$
בארץ

חוק הפטור מתור לקשישים בני 80 אושר בוועדת העבודה

על פי הצעת החוק הפטור יחול במוסדות ציבוריים כמו ביטוח לאומי, תאגידי מים, סניפי דואר ובנקים, אך לא במקומות המציעים טיפול רפואי. ח"כ אלי אלאלוף, הצביע בעד אך הביע חשש מעימותים בימי קבלת קצבאות: "יש כל כך הרבה עוולות שקשישים סובלים מהם, האם זה הדבר הדחוף ביותר לטפל בו?"

שחר אילן 11:5801.03.17
ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה היום פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק, לפיה קשיש בן 80 שנים לא יצטרך להמתין בתור במקומות ציבוריים. ההצעה תחול במוסדות ציבורי כמו המוסד לביטוח לאומי, עיריות, תאגידי מים וסניפי דואר דואר וכן בבנקים, מרכולים ומוסדות תרבות ובידור. מדובר בהצעת חוק ממשלתית שאוחדה עם הצעת חוק פרטית של ח"כ איציק שמולי מהמחנה הציוני.

 

החוק לא יחול על מקומות המציעים טיפולים רפואיים, כמו בתי חולים וקופות חולים. זאת, על מנת לאפשר קדימות בתור לפי מצב בריאותי ולא לפי גיל. עוד הוחלט כי לאדם עם מוגבלות תינתן קדימות בתור על פני אזרח ותיק.נותן השירות רשאי לדרוש מקשיש הצגת תעודה להוכחת גילו.

 

 

קריית הממשלה בתל אביב קריית הממשלה בתל אביב צילום: אוראל כהן
 
אלאלוף: "לא כל דבר דורש חקיקה". שמולי: "הלוואי והיינו חיים במקום שבו ברור שיש לקשיש קדימות בתור"
 
למרות שהצביעו בעד, חלק מחברי הועדה הביעו חששות והסתייגויות מהצעת החוק. יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף מכולנו אמר ש"העיקרון ראוי ולכן אני תומך בחוק, אולם לא כל דבר הדורש מוסר צריך לבוא בחקיקה".

 

אלאלוף הביע חשש מ"מתח ועימותים במקומות הציבוריים, אשר עלולים לצאת משליטה, לדוגמה בימי קבלת קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי. יש כל כך הרבה עוולות שקשישים סובלים מהם, האם זה הדבר הדחוף ביותר לטפל בו?", שאל.

 

ח"כ מאיר כהן מיש עתיד תהה בפני נציגי המשרד לשוויון חברתי שנכחו בדיון: "האם קיבלתם פניות מאזרחים ותיקים בטרם ביקשתם לחוקק את החוק? האם הם חשים צורך בחוק כזה?".

 

ח"כ שמולי אמר בתגובה כי: "הלוואי והיינו חיים במקום בו היה זה מובן מאליו לתת לאזרחים ותיקים קדימות בתור. לצערי אני סבור שהדור שלי הוא הדור האחרון שקם בפני אנשים מבוגרים באוטובוס".

 

היועץ המשפטי של המשרד לשוויון חברתי, סורל הרלב אמר ש"החוק הזה הוא כורח המציאות, ונקווה שיעזור בקיבוע נורמה של מתן כבוד לקשישים".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x