$
מכשירים ומדריכים

BlackBerry Pearl 3G: סמארטפון בעטיפה של טלפון פשוט

הוא לא שופע אפליקציות ולא מגיע עם מקלדת מלאה אבל עם יכולות סינכרון מתקדמות, עיצוב קומפקטי ומחיר אטרקטיבי – לבלקברי החדש יש הרבה מה להציע

שי ענבל 19:3818.12.10

כשאנשים חושבים על בלקברי, המכשיר שהם בדרך כלל רואים מול העיניים הוא ה-BlackBerry Bold (בלינק תמצאו סקירה של הבולד האחרון), סדרת הדגל המצליחה של המותג הכוללת מכשירים גדולים יחסית, סוס עבודה בעל עשרות כפתורים המרכיבים מקלדת QWERTY מלאה. אבל ל-RIM הקנדית יש גם לא מעט סדרות אחרות, ואולי הייחודית מכולם היא ה-Pearl – מכשירים קטנים ועמידים בעיצוב Bar קלאסי, שמציגים יכולות מרשימות.

 

BlackBerry Pearl 8100 ליד עט. סדרת מכשירים קטנה במיוחד BlackBerry Pearl 8100 ליד עט. סדרת מכשירים קטנה במיוחד יח"צ RIM

 

לקחנו לסקירה את ה-BlackBerry Pearl 3G 9105, המכשיר החדש בסדרה שהושק בשבוע שעבר בישראל. הוא זמין ללקוחות אורנג' (2,088 שקל) ופלאפון (2,156 שקל). לקוחות אורנג' יכולים לקבל זיכוי מלא על המכשיר ללקוחות שמדברים ביותר מ-98 שקל בחודש למשך 36 חודשים, וחברת פלאפון מעניקה זיכוי למדברים מעל 150 דקות בחודש.

 

לא מרגיש כמו סמארטפון

BlackBerry Pearl 3G BlackBerry Pearl 3G

 

בניגוד לשאר דגמי הבלקברי, ה-Pearl 3G קטן וקל במיוחד, הסמארטפון הזעיר ביותר מתוצרת RIM עד כה: גובהו 10.8 ס"מ ומשקלו 93 גרם בלבד. הוא בעל מסך 2.2 אינץ', בדומה למכשיר המודו T הישראלי, אך בניגוד אליו אינו מצויד במסך מגע. הדרך העיקרית להזנת קלט היא תשעת מקשי הספרות (שלושה מקשים בכל שורה), הניתנים לתפעול ממש כמו בטלפונים הפשוטים. מדובר בשדרוג חביב לעומת הדגמים הקודמים, שבהם היו ארבעה מקשים בכל שורה, מה שהצריך תקופת הסתגלות. בדגם הנוכחי ההקלדה של הודעות SMS, מיילים, רשימות, כתובות, הערות ומסמכים זהה לחלוטין למכשירי נוקיה הפשוטים ודומיהם.

 

ה-Pearl כולל שורה נוספת, שיחד עם מקש ה-0 מכילה גם לחצני Backspace, Shift, Enter ואחרים להחלפת שפה, ושורה עליונה עם כפתורי Send ו-End הצמודים למקש ה"אחורה" והתפריט המסורתיים. במרכז נמצא Trackpad, משטח מגע המשמש להזזת העכבר, לבחירה בתפריטים ולניווט בין שדות טקסט.

 

ה-Pearl כולל גם כפתורים רכים לשליטה על נגן המוזיקה בחלקו העליון של הטלפון – קדימה, אחורה, כפתור Play/Pause וכן "השתק". בצידי המכשיר קיימים כפתורי קיצור ליישום ה-GPS ולמצלמה (על כך בהמשך).

 

מבחינת מעבד, המכשיר מצויד ב-624 מגה-הרץ בלבד, אבל באמת שלא צריך יותר. הוא כולל תמיכה בכרטיסי SD עד לנפח של 32 ג'יגה-בייט (בנוסף ל-256 מגה-בייט זיכרון פנימי), וחריץ הכרטיס אף אינו דורש את הוצאת הבטריה. בעת הכנסת כרטיס התמונות, הוידיאו והשירים שבו מיד יופיעו ביישום ה-Media במכשיר.

 

התוצאה היא סמארטפון לכל דבר שמרגיש כמו טלפון פשוט. הוא קומפקטי להפליא, ובדומה למכשירים עם אותה תצורה - קל לנשיאה בכל כיס.

 

לא להסתכל בקנקן

 

אבל בניגוד לרושם הראשוני, מדובר בהחלט במכשיר פונקציונלי. ה-Pearl מריץ את מערכת ההפעלה BlackBerry OS 5.0. זאת אמנם לא הגרסה החדשה ביותר של המערכת (ה-Torch מריץ את OS 6), אבל יש לה כמה יתרונות בולטים: דפדפן מהיר, נגן מדיה טוב ותמיכה במגוון אפליקציות. מערכת ההפעלה הוותיקה של הבלקברי תומכת בריבוי משימות זה שנים, והמעבר בין יישומים מתבצע בלחיצת כפתור.

 

היתרון הבולט ביותר של מכשירי בלקברי היה ונשאר הסינכרון. גם ה-Pearl תומך ב-Exchange ובסינכרון עם חשבונות גוגל ואחרים – מה שמאפשר לקחת את המיילים, היומן ואנשי הקשר לכל מקום. בעת קבלת מייל נורת המכשיר תהבהב, וכך תוכלו לדעת כשיש לכם הודעות חדשות מבלי לפתוח את המכשיר. במידת הצורך ניתן גם להגדיר רטט בעת קבלת דוא"ל (ולא רק במקרה של SMS, או מסר מיידי).

 

גזרת האפליקציות של הבלקברי מעט בעייתית, אך ניתן להוריד עבור המכשיר לא מעט יישומים שימושיים: מסרים מיידיים, רשתות חברתיות, ניהול משימות, עדכוני חדשות (יש גם קוראי RSS) ואפילו משחקים, אם כי הקטגוריה האחרונה קצת דלה. לבלקברי קיימת גם חנות אפליקציות בשם BlackBerry App World, אבל היא אינה זמינה רשמית בישראל. אמנם ניתן להוריד אפליקציות מאתרים ברחבי הרשת או מחנויות חיצונית, אבל זה לא קל ופשוט כמו הורדה מחנות היישומים.

 

חיי סוללה ארוכים, מצלמה מפתיעה

 

ה-Pearl 3G הוא מכשיר קטן מאוד, כאמור, ובכך טמונים גם לא מעט מחסרונותיו. המסך אינו מאפשר צפייה מהנה במיוחד בסרטוני וידיאו כמו בסמארטפון רגיל, וגם השימוש בתוכנת הניווט פחות נוח. המקלדת, אמנם קלה לשימוש, אבל היא טובה יותר להודעות SMS, למיילים קצרים ועדכוני טוויטר, והרבה פחות לטקסטים של ממש. גם באייפון או ב-Galaxy S הכתיבה אינה שקולה לכתיבה מול מסך מחשב, אבל היא עדיין נוחה בהרבה ממקלדת של חייגן.

 

ב-Pearl גם חסרים כמה מקיצורי הדרך שנמצאים במכשירי בולד:מי שרוצים להחליף שפה, למשל, צריכים לעבור החלפת שפה, דרך כפתור התפריט, מה שעלוללהיות מייגע למדי (אלא גם כן אתם כותבים רק בעברית או באנגלית). גם בכל הקשור לקריאה של טקסטים ארוכים ה-Pearl אינו אופטימלי בגלל גודל המסך, אף על פי שניתן להגדיל את הטקסט.

 

אבל יש גם הפתעה לטובה: המצלמה של ה-Pearl, למשל, מוצלחת למדי. 3.2 מגה-פיקסל עם פלאש, זום ואוטו-פוקוס לא יפילו אתכם מהכיסא, אבל מהשוואה זריזה ה-Pearl מצלם תמונות וקטעי וידיאו חדים וברורים יותר מהאייפון 3GS (אך לא מהאייפון 4) ומהמיילסטון של מוטורולה. את התוצאה ניתן לשתף בבלוטות', במייל וכן ברשתות חברתיות (פייסבוק, טוויטר), לאחר התקנת האפליקציה שלהן במכשיר.

 

נקודה אחרונה היא הסוללה. מכשירי הבלקברי ידועים בחיי סוללה ארוכים, וה-Pearl 3G אינו יוצא מהכלל. תוכלו להסתובב איתו ימים שלמים ללא צורך להטעין אותו , ובמקרי חירום להחליף את הסוללה בקלות. הנתונים הרשמיים הם כ-5 שעות דיבור, 30 שעות האזנה למוסיקה ו-18 יום במצב המתנה.

 

שורה תחתונה

 

ה-Pearl 3G הוא לא סמארטפון קלאסי. אין בומסך מגע ומערכת ההפעלה שלו אינה מתקדמת כמו של אייפון או מכשירי אנדרואיד. הדפדפן מעט מוגבל ומיושן, כמות האפליקציות מעטה וגם המקלדת לא תדבר אל חובבי ה-QWERTY.

 

למרות זאת, מדובר במכשיר שיש לו מה להציע, במיוחד עבור מי שרגיל לטלפונים פשוטים, ולא מעוניין בטלפון יקר ומתוחכם. סינכרון אנשי קשר בענן ועם האאוטלוק, התראות על הודעות, אפליקציות שימושיות ומצלמה טובה הם לא משהו שהולך ברגל בטח לא במחיר של כאלפיים ש"ח בלבד – זול משמעותית מסמארטפונים נוצצים יותר.

 

 

אז נכון, זה לא סמארטפון שמתאים לגיקים כבדים וחולי אפליקציות, אבל מי שרוצה להיות מעודכן וזמין כל הזמן, ומעוניין במכשיר קליל ועם חיי סוללה מצוינים – כדאי שישקול את הבלקברי פרל.

 

סקירות סמארטפונים נוספות:

 

Palm Pre 2: הסמארטפון הכי טוב שלא שמעתם עליו

 

Samsung Galaxy S: מתחרה ראוי לאייפון

 

קבלו את כל החדשות והמדריכים לסמארטפונים לתיבת המייל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x