$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": קימא טכנולוגיות ברוד שואו לגיוס 60 מיליון שקל בארה"ב

מפתחת המוצר לניטור ביתי של אי־ספיקת לב כרונית פגשה לאחרונה מנהלי קרנות הון סיכון ומשקיעים לקראת גיוס שייערך כנראה בתחילת 2013

לירוי פרי 07:5504.07.12

שוק הביומד באחד העם רדום כבר לאורך תקופה, והנפקות בתחום הפכו למצרך נדיר ביותר. עקב כך, ובשל הסנטימנט השלילי שפקד את הבורסה בחודשים האחרונים, החברות מחפשות את הכסף בקרב קרנות השקעה פרטיות. בחברת קימא טכנולוגיות, מקבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר, מודעים לסיטואציה ויוצאים כעת לגיוס בקרב קרנות השקעה פרטיות. ל"כלכליסט" נודע כי החברה ערכה בשבועות האחרונים, באמצעות בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן, רוד שואו בקרב קרנות הון סיכון ומשקיעים בארצות הברית לטובת גיוס של עד 60 מיליון שקל (עד 15 מיליון דולר).

 

 

קימא מפתחת מערכת לניטור ביתי רציף של חולי אי־ספיקת לב כרוניים, כדי לאפשר אבחון וטיפול מוקדם של בצקת בריאות ובכך להפחית את הצורך באשפוזים מיותרים. המערכת משתמשת במכ"ם זעיר הפועל באמצעות קרינת רדיו (RF) כדי להתריע מסיבוכים של אי־ספיקת לב. המכ"ם מוצמד לחזהו של החולה ומשדר גלי רדיו, ועל פי ההחזר מהגוף נמדדת כמות המים שהצטברה בריאות. בדיקה שכזאת מאפשרת לבחון את מצב החולה באופן רציף ולמנוע הצטברות מים בריאותיו, דבר שעלול לגרום לחנק החולה.

 

בספטמבר 2010 השלימה אלרון מקבוצת אי.די.בי השקעה בסכום של מיליון דולר בקימא, שבעקבותיה החזיקה אלרון ב־27% מהון המניות המונפק של קימא. בינואר 2011 השלימה אלרון השקעה נוספת של 4 מיליון דולר בקימא, שבעקבותיה גדלה אחזקת אלרון בקימא לכ־65%. במרץ 2011 העבירה אלרון את השקעתה בקימא, לרבות כל זכויותיה והתחייבויותיה, לאר.די.סי - מיזם משותף (50%–50%) של אלרון ורפאל - וזאת תמורת סכום ההשקעה. לפיכך, קימא נשלטת כיום על ידי אר.די.סי (67%), על ידי מייסדיה ובראשם המנכ"ל אסף ברנשטיין, וכן על ידי כמה משקיעים פרטיים שהשקיעו בתחילת הדרך.

 

בספטמבר 2011 נחתם הסכם השקעה בין אר.די.סי לקימא שלפיו אר.די.סי תשקיע 2.5 מיליון דולר בשלושה תשלומים שיבוצעו במהלך 2012. בחודש ינואר 2012 הועבר התשלום הראשון בסכום של חצי מיליון דולר, וכך עלה שיעור האחזקה של אר.די.סי בהון המניות של קימא ל־67%. לאחר העברת התשלומים כאמור צפוי לעלות שיעור האחזקה של אר.די.סי ל־73%. סך הכספים שגייסה עד כה החברה השנה עומד על כ־7 מיליון שקל.

 

סבב הגיוס הנוכחי מתבצע בארה"ב, וזאת ככל הנראה במטרה להכניס משקיע אסטרטגי גדול. קימא לא זקוקה למזומנים באופן מיידי, ולכן צפוי כי הגיוס יושלם בתחילת 2013. ל"כלכליסט נודע" כי בעלות השליטה, אלרון ורפאל, ישתתפו בגיוס הקרוב ויזרימו לחברה (באמצעות אר.די.סי) סכום כסף מהותי. הדבר יותיר לאר.די.סי חלק מהותי בשליטה בקימא, אולם קיים סיכוי כי היקף האחזקה (שצפוי לעמוד על 73% בסוף 2012 במסגרת הסכם ההשקעה) ידולל במקצת, אם וכאשר ייכנס משקיע גדול. השווי שלפיו יבוצע הגיוס עדיין לא נקבע. הגיוס האחרון הקנה לקימא שווי של כ־120 מיליון שקל, אחרי הכסף.

 

הדו"חות השנתיים של אלרון מבליטים את הפוטנציאל שקיים, להערכת החברה, בקימא. ההוצאה הישירה והעקיפה על אי־ספיקת לב בארה"ב בשנת 2009 עמדה על 37.1 מיליארד דולר, 45% מתוכם בגין אשפוזים. הוצאה זו צפויה לעלות ל־44.6 מיליארד דולר ב־2015 ול־57.1 מיליארד דולר ב־2020. עוד נכתב בדו"חות כי טכנולוגיית ניטור מרחוק לאי־ספיקת לב עשויה להוביל לחיסכון שנתי של עד 6.4 מיליארד דולר לממשלת ארה"ב.

 

כיום נמצאת קימא בשלב הניסויים בבני אדם, ומצפה להשיג אישורי שיווק למוצר - ראשית באירופה כבר בשנה הקרובה ולאחר מכן בארה"ב במהלך 2013. הוצאותיה התפעוליות של קימא ברבעון הראשון של 2012 הסתכמו ב־722 אלף דולר אל מול 554 אלף דולר ברבעון המקביל. העלייה נבעה בעיקר מעלייה בהוצאות מחקר ופיתוח עקב האצת ניסויים קליניים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x