$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קרן סקיי קונה פטריות ב-240 מיליון שקל

הקרן מנהלת מגעים לרכישת חצי מחברת מרינה פטריות הגליל סביב שווי של 240 מיליון שקל - פי 2.4 מהסכום שלפיו קנתה קרן KCPS את מניותיה לפני 4 שנים. גם בקרן טנא מתעניינים

גולן חזני 06:5923.04.14

קרן סקיי מנהלת מגעים לרכישת מחצית ממניות מרינה פטריות הגליל (50%) סביב שווי של 240 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי לקרן שבניהול צבי יוכמן יש תחרות מצד קרן טנא, המבקשת גם היא לרכוש את מניות החברה ממושב מעונה שבגליל, אך מצויה בשלבים התחלתיים. 

קרן ההשקעות קדמה (לשעבר KCPS), שמוכרת את המניות, שכרה לשם ביצוע התהליך את פועלים שוקי הון, זרוע בנקאות ההשקעות של בנק הפועלים. בשנת 2010 רכשה הקרן את מניות מרינה פטריות הגליל תמורת 50 מיליון שקל ממייסד ומנכ"ל החברה, ריימונד בן־שושן. זה בחר שלא להנפיק אותה אלא להכניס משקיע פיננסי, כך שיוכל להמשיך לנהל את החברה על פי תפיסתו.

 

בן־שושן הוא גם זה שעומד מאחורי בחירתה של מרינה פטריות, הפעילה הן בשוק המוסדי והן בשוק הפרטי של רשתות השיווק, לגדל את הפטריות לא על הקרקע אלא במבנים, על גבי מדפים.

 

שולטת בשוק

הדו"חות של מרינה פטריות הגליל עשויים לנמק מדוע מחירה של סלסילת פטריות קטנה מגיע ברשתות השיווק ל־10–11 שקל. לחברה שיעורי רווח חריגים בתחום המזון, ואת 2012 היא חתמה ברווח נקי של 23 מיליון שקל עבור הכנסות של 200 מיליון שקל.

 

צבי יוכמן, מייסד ושותף בקרן סקאי צבי יוכמן, מייסד ושותף בקרן סקאי צילום: תומי הרפז

 

את תשעת החודשים הראשונים של 2013 סיימה מרינה פטריות ברווח של 20 מיליון שקל על הכנסות של 164 מיליון שקל, כך שבסיכום שנתי של 2013 צפויים לחברה הכנסות של כ־220 מיליון שקל, צמיחה של 10% ורווח נקי של כ־27 מיליון שקל.

 

הפטריות מהוות את עיקר רווחי מרינה פטריות. בתחום זה שולטת החברה בשוק הישראלי ללא עוררין, והיא אחראית לחצי מעוגת המכירות לכל הפחות.

 

לצד גידולים אלה נכנסה החברה בשנים האחרונות גם למכירת נבטים ועלים ירוקים לסלט. החברה אף רכשה, תמורת מיליוני שקלים בודדים, את אסיף ינוב גידולים שנקלעה לקשיים.

 

צופה צמיחה של 10%

המחיר שמבקשת קדמה מגלם מכפיל 6 על ה־EBITDA (רווח תפעולי בניכוי פחת, הפחתות והצאות מימון). החברה צופה שב־2014 תימשך צמיחה של 10% בתוצאותיה הכספיות, והרווח הנקי יגיע ל־30 מיליון שקל. במצגות של פועלים שוקי הון למשקיעים מצוין כי צריכת הפטריות בארץ נמוכה יחסית למדינות המערב במידה ניכרת, כך שניתן להגביר את המכירות בעזרת שיווק נכון והסברה. עוד מזכירים בפועלים שוקי הון אפשרות של התפתחות למדינות מרכז אירופה, שבהן אין חוות לגידול פטריות במודל הייחודי של החברה אלא גידולי שדה בלבד.  

 

 

שיפרה תוצאות

לצד הפוטנציאל להתרחבות בחו"ל ולגידול המכירות בישראל, קיימים כמובן סיכונים עבור המוכרים. בימים של רגישות ציבורית ניכרת למחירי המזון הגבוהים בארץ, שיעורי הרווחיות הבולטים של החברה עלולים להיפגע.

 

החברה הועמדה למכירה לפני שנה אולם עוררה התעניינות מועטה נוכח המחיר הגבוה. התהליך הוקפא וחודש לאחרונה, לאחר שהחברה הצליחה לשפר את תוצאותיה לשנת 2012 ולהציג רווחיות נאה בשנת 2013, שעלתה ב־30% על זו של השנה הקודמת.

 

KCPS, שהוקמה על ידי גלעד הלוי, אורי עינן וגלעד שביט, גייסה עם הקמתה ב־2009 סכום של 1.2 מיליארד שקל, 75% מתוכו ממשקיעים מוסדיים והיתר ממדינת ישראל. קרן המנוף ביצעה 13 השקעות בעשר חברות ובנוסף בתיק אג"ח סחיר בהיקף שנע בין 45 ל־120 מיליון שקל להשקעה.

 

בניגוד למתחרות, הצליחה KCPS להימנע ממחיקות בתיק (כמו שהיו לאוריגו עם אינספייר או לבראשית עם דוראה), אך ביצעה הסדר חוב וארגון מחדש בשתיים מהשקעותיה: אירונאוטיקס וישראלום.

 

בקרן KCPS סירבו להגיב לדברים. מסקיי לא התקבלה תגובה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x