$
תיירות

חמים על טורקיה: ועדי העובדים ימשיכו בחרם גם בחגי תשרי

כך נמסר מחברת ועדים בנוגע לאפשרות לחידוש הנופש בטורקיה, זאת בעקבות הידרדרות היחסים בין המדינות; בשבוע הבא תיבחן הרחבת החרם גם על מוצרי שי לחג המיובאים מטורקיה

יסמין גיל 18:1502.09.11

"ועדי העובדים הגדולים במשק החליטו להמשיך את החרם המוחלט על נופש עובדים בטורקיה גם לתקופת חגי תשרי הקרובים", כך נמסר היום (ו') מחברת ועדים שמרכזת מידע על הפעילות הכלכלית-חברתית של ועדי העובדים בארץ. זאת, בעקבות תגובתו של שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, לדו"ח פאלמר של

האו"ם לחקר אירועי המשט לעזה במאי 2010 וסירובה של ישראל להתנצל על האירוע. טורקיה הודיעה כי תגרש את שגריר ישראל, תוריד את דרג הנציגות הדיפלומטית שלה בתל אביב ותשעה הסכמים צבאיים עם ישראל.

 

לדברי מנכ"ל ועדים, יעקב אלוש, "לאחרונה הפעילו נציגי הטורקים וסיטונאי התיירות בישראל, לחץ גדול על ועדי העובדים להחזיר את המוני הנופשים המאורגנים לנפוש בערי הקיט של טורקיה כבר בחגי תשרי הקרובים. כעת, בעקבות ההחלטה על הרחבת החרם, ירדו לטמיון כל מאמצי הפיוס".

 

מהחברה נמסר כי ביום שני יתכנסו נציגי ועדי עובדים רבים בתל אביב לדיון בנושא הפנסיה, ויעלו על סדר היום את האפשרות להרחיב את החרם גם על מוצרי שי לחג המיובאים מטורקיה, "ובכך לממש את החרם במלא כוחם הצרכני", נמסר מהחברה.

 

ביולי האחרון ערכה החברה סקר בקרב ועדי עובדים. 98% מהם טענו אז כי לא ישובו לנפוש בקרוב בטורקיה. 65% ציינו כי יפסיקו את החרם "רק אם ראשי השלטון הטורקי יפסיקו את ההשמצות נגד ישראל ונגד חיילי צה"ל"; 25% טענו כי יפסיקו את החרם "רק אם היחסים בין המדינות ישתפרו"; ו-10% טענו כי יחזרו לנפוש בקלאבים של טורקיה בתמורה למחווה פומבית של ראשי השלטון שם כלפי ישראל.

 

התיירות הישראלית בטורקיה - טיפה בים

 

בשבוע החולף פרסמה לשכת התרבות והתיירות הטורקית את נתוניה המעודכנים לפיהם ביולי האחרון חלה עלייה של 179% בתנועת הנוסעים הישראלים לטורקיה, בהשוואה ליולי 2010. מדובר ב-12.8 אלף נוסעים ישראלים לטורקיה בחודש שעבר, בהשוואה ל-4,598 ביולי 2010 ו-43.2 אלף ביולי 2009.

 

בין ינואר ליולי 2011 הגיעו לטורקיה 49.5 אלף ישראלים, ירידה של 38% בהשוואה לשבעת החודשים הראשונים של 2010. באותם חודשים ב-2010 וב-2009 הגיעו לטורקיה כ-80 אלף ישראלים, ו-134.7 אלף ישראלים, בהתאמה.

למרות איומי הוועדים והירידה בתנועת התיירות מישראל לטורקיה מתחילת השנה, יש לזכור שהתיירות הישראלית מהווה טיפה בים עבור הטורקים: בין ינואר ליולי השנה ביקרו בטורקיה למעלה מ-17.6 מיליון תיירים, עלייה של כ-11% לעומת אותם חודשים בשנה שעברה, רק 0.28% מהם היו ישראלים.

 

דני צימט, דובר משרד התרבות והתיירות של טורקיה בישראל וסגן יו"ר מועצת העסקים ישראל-טורקיה, מסר בתגובה כי "עם כל הכבוד לאנשי הוועדים, התגובות שלהם בעקבות התרחשויות פוליטיות ביחסינו עם טורקיה 'מלבות את האש' ולא בהכרח לטובת האינטרסים של מדינת ישראל. איומם העכשווי להחרים מוצרים טורקיים המיועדים כמתנות חג הוא בבחינת קריאת תיגר על חברות ומפעלים טורקיים שאינם חלק מהתרחיש הפוליטי".

 

צימט אמר עוד כי "כל מי שמצוי במציאות בטורקיה יודע שהחברה האזרחית בטורקיה אינה נוטרת לישראל. לראייה, במחצית הראשונה של השנה הנוכחית עלה היקף היצוא האזרחי הישראלי לטורקיה ב-40% ומיקם את טורקיה כיעד היצוא השביעי בגודלו של ישראל. החרמות המוכרזים על ידי הוועדים עלולים לפגוע באותן חברות ישראליות רבות המייצאות לטורקיה, שחלקן הן המעסיקות את אותם אנשי ועדים המאיימים בהחרמות.

 

"האם לא הגיע העת שהוועדים הגדולים במדינה יתעשתו וינסו דרך פעולה אחרת כדוגמת מחוות של רצון טוב כלפי עמיתיהם בחברות ובמפעלים בטורקיה? מניסיוני המעשי, התקשורת בטורקיה עוקבת מקרוב אחר מהלך האירועים בין המדינות ומחווה ישראלית עשויה לתרום לחיזוק אותם גורמים בטורקיה, והם לא מעטים, שמגלים ביקורת גלויה כנגד מהלכי המנהיגות הפוליטית הטורקית".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x