$
בארץ

חדוה בר: "לשכר הגבוה בבנקים יש השפעה שלילית על אמון הציבור בהם"

המפקחת על הבנקים השיבה לדברי השר כחלון כי "עוד עשר שנים לא יהיו בנקים" ואמרה כי "בוודאי שתהיה בנקאות עוד עשר, עשרים ושלושים שנה, אך הבנקים ייראו אחרת, יידרשו להיות טכנולוגיים יותר"

רעות שפיגלמן 10:2803.03.16

"ראינו שכר מאוד גבוה של מנהלי הבנקים וזה פוגע באמון הציבור בבנקים. אנו מצפים לשינוי בשכר הבנקאים. כמובן שהוא צריך להיות קשור לביצועים אבל צריך לעשות בו שינוי", כך אמרה היום (ה') המפקחת על הבנקים חדוה בר, בכנס הפיקוח על הבנקים בנושא "הטכנולוגיה משנה את פני הבנקאות".

 

 

לדבריה, הפיקוח על הבנקים פעל לטיפול בנושא זה וכבר בשנה הקרובה צפויה ירידה של שכר יושבי ראש הבנקים, בעקבות הוראה שהוציא הפיקוח לפני כחצי שנה. בנוסף, המחוקק מקדם הצעת חוק שמבטאת את תפיסתו הערכית לגבי התגמול הראוי לבכירים בסקטור הפיננסי ובנק ישראל תומך בה. כמובן, התגמול צריך להיות קשור באופן ישיר לתוצאות העסקיות ולמורכבות הפעילות.

 

חדוה בר, המפקחת על הבנקים בבנק ישראל חדוה בר, המפקחת על הבנקים בבנק ישראל צילום: רון קדמי

 

בר אמר כי "בוודאי שתהיה בנקאות עוד עשר, עשרים ושלושים שנה, אך הבנקים ייראו אחרת, יידרשו להיות טכנולוגיים יותר, יעילים יותר ולהתאים עצמם לצרכי וטעמי הלקוח. הטכנולוגיה משנה את פני הבנקאות". דברים אלו של המפקחת מגיעים על רקע דברם של שר האוצר משה כחלון שאמר בשבוע שעבר כי "עוד עשר שנים לא יהיו בנקים".

 

בר ציינה כי היא מסכימה חלקית עם הביקורת הציבורית המבקרת את עבודת הפיקוח על כך שאינו פועל בקצב מספק על מנת לקדם תחרות במערכת הבנקאית ואמרה שהיא מסכימה עם כך שגם הפיקוח על הבנקים צריך

לעבור שינוי.

 

"כיצד יראו הבנקים בעוד עשר שנים?", שאלה המפקחת בכנס. "הבנקים יראו אחרת – יותר טכנולוגיים, יותר תחרותיים ויותר יעילים. אימוץ טכנולוגיות וחדשנות יאפשרו לבנקים לספק מגוון רחב יותר של שירותים ללקוחות, במחיר זול יותר, ובשקיפות גבוהה יותר, כאשר ללקוח תהיה יכולת לצרוך חלק מהשירותים מגופים שאינם הבנק שבו הוא מנהל את חשבון העובר ושב שלו. התשתיות והכלים הטכנולוגיים החדשים יובילו לכך שלצד הבנקים יפעלו גופים חוץ-בנקאיים וחברות פינטק, שיתמחו בנישות מסוימות של השירותים והמוצרים הפיננסיים. חלקם צפויים לעבוד בשיתוף פעולה עם הבנקים ואחרים יתחרו בבנקים, ואף ינגסו בנתח מסוים מהכנסותיהם".

 

 

"ארביטראז' בין השחקנים החוץ-בנקאיים לבין המערכת הבנקאית תמיד יהיה קיים, ולכן אנו בפיקוח תומכים בהקמתו של הרגלאטור שיפקח על הגופים הפיננסיים מחוץ למערכת הבנקאות, מה שגם עולה מהמלצות וועדת שטרום", הדגישה המפקחת. לתפיסת בפיקוח, התואמת גם את תפיסתה של הנגידה, מבחינת הרגולציה היציבותית לא קיים חשש משחקני פינטק או שחקנים החוץ-בנקאיים קטנים. אך, במונחי צרכנות הפיקוח על הבנקים תומך בכך שגם השחקנים הקטנים צריכים להיות מפוקחים באותה מידה, ולכן בר ציינה את חשיבות הקמת גוף פיקוח נוסף. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x