$
אייפוניסט

משתלטים על הכסף: האפליקציות הטובות ביותר לניהול תקציב באייפון

לעקוב אחר ההכנסות וההוצאות בפשטות, להסתנכרן מול המק ולנהל בקלות תקציב משפחתי. יישומי חובה לחסכנים

שי ענבל 20:4010.05.10
חדש! ניוזלטר סמארטפונים: חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה

 

בקרו בדפי הפייסבוק שלנו: אייפוניסט , טכנולוגי וכלכליסט - וקבלו את כל העדכונים, החדשות, המדריכים והכתבות

 

1. ניהול תקציב בפשטות ובקלות

 

MoneyBook היא ללא אחת מהאפליקציות האלגנטיות ביותר לניהול תקציב באפסטור. היא בסיסית למדי, אך זהו חלק גדול מקסמה. ניתן להשתמש בה כדי להזין הכנסות והוצאות בחלוקה לקטגוריות, לרשום הערות ולנהל תקציב פשוט. בכל עת אפשר לקבל מידע על סכום הכסף שנשאר בקופה, לבדוק את המאזן החודשי ואת פירוט ההוצאות (וההכנסות) בכל חודש לפי קטגוריות.

 

 

MoneyBook כוללת גם תכונות נוספות, כמו הזנת הוצאה החוזרת על עצמה (שימושי עבור שכר דירה או משכנתא), ייצוא לקובץ CSV (אך לא ייבוא), נעילה עם קוד, "גלגול" היתרה החודשית לחודש הבא, ועוד. עדיין נדרשים בה שיפורים, כמו אפשרות לקביעת המטבע ידנית (כיום כדי לקבל סימן ה"שקל" יש לשנות את התבנית האזורית באייפון) ויצירת קטגוריות מותאמות אישית - אך גם כיום מדובר באפליקציה מצויינת, שתענה על צרכיהם של רוב המשתמשים.

 

מחיר: 2.99 דולר

 

(להורדת MoneyBook)

 

2. מעקב משוכלל אחר הוצאות והכנסות - בעברית

iXpenseIt iXpenseIt

 

מי שחיפש יישום מפורט יותר, שאינו מוגבל באפשרויות וניתן להתאמה אישית - iXpenseIt הוא הכתובת.

 

בעת הכנסת רשומה חדשה תוכלו להקליד כל פרט אפשרי אודותיה: סוג, קטגוריה, תת-קטגוריה, אמצעי תשלום, שם ספק ואפילו לצרף תמונה. מסך הקלדת הסכום מהווה גם מחשבון, וניתן להקליד בו מטבעות זרים, שיומרו אוטומטית לסוג המטבע שקבעתם באפליקציה (שקל, למשל).

 

לאחר מכן, תוכלו גם לקבוע תקציב חודשי קולקטיבי או פרטני עבור כל קטגוריה בנפרד, לבצע חיפוש אחר רשומה שהקלדתם, לנהל כמה תקציבים במקביל או לצפות בסיכום החודש לפי קטגוריה, שם ספק או אמצעי תשלום. בלשונית הדיווחים ניתן לקבל מידע על ההוצאות וההכנסות לפי כל פרמטר אפשרי: החל מטווח תאריכים כלשהו ועד למבט כולל על החיסכון החודשי.

 

האפשרויות הן רבות מאוד, ונדיר למצוא משתמש שלא מוצא ב-iXpenseIt את מבוקשו - ניתן אפילו לגבות את המידע שבה למחשב ולשחזרו מאוחר יותר. הפירוט והמורכבות של האפליקציה היא לעיתים בעוכריה: היא אינה קלה לשימוש ומשתמש מתחיל לא ימצא אותה אינטואיטיבית במיוחד. בדיוק לשם כך קיים אתר המפתח, המכיל את כל המידע הדרוש, אך רבים עשויים למצוא גם אותו מעט מייגע.

 

ל-iXpenseIt גם ממשק בעברית. לשם הצגתו, יש לבחור "עברית" בתפריט ה-International ביישום ה-Settings באייפון.

 

מחיר: 4.99 דולר. קיימת גם גרסת ניסיון בשם iXpenseIt Lite

 

(להורדת iXpenseIt)

 

3. ניהול חשבונות חכם ופשוט - לאייפון, לאייפד ולמק

 

Jumsoft Money Jumsoft Money
Jumsoft Money היא אפליקציה אלגנטית, פשוטה וחשוב מכך - חינמית, לניהול כספים. היא מקצועית ואיכותית, מעוצבת נהדר ומאפשרת לעקוב בקלות אחר הכנסות, הוצאות ותשלום חשבונות ולקבל דיווחים חודשיים. ניתן אפילו לנהל בה מספר תקציבים וחשבונות שונים במקביל. תכונות אלה בלבד הופכות את האפליקציה למצויינת, אולם משתמשי מק יכולים להוציא ממנה יותר.

 

הסיבה היא האפשרות לסנכרן את כל הנתונים ב-Jumsoft Money שבמכשיר עם גרסת המק של Money, וכך להמשיך לנהל את ההוצאות מהמחשב בצורה נוחה. לאחר מכן תוכלו כמובן לקחת את כל המידע שנמצא במק אל האייפון, כך שיהיה נגיש בכל מקום. קחו בחשבון שמחיר הגרסה השולחנית של Money אינו זול - 39 דולרים. עם זאת, כל מקיסט יודע שעבור איכות צריך לשלם.

 

האפליקציה של Money לאייפון ניתנת להתקנה גם באייפד, עליו היא רצה במסך מלא. על אף שלא ניתן לכתוב בה בינתיים בעברית, עקב היעדר מקלדת בשפת הקודש - קיימת בה כמו גם באייפון תמיכה במטבע השקל הידוע, מה שללא ספק יגרום לישראלים להרגיש בבית.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Jumsoft Money לאייפון ולאייפד)

 

4. סנכרון התקציב בין כל בני המשפחה

 

כשמה כן היא, HomeBudget היא האפליקציה האולטימטיבית עבור אלו המנהלים תקציב ביתי משותף, ורוצים לעקוב אחר הוצאות והכנסות של משק הבית בכל מקום בו הם נמצאים. האפליקציה כוללת אפשרויות רבות, ביניהן: ניהול מספר חשבונות במקביל, יצירת קטגוריות בהתאמה אישית, תקציב כולל או כזה המיועד עבור קטגוריות ספציפיות וקבלת תמונת מצב עם סטטיסטיקות ותרשימים ברורים.

 

אך תכונה משמעותית באפליקציה מייחדת אותה מהשאר, והיא האפשרות לסנכרן אותה אל כמה מכשירים יחדיו. במכשיר העיקרי יש ליצור "קבוצה" המוגנת בסיסמה, אליה ניתן לאחר מכן לצרף מכשירי אייפון, אייפוד טאצ' או אייפד. במצב זה, כל רשומה חדשה שתתווסף תופיע מיד במכשירים האחרים, שיסתנכרנו אחד עם השני אוטומטית בעת הגישה לאינטרנט.

 

מחיר: 4.99 דולר. קיימת גם גרסת ניסיון בחינם - HomeBudget Lite

 

(להורדת HomeBudget)

 

מדריכים נוספים באייפוניסט וסמארט-אפ:

 

סמארטפונים בדרכים - אפליקציות תחבורה לאייפון ולאנדרואיד

 

חמש דרכים להארכת חיי הסוללה באייפון

 

(ניוזלטר סמארטפונים - חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה)

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x