$
בארץ

הממשלה אישרה סיוע בסך כחצי מיליארד שקל לתעשיית התיירות

הצעת המחליטים של משרדי האוצר והתיירות שאושרה הבוקר מאפשרת תמיכה בתעשיית התיירות בכל הארץ, סיוע לעסקים קטנים ובינוניים ושיפוי על הוצאות הארנונה. עוד סוכם, כי יוקם צוות בין משרדי שייבחן מנגנון סיוע עתידי לתמיכה בתעשיית התיירות בעתות משבר

עמרי מילמן 14:1323.09.14

חודש אחרי סיום מבצע צוק איתן, משרד האוצר ומשרד התיירות הגיעו להסכמות. הצעת המשרדים אושרה היום בממשלה, לפיה יינתן לענף התיירות סיוע בהיקף של חצי מיליארד שקל.

 

המתווה מבוסס על המלצות הוועדה הבין-משרדית בראשותו של מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי, שהוקמה במהלך מבצע צוק איתן והגישה מסקנותיה לשר התיירות במהלך החודש שעבר. כבר ביום הגשתן הסתייגו באוצר מההמלצות וסירבו לאמצן.

 

לאורך החודש ניהלו המשרדים משא ומתן, על אופי והיקף הסיוע שיינתן. בעוד שבמשרד התיירות רצו לפצות עסקי תיירות שמעבר לטווח ה-40 ק"מ מתוך הבנה כי התיירות נפגעה בכל הארץ ולא רק בטווח שהגדיר פיקוד העורף כ"אזור במצב מיוחד", במשרד האוצר סירבו בתוקף להרחיב את טווח הפיצויים, בעלות המוערכת על ידי המשרדים בכ-200 מיליון שקל בלבד, מחשש שזה עלול לגרור דרישות של ענפי משק נוספים.  

 

בר בשדרות סגור בימי צוק איתן בר בשדרות סגור בימי צוק איתן צילום: שאול גולן

 

הצעת המחליטים שאושרה הבוקר מאפשרת תמיכה בתעשיית התיירות בכל הארץ, סיוע לעסקים קטנים ובינוניים ושיפוי על הוצאות הארנונה. עוד סוכם, כי יוקם צוות בין משרדי שייבחן מנגנון סיוע עתידי לתמיכה בתעשיית התיירות בעתות משבר. זאת לאחר שהמלצת הועדה של הלוי היתה להקים קרן פיצויים ייעודית (שתתוקצב בכ-450 מיליון שקל).

 

סיוע בתשלומי ארנונה

 

כחלק מהסיוע יוקצו 180 מיליון לשיפוץ בתי מלון. מלונות, מסבירים במשרד התיירות, משפצים כל 6-7 שנים, לכן במשרד מעוניינים לסייע למלונות לנצל את חלון ההזדמנויות הנוכחי, שהתפוסה במלונות נמוכה מאד, לקראת דירוג בתי המלון בישראל לפי כוכבים שעתיד להתבצע בקרוב, במטרה לשפר את השיווק שלהם בעולם.

 

60 מיליון שקל, לסיוע בתשלומי ארנונה, מחודש יולי ועד סוף השנה. מדובר בסיוע תזרימי שאמור להקל על המלונות במימון השוטף. לשם השוואה, במדינות ה-OECD ארנונת המלונות נקבעת לפי תפוסה, לא כן בישראל. סכומים אלה יוקצו למלונות על פי קריטריונים שייקבעו ויאמדו את הפגיעה בעקבות המבצע בכל עסק ועסק.

 

מלון עין בוקק בים המלח (ארכיון) מלון עין בוקק בים המלח (ארכיון) צילום: עמית שאבי

 

110 מיליון שקל יוקצו לחל"ת (חופשה ללא תשלום) מקצועי - חופשה שבמהלכה יוכלו העובדים לעבור הכשרה מקצועית ולשמור על זכויותיהם. במשרד התיירות מסבירים כי המטרה היא לשמר את כח האדם, שלא יעזבו אנשים את התעשייה.

 

50 מיליון שקל יוקצו לתקציב השיווק של המשרד בעולם. סך התקציב של משרד התיירות לשיווק המדינה הוא 250 מיליון שקל ונועד להקל על גופי התיירות הפרטיים שלא יכולים לממן שיווק במדינות שונות.

 

40 מיליון שקל יוקצו לסיוע ספיציפי לדרום - פיתוח תשתיות תיירותיות בדרום כולל אשקלון ומצפה רמון, על פי בקשות. וכן קידום "חממות תיירות"- פרויקט לווי עסקי לעסקים קטנים.

 

20 מיליון שקל יוקצו לטובת סיורים חינם לציבור בדרום הארץ, כדי לסייע לענף מורי הדרך שפרנסתו נפגעה מאד במהלך המבצע וככל הנראה לא תשתקם לגמרי עד סוף השנה.

 

צעדים נוספים שטרם זכו לתקצוב אך יתוקצבו בהתאם לצורך הם הגדלת הערבות בקרן לעסקים קטנים ובינוניים מ-70% ל-85%, לעסקי התיירות ,ל-4 חודשים הקרובים.בנוסף תוקם רשת ביטחון לכנסים בינלאומיים כך שמארגני כנסים בינלאומיים יזכו לסיוע מהממשלה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x