$
שווקי חו"ל

SDE הישראלית תקים תחנות כח הידראוליות בסין

החברה תהפוך לשחקנית מרכזית בעולם האנרגיה בסין: חתמה עם הממשלה הסינית על חוזה להקמת תחנות כח המבוססות על גלי-ים עם פוטנציאל בשווי של מיליארד דולר. מדווחת על חוזים גם באפריקה ובארה"ב

אסף גלעד 18:5913.07.08

החברה הישראלית SDE  (Sea Desalination Energy) חתמה לפני מספר ימים על חוזה עם ממשלת סין להקמת תחנות כח הידראוליות, המפיקות חשמל באמצעות גלי הים. את החוזה קיבלה SDE רק לאחר שהקימה 2 חברות בת מקומיות באמצעות שותפים מהונג-קונג ומסין.

 

בשלב הראשון, תקים החברה

מפעל בעלות של כ-650 אלף דולר בחבל הדרומי גואנגז'ו שבסין, שעתיד לייצר מגה-וואט אחד של חשמל ולאחר הפעלתו, צפויה ממשלת סין להזמין תחנות נוספות בהיקפים גדולים יותר, אשר מיועדות למחוזות נוספים השוכנים סמוך לים ושהיקף הקמתן עשוי להגיע לכדי מאות מיליוני דולרים.

 

האמרת מחירי הנפט והפחם ומשבר האנרגיה שבא בעקבותיהם, הביאו את קברניטי הממשל הסיני לחפש אנרגיות חלופיות וזולות יותר. ריבוי הטייפונים במדינה מקשה על הקמת תחנות כח הפועלות על רוח וריבוי רעידות האדמה אינו מאפשר את הקמתן של תחנות כח גרעיניות ותחנות הידרואלקטריות בפנים המדינה, הדורשות פריסת כבלים בעלות של מיליארדים.

 

SDE הישראלית טוענת שמצאה דרך לייצר חשמל מגלי-ים בצורה זולה הרבה יותר מטכניקות אחרות. בעוד שהקמת מפעל לייצור חשמל מרוח עולה כ-1.5 מיליון דולר למגה-וואט, מפעל לייצור חשמל מפחם כ-3 מיליון דולר למגה-וואט ומפעל לייצור חשמל מגז כ-950 אלף דולר, עולה הקמת מפעל לייצור חשמל מגלי ים כ-650 אלף דולר למגה-וואט.

תחנת הכח הראשונה של SDE הוקמה ביפו בשנה שעברה, והיא מייצרת כ-40 קילו-וואט חשמל.

 

"קיבלנו הסכמות בעל-פה מגורמים בממשלת סין להקמת עוד כמאה תחנות כח נוספות" אומר מנהל השיווק ב-SDE, אהרון בצלאל. הפרויקט החדש שנחתם עם ממשלת סין מצטרף לעסקה בשווי 50 מיליון דולר, שנחתמה בשנת 2005 עם חברת Yudean הסינית, שעברה הקפאה מסוימת ומפשירה השנה מחדש עקב עניין חוזר של החברה הסינית.

 

גם חברת החשמל הסינית Nuclear power Guangzhou מעוניינת בהסכם עצמאי עם SDE, בסכום דומה של 50 מיליון דולר והעסקה כבר נמצאת שולחן המשא ומתן.

 

תגייס כספים כדי לעמוד בהזמנות

לדברי שמואל עובדיה, מנכ"ל SDE, חתמה החברה לאחרונה על הסכם בשווי 20 מיליון דולר גם עם חברה לייצור חשמל בסן-פרנסיסקו ועל חוזה גדול נוסף בשווי 65 מיליון דולר עם חברת חשמל ראשית במדינה מוסלמית גדולה, במטרה להקים בה מפעל שייצר 100 מגה-וואט חשמל (שם המדינה לא ניתן לפרסום מחשש לביטול העסקה).

 

הסכם נוסף נחתם עם ממשלת גמביה על חוזה להקמת תחנת כח שתייצר 70 מגה-וואט בכ-45 מיליון דולר ועם ממשלת מיקרוזניה על חוזה בשווי 2 מיליון דולר. לדברי עובדיה, בכדי לעמוד בצבר ההזמנות תנסה החברה לגייס כספים מהבנק העולמי ומגופים פיננסיים נוספים.

 

עובדיה אף סיפר, כי החברה נמצאת במגעים שמטרתם לקבל 90% משלד בורסאי באמצעות חברת TVG. להערכתו, תוך 5 שנים יגיע צבר ההזמנות של החברה לשווי של כמיליארד דולר בכל העולם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x