$
השורה התחתונה

שלוש קרנות היורו בעשירייה הראשונה; הקרן של הראל פיא ראשונה בדירוג

רק שש קרנות השיגו תשואה חיובית בשנה וחצי האחרונות. בין הקרן המובילה לזו שבמקום ה־24 יש פער של 32% תשואה

בועז בן־נון 08:5606.04.14

קטגוריה זו כוללת 25 קרנות אג"ח המשקיעות בחו"ל ומנהלות 2.8 מיליארד שקל, ושערן נקוב בשקלים. זאת כדי להבדיל בינן לבין קרנות האג"ח המשקיעות בחו"ל ושערן נקוב בדולרים. החלוקה הזו שמה דגש עיקרי על מטבע המסחר של הקרן, עקב השפעות שערי המט"ח על התשואות. יש לציין כי חלק מהקרנות מגודרות כנגד השפעת שערי המט"ח.

 

הקרנות בקטגוריה מושקעות באג"ח קונצרניות וממשלתיות הנסחרות או צמודות לדולר, קרנות שנסחרות או צמודות ליורו, קרנות אג"ח במטבעות זרים וכן אגדי קרנות (Funds of Funds) המאפשרים השקעה גלובלית. ישנן שלוש קרנות המוצהרות ביורו ומדורגות בעשירייה הראשונה, ארבע בדולר והיתר אינן מתחייבות למטבע מסויים או שהן אגדי חוץ.

 

בין הקרן הראשונה בדירוג (הראל פיא אג"ח יורו) לזו שמדורגת במקום ה־24 וכמעט אחרונה (הראל דולר אגרסיבית), יש פער של 32% תשואה בשנה וחצי האחרונה. שש קרנות בלבד השיגו תשואה חיובית בשנה וחצי האחרונה, אך כשמסתכלים על התשואות מתחילת השנה ובמשך שלוש שנים — המצב טוב יותר.

 

 

מדד הייחוס (WGBI), מדד אג"ח מדינות של סיטיגרופ הכולל את מדינות החוב המסופק האירופיות, רשם תשואה של 14.68%- בשנה וחצי ו־2.31% בשלוש שנים. רוב הקרנות (23) רשמו תשואה טובה יותר מהמדד בשנה וחצי האחרונות, ו־16 קרנות השיגו תשואה גבוהה יותר בשלוש שנים.

 

המובילה בדירוג, הראל פיא אג"ח יורו, השיגה תשואות טובות של 6.67% בשנה וחצי ו־19.25% בשלוש שנים. בהראל אומרים שהקרן מתמקדת באג"ח קצרות, ומלבד אג"ח של תאגידים פיננסיים הקרן משקיעה גם באג"ח מדינות כמו ספרד, סלובקיה, פורטוגל, פולין וישראל. במצבת ההשקעות מיוצגים גם תאגידים פיננסיים אמריקאיים שהנפיקו אג"ח ביורו (כמו מורגן סטנלי, בנק אוף אמריקה וגולדמן זאקס).

 

היורו עצמו לא השפיע על ביצועי הקרן, שכן שערו מדשדש מול השקל ללא שינוי מהותי בשנים האחרונות. הקרן גם קיבלה חמישה כוכבים בדירוג מורנינגסאטר, כמו שתי קרנות נוספות: אי.בי.אי. אג"ח דולר בינלאומי! ומנורה מבטחים דולרית אג"ח חו"ל.

 

מנורה מבטחים אג"ח חו"ל מוגנת דולר! היא השנייה בדירוג, עם תשואות של 4.54% בשנה וחצי ו־14.18% בשלוש שנים. המודל של הקרנות המגודרות בנוי על הרצון לנטרל

השפעות הנובעות משינויים בערך המטבעות שבהם נקובים הנכסים.

 

סמי בבקוב מנכ"ל הראל פיננסים סמי בבקוב מנכ"ל הראל פיננסים

 

בקרן מוגנת, המנהל מנטרל את החשיפה למט"ח באמצעות פעילות בנגזרים הכוללת קנייה, מכירה או יצירת אופציות וחוזים עתידיים על שקל או מט"ח, וגם מכירות בחסר ומכשירים פיננסיים שונים. אמצעי נוסף הוא ביצוע עסקאות השאלת ניירות ערך. בקרנות האלו המשקיע "אדיש" לשינוי בשער השקל מול המטבעות הזרים. המשקיע ישים לב לכך כשהדולר יתחזק, והקרנות המגודרות "יסבלו" לעומת הקרנות הלא מגודרות שייהנו מכך.

 

השלישית בדירוג בטבלה היא קרן אי.בי.אי. אג"ח יורו בינלאומי! עם תשואות של 2.83% בשנה וחצי ו־16.27% בשלוש שנים.

  

עוד בקטגוריה: הראל דולר אגרסיבית: האגרסיביות באה לידי ביטוי גם בדמי הניהול הגבוהים ביותר. ביחס ישר עם ביצועי הדולר, המשקיעים נפרדו מ־25.63% בשנה וחצי ו10.71%־ בשלוש שנים. אך מה שהיה הוא לאו דווקא מה שיהיה. 

 

זום אין: פסגות תיק אג"ח חו"ל מגודר מט"ח: רוב הקרנות (למעט שתיים) עם זרימה שלילית, והקטגוריה השילה בסך הכל 346 מיליון שקל. הקרן הזו הוסיפה 116 מיליון שקל, גדלה ב־25% בשלושת החודשים האחרונים ומדורגת במקום החמישי.

   

השורה התחתונה: קרן מוגנת יכולה לסייע למשקיע ולחסן אותו מפני חולשת המטבע, אך כשהוא יתחזק דווקא הקרנות הלא מגודרות ייהנו

 

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x