$
מט"ח וסחורות

יציבות במסחר במט"ח; הדולר ננעל על 3.52 שקלים

היורו ננעל ברמה של 4.75 שקלים; FXCM ישראל: "אנחנו מצויים במצב של המתנה, כאשר לפי שעה ישנה אי ודאות גדולה לגבי המדיניות שצפוי הבנק הפדרלי לנקוט"

ערן סוקול 15:4419.11.13

המסחר בשוק מט"ח התנהל היום (ג') ברקע לשבירת השיאים בשוקי המניות וחילוקי הדעות בפד באשר למועד תחילת צמצום תכנית ההרחבה. הדולר נסחר ללא שינוי מהותי וננעל ברמה של 3.52 שקלים, שערו היציג של היורו נקבע על 4.75 שקלים.

 
הורדת הריבית של מריו דראגי, נגיד הבנק המרכזי של אירופה, מ־0.5% ל־0.25% הפתיעה את השווקים. זה לא טריוויאלי שהנגיד מפגין פסימיות גדולה יותר לגבי המצב מכפי שהשוק מעריך אותה. אבל דראגי, שהחזיר את האמון בשוק האירופי כשאמר שהוא יעשה "כל מה שיידרש" כדי למנוע נסיגה נוספת בכלכלה, בידיעה שכוחו של הבנק המרכזי מוגבל בטיפול בבעיות כמו אבטלה (שגואה באירופה, בדגש על אבטלת צעירים) וצמיחה. ובייחוד כאשר מדובר באוסף של מדינות שונות וללא מדיניות כלכלית אחידה. לכן עשה דראגי את הדבר העיקרי שנמצא במנדט היחסית מוגבל שלו, והוריד את הריבית, מה שמקרין לרעה על היורו. סוכנות הדירוג S&P - באיחור אופנתי - חתכה את דירוג האשראי של צרפת בציינה את סוגיית האבטלה כמניע להחלטה. כעת, כשנשק הריבית נפרק, הבנק המרכזי של אירופה יכול להתחיל בהקלות כמותיות, מה שיחליש עוד יותר את היורו.

 

מריו דראגי, נגיד הבנק המרכזי האירופי מריו דראגי, נגיד הבנק המרכזי האירופי צילום: בלומברג

 

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "למרות היחלשות הדולר בעולם, הדולר-שקל ממשיך לדשדש במקום, כפי שעשה במהלך שבוע המסחר הקודם. נראה שלפי שעה החולשה של שני המטבעות מקזזת זו את זו, ובשוק המקומי ממתינים להתפתחויות שיוציאו את הצמד מהטווח הצר.

 

גם בעולם אנחנו מצויים במצב של המתנה, כאשר לפי שעה ישנה אי ודאות גדולה לגבי המדיניות שצפוי הבנק הפדרלי לנקוט. גם רמות השיא שבהן נמצאות המניות מקשות על השוק לנוע מעלה. בשבוע שעבר הביעה ילן בפני ועדת הסנאט את תמיכתה בהמשך מדיניות ההרחבה הנוכחית, וזאת במטרה לתמוך בהתאוששות הכלכלית ובשוק התעסוקה. עם זאת, אמש שמענו בכיר אחר בפד שטוען שעל הבנק לתחום את מדיניות ההרחבה. כרגע ההערכה הרווחת בשוק היא כי הבנק הפדרלי יתחיל בצמצום רכישות האג"ח במרץ לכל המוקדם, ואולם בהחלט ייתכן שהבנק יפתיע ויבצע צמצום ראשון כבר בדצמבר, על כן הסוחרים נוהגים בזהירות. גם העובדה כי עונת דוחות הרווח למעשה נגמרה מותירה את השוק ללא טריגר לפעולה. על כן, בהחלט ייתכן שנראה בימים הקרובים דשדוש, הן בשוק המניות והן בשוק המט"ח, עד להתפתחות הבאה.

 

בזירה המקומית, שער החליפין עדיין נסחר ברמות שפל אשר פוגעות בייצוא, כפי שבא לידי ביטוי בנתוני הייצוא שפורסמו בתחילת השבוע והצביעו על ירידה חדה ברבעון השלישי. הדבר מגביר את הלחץ על בנק ישראל להתערב במסחר ולנקוט בפעולות לבלימת התחזקות השקל. אם נראה השבוע ירידה בשער-החליפין לעבר 3.50, במקביל להיחלשותו של הדולר בעולם, בנק ישראל עשוי להתערב במסחר.

 

מבחינה טכנית, ירידה מתחת ל-3.50 תאיץ את הירידה לעבר שפל חדש מתחת ל-3.473. מנגד, רק עלייה מעל 3.54 עשויה להטות את המגמה כלפי מעלה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x