$
פרסום ושיווק

יו"ר נסטלה העולמית: "להפסיק את השימוש בגידולי מזון לדלק"

פטר ברבק־לטמת רואה איך הביודלק נוגס בצורכי המזון העולמיים: "פוליטיקאים לא מבינים שיש קשר הדוק בין שוק המזון לשוק האנרגיה"

סוכנויות הידיעות 10:1615.09.11

באופן הולם ליו"ר חברת ייצור המזון הגדולה בעולם, פטר ברבק־לטמת סופר קלוריות. אבל יו"ר נסטלה, לשעבר גם מנכ"ל החברה, לא דואג לדיאטה שלו. דאגתו מופנית לכך שכל המזון בארה"ב ובאירופה הופך לדלק, בזמן שעניי העולם הולכים ונעשים עוד יותר רעבים. "פוליטיקאים", אומר ברבק־לטמת, "לא

מבינים שיש קשר הדוק בין שוק המזון לשוק האנרגיה. הקשר הוא הקלוריה".

 

יותר ויותר גידולים ששימשו בעבר למזון משמשים לדלק, הודות לזיכיונות ולסובסידיות אתנול ותמריצי הביודלק באירופה. לפי הערכה עדכנית של משרד החקלאות האמריקאי, השנה החקלאים האמריקאים יקצרו לראשונה יותר תירס לאתנול מאשר למזון. באירופה כ־50% מגידולי הקנולה מופנים להפקת ביודלק, "בזמן שברחבי העולם משתמשים ב־18% מהסוכר לביודלק", כדברי ברבק־לטמת.

 

ברבק־לטמת חושש כי הכפלת מחיר התירס או שילוש מחיר הקמח בעולם השלישי יגרמו למאות מיליוני רעבים. "אנשים מוציאים 80% מהכנסתם הפנויה על מזון", הוא מעריך. "מצב שכזה עלול להביא למרד דוגמת האביב הערבי, שהחל כמחאה על עליית מחירי המזון. זה לא כמו שמעלים לנו את מחיר דגני הבוקר, שמבחינתנו זה רק מטרד".

 

יש גם את העניין הדמוגרפי. "בעשורים האחרונים נוצרו יותר ממיליארד צרכנים חדשים בעולם, שהייתה להם ההזדמנות לעבור מעוני קיצוני למה שנקרא היום מעמד ביניים מתון, הודות לצמיחה הכלכלית במקומות כמו סין והודו. המשמעות היא מיליארד איש שלראשונה נהנים מ'גישה לבשר'", מעריך ברבק־לטמת. "המשמעות היא שצריך פי עשרה קרקע, פי עשרה מזון לבעלי החיים, פי עשרה מים להפקת קלוריית בשר אחד בהשוואה לקלוריית ירק או דגן. אם הפוליטיקאים בעולם באמת רוצים לטפל בביטחון התזונתי, הם צריכים לקבל רק החלטה אחת: בלי מזון לדלק. אם לא נעשה את זה, לעולם לא נוכל ליישב את הביקוש לביודלק עם צורכי המזון העולמיים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x