$
שווקי חו"ל

שלקייס הישראלית הנפיקה את החברה הבת wlcsp בסין

ההנפקה שבוצעה בבורסה המקומית לפי שווי של מעל למיליארד דולר, גייסה 118 מיליון דולר תמורת כ-15% ממניותיה. בעלת המניות המרכזית של שלקייס היא קרן אינפיניטי הישראלית 30%

גולן חזני 09:5010.02.14

חברת שלקייס הישראלית הנפיקה הבוקר (ב') בסין את החברה הבת wlcsp לפי שווי של מעל למיליארד דולר. החברה הפועלת בתחום המוליכים למחצה החלה להיסחר לפי שווי של 6.1 מליארד יואן. wlcsp גייסה 118 מיליון דולר תמורת כ-15% ממניותיה.

 

בעלת המניות המרכזית של שלקייס היא קרן אינפיניטי הישראלית 30%, לצד בעלי מניות נוספים - ניורון ונצרס הישראלית (10%),CIVC הסינית, KGIF הקוריאנית, כלל תעשיות, גלנרוק של ליאון רקנאטי ושלום דסקל.

 

בחברת WLCSP המונפקת שלקייס הישראלית מחזיקה 35% אינפינטי ושותפתה הסינית CSVC מחזיקות כ-45% וחברת אומני ויזן האמריקאית כ-18% בדירקטוריון החברה מכהנים אמיר גלאור ואריאל פופל מאינפיניטי לצד דירקטורים סינים נוספים.

 

שלקייס עמדה בפני פשיטת רגל ב-2004 וכמעט נסגרה, אולם הזרמה של 19 מיליון דולר מצד אינפיניטי והעומדים בראשה אז, אמיר גלאור, אבי פישר יו״ר משותף באינפיניטי ואבישי זילברשץ, יחד עם שותפים סיניים, הביאו להתאוששות הדרגדתית של החברה שהיתה ההשקעה הראשונה של קרן אינפיניטי.

 

אמיר גלאור אמיר גלאור

 

האקזיט של WLCSP צפוי ליצור לאינפיניטי החזר של מעל לפי 6 על סך כל הקרן הסינית. חברת הבת הסינית, שהיתה המהלך שהביא להתאוששות שלקייס, הוקמה בפארק התעשייה סוז'ו שבסין על בסיס הטכנולוגיה הישראלית והשקעה נוספת של 15 מיליון מ-CSVC ומקרן אינפיניטי שהוקמה בזכות פרויקט שלייקס.

 

גלאור, מייסד ושותף מנהל של אינפיניטי המשמש גם כיו"ר שלקייס אמר באירוע ההנפקה בבורסת שנחאי כי "אנו מאושרים לעשות היסטוריה בסין על בסיס שיתוף פעולה ישראלי סיני, להציל חברה שהייתה בפשיטת רגל לייצר ערך אדיר וכעת לסגור מעגל על ידי פתיחת מרכז פיתוח נוסף בישראל, העובדה שאנו מנפיקים בסין כזרים הינה פריצת דרך דרמטית בשוק ותאפשר לפתוח דרך לחברות רבות אחרות בעולם. באופן מעשי יצרנו מיליארד דולר משארית טכנולוגיה שנזרקה״.

 

ארנון פרלמן קונסול ישראל בשנחאי נכח באירוע ואמר כי ״ זהו אירוע היסטורי ביחסי ישראל- סין. אנו גאים בהנפקה ומברכים על פתיחת מרכזי פיתוח בישראל״.

 

לאינפיניטי זאת ההנפקה השנייה בחודש האחרון בסין, קדמה לה הנפקת די.סי. אי.טי.אס שהנסחרת בבורסה בסנגן.

 

שלקייס הוקמה ב־1993 ופיתחה מארזים זעירים העוטפים את השבב בין שתי שכבות דקיקות של זכוכית שקופה כדי להגן עליו מפני פגעים סביבתיים כגון לחות, לכלוך ואבק. ציפוי המגן המיוחד שמייצרת שלקייס מאפשר לשבבים לעבוד במוצרים רגישים כגון מצלמות וטלפונים סלולריים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x