$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

עדי פדרמן למחזיקים: "אין לנו כוונה להזרים הון לפטרוכימיים"

פדרמן, מבעלי השליטה בחברה הודיע אתמול לנציגות כי פטרוכימיים מוכנה להעניק פיצוי אך ורק עבור דחיית תשלומים. קופות הפנסיה של עמיתים הכשילו החלטה של מחזיקי אג"ח א' להסכים לדחייה בתשלומים של פטרוכימיים עבורם

גולן חזני 07:2923.07.13

קבלת פנים צוננת חיכתה לעדי פדרמן – בנו של דיוויד פדרמן ומבעלי השליטה בפטרוכימיים – בפגישה הראשונה שנערכה אתמול עם נציגות האג"ח של החברה.  

ל"כלכליסט" נודע כי במהלך הפגישה נדרש פדרמן על ידי הנציגות לנושא השתתפות הבעלים בהסדר, כלומר להזרמת ההון, ואנשי הנציגות הבהירו לו כי הם מצפים להזרמה של מאות מיליוני שקלים על ידי בעלי בשליטה בחברה. "אין לנו יכולת או כוונה להזרים הון לחברה. נעניק פיצוי על הדחייה שאנחנו מבקשים", אמר פדרמן שייצג את בעלי השליטה בפגישה. למרות דבריו אלה של עדי פדרמן, הבהירה הנציגות כי בכוונתה להתעקש על הזרמת הון מצדם של בעלי השליטה בחברה.

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי מחזיקי האג"ח הופתעו לראות את אייל גבאי, שמשמש כמומחה מטעם בית המשפט בהסדר אי.די.בי, שהתייצב לפגישה כאחד מנציגי פטרוכימיים.

 

עדי פדרמן, מבעלי השליטה בפטרוכימיים עדי פדרמן, מבעלי השליטה בפטרוכימיים צילום: אוראל כהן

 

יועץ חדש לפטרוכימיים

 

גבאי הוא הרוח החיה מאחורי מתווה הנציגויות בין מחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות ואי.די.בי פתוח. בפטרוכימיים, לעומת זאת, גבאי מייצג את החברה מול המחזיקים כיועץ. גבאי השתתף באופן פעיל בפגישה והבהיר לאנשי הנציגות כי לא כדאי להם להתנגד להסדר, בשל קיומו של אינטרס של המדינה בנכס העיקרי של פטרוכימיים, אחזקה של 31% במניית בזן. "מי שחושב שאפשר לקבל כאן מניות או את השליטה (בבזן – ג"ח), טועה", אמר גבאי.

 

"זה מצב מאוד מסובך. המדינה למודת ניסיון ממה שקרה עם המניות של גד זאבי בבזק, שם המדינה איבדה שליטה על התהליך לאחר שהבנקים לקחו מזאבי את המניות, ומאותו רגע הפסיקה לפעול (בחברות מסוג זה – ג"ח) לפי נוסחה של מניית זהב ועברה לצו אינטרסים חיוניים. בכוח הצו הזה יש למדינה אפשרות להשתלט בכוח על מניות שליטה בחברה כמו בזן, וזו הסיבה שאין מבחינתכם כדאיות לקחת את השליטה", אמר גבאי. הפגישה נערכה במשרד עוה"ד גרוס חודק במגדלי עזריאלי בתל אביב ונכחו בה גם דורית סלינגר ועמנואל אבנר, המועמדים למשרת המומחה מטעם בית המשפט. את פטרוכימיים ייצג המנכ"ל ערן שוורץ שלווה בעו"הד צחי פלדמן ואיה יופה ממשרדי עו"הד גרוס־חודק וחיים צדוק.

 

עמיתים נגד דחייה

 

במקביל לפגישה זו פורסמו אתמול תוצאות ההצבעה של מחזיקי איגרות החוב מסדרה א' של פטרוכימיים שאמורים לקבל בימים אלה פירעון קרן וריבית של 20 מיליון שקל. ההצבעה נערכה סביב השאלה אם לדחות את התשלום בשלושה שבועות, כדי לתת לחברה שהות לנסות ולסיים בתקופה זו את הסדר החוב עם הבנק הפועלים ואת ההסדר עם יתר הסדרות.

 

להצבעה הגיעו 77% מבין מחזיקי הסדרה ו־74.8% מתוכם הצביעו בעד הדחייה. אולם הצעת הדחייה, שקבלתה מחייבת רוב של 75%, לא התקבלה בסופו של דבר בשל 0.2% מהמצביעים שהיו חסרים לרוב הנדרש. ל"כלכליסט" נודע כי מי שטרפדו את הדחייה היו קרנות הפנסיה הוותיקות עמיתים, שהצביעו נגדה. הבוקר יתכנס דירקטוריון פטרוכימיים להחליט אם להעביר את התשלום או להקפיא אותו, כאשר אם יוחלט להעביר את התשלום צפויים מחזיקי איגרות החוב מהסדרות האחרות של החברה לנסות ולעצור את התשלום באמצעות בית המשפט.

 

את ההשקעה ב־31% ממניות בז"ן מימנה פטרוכימיים בהלוואות בנקאיות (הפועלים) וחוץ־בנקאיות ובהנפקת אג"ח ב־1.9 מיליארד שקל. אלא שהקריסה במניות בזן הפחיתה את שווי ההחזקה בזן ל־1.25 מיליארד שקל.

 

תקלה בלתי צפויה בסוף מאי באחד ממתקני השירותים של בזן גרמה לירידה בתפוקות של כמה ממתקני הזיקוק ולהפסד של 15 מיליון דולר, שמרחיק את בעלי השליטה בפטרוכימיים, פדרמן, יעקב גוטשטיין ואלכס פסל, מהדיבידנדים. החברה אמורה לפרוע התחייבויות לבעלי האג"ח והבנקים בסך 590 מיליון שקל עד לסוף 2014.

 

ניגודי אינטרסים

 

החוב של פטרוכימיים למחזיקי איגרות החוב מורכב משש סדרות, שלוש מהן מובטחות חלקית ושתיים מובטחות בצורה מלאה. בעלי הסדרות המובטחות מוכנים להיענות לבקשתו של פדרמן לדחייה של 3 שנים בתשלום אותה מבקש פדרמן, בין היתר משום שרק ב־2017 אמורה החברה להתחיל בפרעון הסדרות המובטחות. הבעיה היא בסדרות הלא מובטחות שנדרשות לדחות את הפירעון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x