$
בורסת ת"א

אקירוב: "ועדת הריכוזיות תביא למיתון אדיר, לאבטלה ובריחת משקיעים מישראל"

מסקנות ועדת הריכוזיות לא מתייחסות לאלפרד אקירוב, אך הוא מאמין שמדינת ישראל נוהגת בצורה לא הוגנת: "אני לא אשקיע במדינה שמשנה את החוקים בצורה רטרואקטיבית כמו ישראל. הפכנו מבחינה עסקית למדינה לא נאורה". "אני לא מתכווון להשקיע בישראל עוד כסף"

שהם לוי 13:5821.11.11

אלפרד אקירוב כועס על מדינת ישראל ולא רוצה להשקיע כאן יותר. אקירוב שמסקנות הוועדה להגברת התחרותיות  במשק הישראלי (הידועה בכינוי ועדת הריכוזיות, ש"ל) לא נוגעות לחברות שבשליטתו מאוכזב מממשלת ישראל שלדבריו מקבלת החלטות שגויות בשל לחצים ציבוריים.

  

"יישום הדוח יבריח משקיעים מהארץ ויביא למיתון אדיר. אפשר לקחת לדוגמה, את המקרה של החברה לישראל: אם המדינה מכרה את בזן (הפריטה את החברה בשנת 2007 - ש"ל), אז למה היא לא הזהירה את החברה שתהיה ועדת הריכוזיות. אי אפשר לשנות את החוקים כל הזמן - ששינסקי עשה טוב למדינה על הנייר אבל עשה רע בטווח הארוך. אף בנק לא רוצה להעניק לחברות הגז מימון לפיתוח התגליות", אומר אקירוב בשיחה עם "כלכליסט".

 

אקירוב מסביר כי לא שכר יועצים כדי להציג את טענותיו בפני הוועדה להגברת התחרותיות מאחר והוא לא צפוי להיפגע עסקית מהמהלך, זאת בניגוד לקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר והחברה לישראל שבשליטת עידן עופר  שהביעו דעה נחרצת לשינוי מסקנות הוועדה שהמליצה על הפרדה בין אחזקות ריאליות לפיננסיות וכן יצרה מגבלות ותקנות שונות לאחזקות במבנה פירמידאלי. 

 

אלפרד אקירוב. "לא משקיע יותר בישראל" אלפרד אקירוב. "לא משקיע יותר בישראל"

אקירוב, שפועל בישראל באמצעות כספו האישי וגם דרך החברות הציבוריות שבשליטתו: אלרוב ואלרוב נדל"ן, מסביר למה הוא לא מתכוון להשקיע בישראל ואף שוק מתעורר: "אני משקיע במדינות שיש בית משפט ואי אפשר לשחד אותו. אם אני משקיע בהודו ויש נגדי תביעה, אז אפשר לשחד את בית המשפט ולהטות את ההחלטה לטובת המשחד. אני לא אשקיע במדינה שמשנה את החוקים רטרואקטיבית. אני שומע את זה מהרבה משקיעים שאמרו שלא ישקיעו בארץ בגלל דוח ועדת הריכוזיות. אין בעיה לשנות את החוקים קדימה, יש בעיה אם עושים זאת רטרואקטיבית. אין מדינה נאורה שמשנה את החוקים רטרואקטיבית. אנחנו הפכנו מבחינה עסקית למדינה לא נאורה".

 

"אנשי עסקים אוהבים וודאות, לכן אני משקיע בשוויץ. יכולים להעלות שם מיסוי - אבל לא רטרואקטיבית. המדינה יכולה להפחית את המע"מ, עם זה אני מסכים", מסביר את ההתמקדות של אלרוב נדל"ן, שפירסמה את דוחותיה היום, בעיקר בהשקעה בשלוש מדינות: צרפת, הולנד ושוויץ.

 

"עובדי מכתשים אגן יפוטרו"

 

אקירוב נגע בעסק גדולה נוספת: "בעסקת כימצ'יינה, נוחי דנקנר קיבל את הכסף מהעסקה ולא ימשיך להשקיע בישראל. העובדים במפעל יפוטרו ולא יבואו משקיעים שירצו לפתוח מפעלים חדשים בארץ". אקירוב הוסיף כי "צריך היה להחיל את המלצות הוועדה קדימה בלבד".

 

אקירוב מוחה גם על מדיניות הממשלה והיעדר החלטתה להמריץ את היקף ההעסקה. "אי אפשר שלא לעודד יצירה של מקומות עבודה ולא להביא משקיעים. יש על פי נתונים המדינה יש אבטלה של כ-5%, אבל שיעור ההשתתפות נמוך מאוד, החרדים לא עובדים", אמר אקירוב.

 

"המשבר לא קיים בבנקאות הישראלית"

 

למרות חוסר רצונו של אקירוב להשקיע בישראל, לחברה הציבורית שבשליטתו, אלרוב, השקעה של כמה מאות מיליוני שקלים במניות לאומי ופועלים. אקירוב לא מתכנן מימושים משמעותיים בהשקעה שלו במניות הבנקים, אם בכלל, לאור המשבר שחווה מערכת הבנקאות.

 

"אני חושב שהמשבר הוא לא בבנקאות הישראלית. גם כשיש משבר בעולם עדיין הבנקים הישראלים ימשיכו להרוויח. מה שלי חשוב זה שהבנקים שאני משקיע בהם ירוויחו כסף. בהמשך הבורסה תתקן את עצמה והבנקים יניבו תשואה של 15% על ההון העצמי" אמר אקירוב וציין כי בנק הפועלים נסחר לפי 70% מההון העצמי שברשותו.

 

כשנשאל אקירוב למה הוא לא משקיע בבנק מזרחי טפחות למרות הרווחיות הגבוהה שלו, הסביר אקירוב: "אני לומד את המאזנים והחברות ולא רוצה להתפזר גם להשקעה בבנק מזרחי טפחות למרות שהוא בנק טוב. יש יתרון לגודל אם משקיעים בבנקים מצומצמים".  

 

"התיירות בישראל עומדת במקום"

 

עוד נושא שמסעיר את אקירוב הוא הפניית המשאבים המועטה לענף התיירות. "נפגשתי עם ראש עיריית פריז, הוא אמר שיש לו 26 מיליון תיירים במדינה. מה קרה בארץ 20 שנה? אז אני יכול להגיד שהתיירות עומדת באותו מקום. הממשלה לא מעודדת הפשרה של קרקעות לבניית בתי מלון ותיירות. אני לא במצב לתבוע את המדינה על הכסף שהיא חייבת לי (כספים לטענתו הובטחו לו על ידי המדינה כתמריץ להקמת פרוייקט ממילא בירושלים ועיכבו את ההקמה במשך שנים, ש"ל)".

 

באשר למצב בשוק הנדל"ן העולמי, אומר אקירוב: "אין היום הרבה שחקנים בשוק חוץ מהמוסדיים. יכולנו להגדיל את צבר הנדל"ן שלנו ועשינו את זה השנה בשוויץ. אנחנו מסתכלים הלאה ויכולים לקנות נכסים. אנחנו עובדים בשוויץ, פריז ולונדון. בלונדון אטרקטיבי לקנות אבל התשואות על הנכסים הן 3%-2%. בצרפת מכרנו נכסים כי הם הגיעו למחירים גבוהים מאוד ובתשואות של 5%".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x