$
שוקי חו"ל

דיווח: לב לבייב צפוי להשקיע במיזם ביו-דיזל בנמיביה מיליארדי דולרים

לפי עיתון בנמיביה, חברה בבעלותו של לבייב הגיעה להסכמה לחכירת 3 מיליון דונם אדמה לגידול צמחים להפקת ביו-דיזל. הסכם החכירה הוא ל-20 שנה והחברה מתכננת להפיק דלקים כבר בשנה הבאה

כתב כלכליסט 16:0921.04.10

עסקי הביו דיזל של לב לבייב נחשפים במעט בעיתון New-Era המתפרסם בנמיביה. לפי הדיווח, חברת LL Biofuels Namibia שבעל השליטה בה הוא לב לבייב, השקיעה מיליארדי דולרים והשיגה מראשי שבטים שם 3 מיליון דונם קרקע לגידול צמח הז'אטרופה, אשר זרעיו ירוסקו תחת לחץ להפקת ביו-דיזל.

 

לפי הדיווח, LL Biofuels חתמה על הסכם חכירה ל-20 שנה עם השותפים המחזיקים בחוות קטימה, המועצה המקומית קפריבי והחברה לפיתוח נמיביה (NDC) – שיאפשר לחברה לבצע מספר ניסויים בצמחים שיגודלו במקום במטרה להגיע לתפוקת שמן מקסימלית.

 

העיתון שוחח עם אלון ורד, אגרונום ומנהל פרויקט ב-LL Biofuels Namibia שמסר כי המיזם נטע 400 זנים שונים של צמח ז'אטרופה בשטח של 150 דונם משטח חווה המסתכם ב-4,000 דונם, בכדי לראות באיזה מהזנים תפוקת השמן הנה גדולה ביותר ואיזה מהם מתאים יותר לגידול באזור קפריבי.

 

לדברי ורד, אם הכול יתקדם על פי התוכנית ואם מו"מ הנוכחי עם הממשלה יסתיים בהצלחה, LL Biofuels מתכננת להפיק חביות ראשונות של דלק ירוק כבר בשנה הבאה. הוא הוסיף כי מחיר הדלק יעמוד על כ-75 דולר לחבית המכילה כ-200 ליטר. קרוב לוודאי, המוצר הזה יהיה זול יותר מסולר.

 

שת"פ בינלאומי

 

ורד מסר כי ברגע שתחל הפקת דלק החברה מתכננת לעבוד בשיתוף עם אחת מחברות הנפט הבינלאומיות, ככל הנראה במטרה לבחון אפיקי חדירה לשוק רווחי זה.

 

לפי הדיווח עד כה בפרויקט הושקעו 20 מיליון דולר נמיבי (2.7 מיליון דולר) בשלב הניסויים הנוכחי. אולם נמסר כי ברגע שהתוצאות יהיו משביעות רצון - יוזרמו מיליארדי דולרים להפקה מסחרית של צמח ז'אטרופה בחלקות בשטח 200,000 דונם קרקע שהוקצתה על ידי ראשי השבטים.

 

"היעד שלנו הוא לאתר את זן העץ ז'אטרופה הטוב ביותר ולהפיק 3 - 8 טון דלק בשנה. לכן, אנו עורכים ניסויים בכדי לראות איזה זן מתאים ביותר לאזור", הסביר האגרונום. לדבריו, 3 מיליון דונם קרקע שהוקצו על ידי ראשי השבטים זה די והותר: "אנו רוצים רק לנטוע צמחים ב-200,000 דונם בכל פעם. בדומה לזיתים, זרעי ז'אטרופה יועברו למכבש להפקת ביו-דיזל".

 

בעיתון נמסר כי החברה מתכננת להקצות כמה מיליארדי דולרים להקמת מפעל כימי בטכנולוגיות גבוהות שיכלול מכבש זרעים ענק וכמה מגדלי החמצה לאגירת זרעים עתירי השמן. ברגע שהזרעים ירוסקו ויופק מהם ביו-דיזל, הם יותירו משקעים שיהפכו לדשנים אורגנים ויפוזרו על עצי ז'אטרופה.

 

"כל הביו-דיזל הזה שיופק יהיה מיעוד ברובו לשימוש פנימי בנמיביה, וחלק ממנו ליצוא. אנו רוצים להיות המפיקה הגדולה ביותר של דלק ביולוגי באפריקה, בפרט של ביו-דיזל", ציין ורד.

  

כוח האדם בפרויקט מונה 100 עובדים, אך ייתכן כי מספר זה יגיע לכמה אלפים ברגע שתחל הפקה מסחרית.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x