גם שורה של אישורים רגולטוריים חשובים שקיבלה לאחרונה החברה ומאפשרים לה לייצר תאי גזע מהשלייה ולספק תאים לניסויים קליניים בשלבים מתקדמים, מהמפעל החדש בחיפה.  אברמן: "הביצועים שלנו בחודשים האחרונים משקפים את כוחה של פלוריסטם בתחום הקליני, את המחויבות שלנו לשמירה על הקניין הרוחני של החברה והמסירות של הצוות. אנו נמשיך לפעול על סמך ההישגים האחרונים על מנת להוציא אל הפועל את האסטרטגיה ארוכת הטווח שלנו להפוך לחברה מובילה בתחום פיתוח וייצור טיפולי מדף מתאי גזע".

 

9:50 - יציבות בפתיחת המסחר כאשר המניות הדואליות מרכזות את עיקר העניין - פריגו, טבע, אופקו

 

איגרות החוב הממשלתיות צמודות יורדות בעד 0.5% עם פתיחת המסחר על רקע המגמה השלילית באג"ח המקבילות של ארה"ב ולקראת החלטת הריבית באירופה. האג"ח הממשלתית שקלית ל-10 שנים יורדת ב-0.33% לתשואה של 2.99% והאג"ח ל-30 שנה מאבדת 0.42% לתשואה של 4.19%.

 

8:30  - חג השבועות היה עמוס במיוחד במשרדי טבע, ענקית התרופות הישראלית. החברה נקטה שתי פעולות משמעותיות בימי החג: רכישתה של לבריס ביולוג'יקס (Labrys Biologics) והכרזה על שינויים ארגוניים מקיפים שבמסגרתם צומצמה ההנהלה הבכירה של טבע והובא מנהל מחוץ לחברה לתחום הגנריקה. לבריס האירית נרכשה תמורת עד 825 מיליון דולר; 200 מיליון הדולרים ישולמו כמקדמה, והיתרה, 625 מיליון דולר, תלויה בעמידה של החברה הנרכשת באבני דרך. לבריס פיתחה את תרופת LBR-101 לטיפול במיגרנות, שעל פי הערכות טבע, פוטנציאל השוק שלה הוא2 –3 מיליארד דולר בשנה. התרופה מצויה כעת בניסוי קליני שלב 2b, כך שהיא צפויה להגיע לשוק רק בעוד כשנתיים־שלוש.

 

רכישה זו מצטרפת לרכישה של טבע בתחום הטיפול בכאבים בשנה האחרונה — רכישת ניופאת' תמורת עד 270 מיליון דולר. חברת ניופאת' פיתחה את מדבקת ה־Zecuity לטיפול בכאבי ראש, המדבקה הראשונה והיחידה שאישר מינהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA), לטיפול אקוטי במיגרנות עם וללא הילה בקרב בגירים. מדובר במדבקה חד־פעמית הניתנת במרשם, מוצמדת לעור ומשחררת את התרופה.

 

8:00 - הסוחרים ישובו לבורסה של תל אביב אחרי יומיים של חופשה לאחר חג השבועות.

 

אמש ננעל המסחר בוול סטריט בעליות. מדד S&P 500 ננעל בשיא של 1,928 נקודות לאחר שעלה היום ב-0.2%. מדובר בפעם ה-16 השנה שהמדד ננעל בשיא חדש. דאו ג'ונס הוסיף 0.1% לערכו וננעל על 16,737 נקודות ומדד נאסד"ק התחזק ב-0.4% לרמה של 4,252 נקודות.

 
מה דעתך על מניית טבע:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

דריכות לקראת החלטת הריבית באירופה בשעה 14:45 - האם הבנק המרכזי יפחית את הריבית ל-0.1% ובמקביל יפעיל מנגנון לריבית שלילית על הפיקדונות וההלוואות של הבנקים המסחריים מהבנק המרכזי.

 

בתוך כך גוברות ההערכות כי נשיא הבנק האירופי המרכזי, מריו דראגי, יודיע על הפחתה משמעותית של יעד האינפלציה אל מתחת ליעד שנקבע במרץ - 1%.

 

7:50 - הרחק מעיני הזרקורים הגיעה סופרגז, שבשליטת דוד עזריאלי, להסדר פריסה מחדש של חובה לגופים מוסדיים. ל"כלכליסט" נודע כי רוב של יותר מ־80% מהגופים המוסדיים המחזיקים באג"ח הפרטיות (רצף מוסדיים) של סופרגז הסכימו להסדר ותמכו באישורו. עוד נודע ל"כלכליסט" כי הגוף הגדול ביותר שהתנגד להסכם הפריסה היה בית ההשקעות מיטב דש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x