$
בורסת ת"א

בן־משה ואלשטיין יקימו תאגיד ייעודי משותף

התאגיד ישמש לביצוע הסדר החוב של אי.די.בי. אם בן־משה ואלשטיין ירצו לסגת מההסדר, מחזיקי האג"ח יתקשו לגבות מהם את החוב

גולן חזני 07:5706.04.14

אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה יקימו תאגיד ייעודי משותף ולא יהיו אחראים באופן אישי לעמידה בהתחייבויות הסדר החוב של אי.די.בי. זו הפשרה שהושגה בין שני המשקיעים באי.די.בי בעקבות המחלוקת החריפה שפרצה ביניהם ביום רביעי ונחשפה ב"כלכליסט". הפשרה אמורה להבטיח את רישומן של מניות אי.די.בי פתוח למסחר, בכפוף לאישור רשות ני"ע. הרשות היא כרגע הגורם היחיד שעומד בפני השלמת ההסדר, אם לא תסכים למהלך.

 

המחלוקת בין בן־משה לאלשטיין פרצה משום שאלשטיין ביקש להקים תאגיד יעיודי חסר פעילות לביצוע ההסדר. לעומתו, בן־משה אמור היה לקיים את ההסדר דרך שתי חברות אקסטרה בגרמניה (אקסטרה אנרג'י ואקסטרה הולדינג). בן־משה טען כי לא ייתכן שהוא יעמיד לרשות ההסדר את שתי החברות המשמעותיות ביותר בפעילות העסקית שלו בעוד אלשטיין יביא חברה ריקה מתוכן.

 

אלשטיין ובן-משה אלשטיין ובן-משה צילום: אוראל כהן, אניה בוכמן

ביום חמישי בלילה סיכמו השניים כי יקימו תאגיד ייעודי משותף (SPV), שיוחזק על ידיהם בחלקים שווים ודרכו יבוצע ההסדר. התאגיד יהיה חסר פעילות עסקית, ותפקידו יהיה רק לקיים את ההסדר. נציגים של השניים הסבירו כי "לא היתה ברירה, וכי אם המחלוקת היתה נמשכת, הדבר היה מביא לפיצוץ ההסדר". השניים הסכימו לבצע הזרמה מיידית, במקום בעוד חודשיים, של 300 מיליון שקל תמורת הסכמה למתווה הפשרה. הסכום ישמש לפיקדון לביצוע חלקם בהנפקת הזכויות של אי.די.בי. בנוסף יוכלו מחזיקי האג"ח לקבל את מניות אי.די.בי פתוח שבידי בן־משה ואלשטיין (54%) אם לא יעמדו בהסדר.

 

הבעיה הנה בהזרמה עתידית של כמיליארד שקל נוספים. אם עסקת כלל ביטוח לא תצא לפועל, מחויבים השניים להזרים ב־2015 עד 500 מיליון שקל נוספים לקופת אי.די.בי פתוח. בנוסף הם מחויבים לבצע הצעת רכש למניות אי.די.בי פתוח שבידי הציבור בהיקף של 512 מיליון שקל: 250 מיליון בסוף 2015 ו־262 מיליון שקל בסוף 2016. משמעות הפשרה היא שלמחזיקי האג"ח אין שום ביטחונות כספיים לגבי ביצוע שתי ההזרמות האלה, ואם אלשטיין או בן־משה ירצו לסגת, יעמדו מחזיקי האג"ח מול חברה ייעודית, שממנה יתקשו לגבות את החוב כלפיהם. ההסדר המקורי מחייב, במידה שמי מהם נסוג, את משנהו. אך במצב החדש התאגיד המשותף כמעט ולא מאפשר כפייה על המשקיע השני לקיים את ההסדר.

 

הנאמנים מטעם בית המשפט חגי אולמן ואייל גבאי טוענים כי המהלך החדש הוא אחת האופציות שקיימות בהסדר המקורי, ולכן לא ניתן למנוע מאלשטיין ובן־משה לקיים באמצעותו את ההסדר. לעמדת אולמן וגבאי משמעות מהותית בהחלטת הרשות, ולכן נראה שהמתווה יאושר למרות הפגיעה המהותית לכאורה במצבם של מחזיקי האג"ח. מחזיקי האג"ח גם צפויים להסכים למתווה החדש. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x