$
הייטק והון סיכון

טסרה סוגרת את מרכז הפיתוח ברמת החייל

חברת האלקטרוניקה האמריקאית תסגור את מרכז הפיתוח המקומי שלה; כ-40 עובדים ישראלים יפוטרו

אסף גלעד 15:0714.11.12

 חברת האלקטרוניקה טסרה (Tessera) הודיעה אחר הצהריים (ד') על סגירת מרכז הפיתוח שלה ברמת החייל המעסיק לפי ההערכות כ- 40 עובדים, כחלק ממהלך בינלאומי בו יפוטרו בסך הכל כ-180 איש, 40% ממצבת החברה.

 

פעילות טסרה בישראל מבוססת על מספר רכישות, המרכזית שבהן היא רכישת

Eyesquad של המדען הראשי לשעבר במשרד המדע דוד מנדלוביץ', שנרכשה בשנת 2007 תמורת 30 מיליון דולר.  במאי 2009 רכשה טסרה את נכסיה של חברת דיבלר הישראלית שפיתחה טכנולוגיה לשיפור איכות הצילום במצלמות סלולריות תמורת מיליוני דולרים בודדים.

 

טסרה הודיעה כי תסגור את פעילות החברה בתל אביב ובנוסף לכך תמכור את משרדיה בשארלוט, צפון קרולינה. "שני המרכזים הללו אינם חיוניים לפעילות שבבי ה- MEMS למצלמות סלולריות", כך נכתב בהודעה. המהלך נועד לקצץ בפעילות ה- DigitalOptics, חטיבת שבבי המצלמות הסלולריות של טסרה, שעיקר הפעילות ימשיך להיות במרכז הסיני בעיר ז'וחאי. המהלך יחסוך לחברה 15-18 מיליון דולר עד הרבעון השני של 2013.

 

עלייתו ונפילתו של המרכז המקומי

 

טסרה האמריקאית נסחרת כיום בשווי של 735 מיליון דולר בנאסד"ק, והיא נחשבת לחברה הגדולה בעולם בתחום אריזת שבבים. היא נכנסה לתחום של רכיבים אופטיים למצלמות עם רכישת אייסקואד. דוד מנדלוביץ', לשעבר מנהל טסרה ישראל, סיפר כיצד התרשמו נציגי החברה העולמית מיכולות הצילום של המצלמה הזעירה שפיתח, ודאגו להמשך פעילות מרכז הפיתוח בתל אביב.

 

על פי מנדלוביץ', חלק ממרכיבי המשא ומתן על רכישת החברה כללו הבטחה להותיר את מרכז הפעילות בארץ על כנו. לאחר הרכישה, אייסקווד נהפכה ליחידה עסקית בתוך טסרה, ומנדלוביץ' מונה למנכ"ל טסרה ישראל. החברה מכרה רכיבי מצלמות באיכות של 3 עד 12 מגה פיקסל לסמסונג וטושיבה ששילבו אותן בטלפונים החכמים שלהם.

 

אלא שלפני יותר משנה שינתה טסרה את המיקוד האסטרטגי שלה ממכירת רשיונות לשימוש בטכנולוגיה שפותחה בישראל, לייצור ומכירת מצלמות. החברה רכשה 25 אלף מטר של מפעל ייצור בטייוואן, החלטה שהובילה לפרישתו של מנדלוביץ ולהחלטתו להקים חברה חדשה בשם קור פוטוניקס. את החברה בישראל מנהל כיום משה קרימן.

 

יחד עם מנדלוביץ עזבו מנהלים בכירים נוספים, כמו מנהל הפיתוח והמדען הראשי של החברה וכן מספר עובדים. כיום מעסיקה קור פוטוניקס כעשרים עובדים, ומפתחת טכנולוגיה למצלמות דיגיטליות. קודם שהקים את החברה שקל מנדלוביץ לרכוש את הפעילות של טסרה בישראל בסכום "נאה" , לדברי מקור בכיר, אך ההצעה לא התקבלה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x