$
בורסת ת"א

לא עוצרת: מלאנוקס כבר שווה יותר מבזק ומעזריאלי

חברת השבבים, שזינקה ב־90% מאז פרסום דו"חותיה באפריל, התבססה במקום השביעי ברשימת החברות הגדולות בבורסה עם שווי של 11.9 מיליארד שקל - יותר מהשווי של מזרחי טפחות ומגדל גם יחד

שניר הנדלר 07:4105.07.12

באפריל האחרון הופתעו משקיעי חברת ההייטק מלאנוקס לגלות שדו"חות הרבעון הראשון של 2012 של החברה עקפו משמעותית את התחזיות המוקדמות. הביצועים המרשימים שרשמה מלאנוקס והאופטימיות ששידר היו"ר והמנכ"ל, איל וולדמן, לגבי העתיד, הביאו לזינוק של 90% ב־55 ימי המסחר שחלפו מאז פרסום הדו"חות באמצע אפריל. כיום נסחרת המניה בנאסד"ק במחיר של 75 דולר, כאשר האנליסטים מעניקים לה מחירי יעד שבין 52 ל־85 דולר.

 

אייל ולדמן אייל ולדמן צילום: אוראל כהן

 

אתמול עלתה מניית מלאנוקס ב־3.8% בת"א והשלימה זינוק של 227% בחמש שנים לשיא חדש. שווי השוק של החברה טיפס ל־11.9 מיליארד שקל (3 מיליארד דולר) - גבוה משווי השוק של בנק מזרחי טפחות וחברת הביטוח מגדל גם יחד, ששוויים עומד על 6.7 מיליארד שקל ו־5 מיליארד שקל בהתאמה.

 

שווי השוק של מלאנוקס משקף לחברה מכפיל גבוה מאוד של 127 על הרווח המתואם בשנה האחרונה, אולם בשל התחזית להמשך הצמיחה המהירה במכירות ובמרווחים עומד מכפיל הרווח החזוי על 33 בלבד. לפי ממוצע תחזיות האנליסטים, צפויה מלאנוקס לסיים את 2012 עם צמיחה של 66% בהכנסות ל־430 מיליון דולר ועם זינוק של 112% ברווח הנקי המתואם ל־98 מיליון דולר.

 

וולדמן, שייסד את החברה, עדיין מחזיק ב־4% ממניותיה בשווי של כ־480 מיליון שקל, אך מכירת מניות שביצע לאורך השנים מעמידה אותו גבוה עוד יותר ברשימת עשירי ישראל עם הון נזיל מוערך של מאות מיליוני דולרים.

 

המגמה החיובית שאפיינה באחרונה את מניית מלאנוקס, מול החולשה היחסית שממנה סבלו חלק ניכר מהמניות האחרות בבורסה, מיקמה את חברת השבבים והמתגים במקום השביעי ברשימת החברות הגדולות בבורסה במונחי שווי שוק, כשהיא עוקפת את כל חברות הביטוח, את מרבית הבנקים (למעט הפועלים ולאומי) וכן חברות כמו קבוצת עזריאלי ונייס. אתמול דילגה מלאנוקס על משוכה נוספת, כאשר שווי השוק שלה עקף לראשונה את זה של חברת בזק, שמנייתה איבדה 33% מתחילת השנה על רקע התחרות והרגולציה בענף התקשורת.

 

קפיצת המדרגה של מלאנוקס מגיעה כשנה לאחר שהשלימה את רכישת חברת וולטייר, המתחרה הקטנה בתחום המתגים מהרצליה, תמורת 218 מיליון דולר. עד לרכישת וולטייר התמקדה מלאנוקס במכירת שבבים ומתאמי תקשורת ללקוחות OEM (מוצרים המשווקים תחת מותג הלקוח).

 

 

מלאנוקס היא חלוצה בתחום האינפיניבנד - תקן קישוריות מהיר בין רשתות שזוכה לעלייה בביקושים בזכות הדרישה לעיבוד נתונים רבים במחשבי־על וביישומים הקשורים למחשוב ענן ו־WEB2. היא מוכרת גם ציוד התומך בתקן אית'רנט מהיר. השלמת המיזוג אפשרה לה להציע פתרון מלא ללקוחות כמו HP ויבמ.

 

יבמ ו־HP היו אחראיות יחד ל־42% מהכנסות מלאנוקס ברבעון הראשון, שהסתכמו ב־88.7 מיליון דולר ושיקפו צמיחה של כ־61% לעומת הרבעון המקביל. לקוחה נוספת היא אורקל שתרמה כ־10% להכנסות מלאנוקס (וגם מחזיקה ב־10% ממניות מלאנוקס). מנכ"ל אורקל, לארי אליסון, העריך לאחרונה שמכירות הפתרונות של אורקל לטיפול במאגרי נתונים גדולים במיוחד (ביג דאטה) ומחשוב הענן - המבוססים על הטכנולוגייה של מלאנוקס - יכפילו עצמן בשנה הקרובה. עובדה זאת הביאה את וולדמן לומר בראיון ל"כלכליסט" לפני כשלושה חודשים כי "אורקל מבססת את רוב העתיד שלה על מלאנוקס, ורכישת המניות נועדה למנוע מצב שבו מישהו אחר יקנה אותנו".

 

גם הסכם שיתוף הפעולה שחתמה מלאנוקס עם אינטל בחודש שעבר הוסיף לאופטימיות. באפריל רכשה אינטל את נכסי האינפיניבנד של מתחרתה של מלאנוקס, קיולוג'יק, ב־125 מיליון דולר ובשוק חששו כי אינטל תהפוך למתחרה של מלאנוקס. אלא שההסכם הנוכחי מרמז כי גם אם היא אכן תהפוך למתחרה של מלאנוקס, הדבר לא יקרה בקרוב. לפי הערכות, לאינטל ייקח שנה–שנתיים עד שתדביק את הפער הטכנולוגי ממלאנוקס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x