$
המדריך

חמש תוכנות חובה למקינטוש

קניתם מק חדש? אלה התוכנות שיאפשרו לכם להרחיב את היכולות שלו בקלות ובחינם: תוכנת חיפוש רב-תכליתית, תוכנה גרפית בסיסית, יישום קטן שישדרג את אפשרות הקופי-פייסט עוד

רן יניב הרטשטיין 18:0723.07.09

פיירפוקס למק: לא חייבים להסתפק בספארי

 

מי עוד זוכר את הימים שבהם דפדפן ברירת המחדל של Mac OS X היה אינטרנט אקספלורר? בשנים שעברו מאז שחררה אפל את הגרסה הראשונה של ספארי, החלה מלחמת דפדפנים שנייה, ומשתמשי מקינטוש יכולים לבחור היום מבין שלושה דפדפנים לפחות: ספארי של אפל, פיירפוקס וקאמינו של מוזילה, ומשתמשים הרפתקנים ביותר יכולים לנסות גם את גרסת הניסוי המוקדמת של כרום.

 

פיירפוקס הוא כבר לא בהכרח הדפדפן הטוב ביותר - במיוחד ב-OS X, פיירפוקס איטי וכבד בהרבה מאשר הגרסה שלו לחלונות, ובהשוואה לספארי 4 הוא נראה כמו טנק. אבל אפילו למרות החסרונות שלו, האפשרות להתקין בו תוספים הופכת אותו למיני-מערכת הפעלה בפני עצמו, ומאפשרת להרחיב את תכונותיו הרבה מעבר לאפשרויות שמציעים כל הדפדפנים האחרים גם יחד.

 

להורדת פיירפוקס למק

 

אלטרנטיבות לפיירפוקס: Camino‏, Chrome

 

מידע נוסף:

 

טיפים לפיירפוקס 3.5

 

חבילות התוספים של כלכליסט לפיירפוקס

 

עוד 4 תוספים מומלצים לפיירפוקס

  

פיירפוקס למקינטוש פיירפוקס למקינטוש

 

Google Quick Search Box: לחפש הכל, ובמהירות

 

Quicksilver היא אחת התוכנות המהפכניות והמדוברות ביותר ששוחררו למק בשנים האחרונות. הודות לשילוב ייחודי בין פקודות טקסטואליות רבות עוצמה לממשק ויזואלי פשוט במיוחד, היא מאפשרת לבצע משימות מורכבות בקלות ובמהירות. אבל קצב הפיתוח של Quicksilver החל לדעוך בשנים האחרונות - הגרסה היציבה הגדולה האחרונה יצאה לפני כשנה וחצי, ותיקוני באגים ועדכוני תאימות מגיעים בקצב נמוך.

 

ניקולס ג'יטקוף, המפתח הראשי של Quicksilver, עובד כעת בגוגל. את הקוד של Quicksilver הוא שחרר ברישיון קוד פתוח, ועתה הוא מרכז את מאמציו ב-Google Quick Search Box, שגם היא מופצת ברישיון פתוח באתר הקוד של גוגל.

 

כמו Quicksilver, גם Google Quick Search Box (או QSB) משתמשת במנוע חיפוש מהיר כדי לאתר פריטים מכל רחבי המחשב והרשת, והיא יודעת להבחין בין סוגי פריטים שונים - מסמכים, אנשי קשר, הודעות אימייל, אתרי אינטרנט וכו'.

 

אפשר להשתמש ב-QSB כדי להפעיל יישומים (לדוגמה, הקלידו בשורת החיפוש "FX" ואתרו את פיירפוקס בתוצאות החיפוש כדי להפעיל אותו), כדי לשלוח הודעות אימייל (לדוגמה, הקלידו שם של איש קשר מרשימת הכתובות של Address Book ואתרו אותו ברשימה, ולחצו על הכפתור Tab כדי "להיכנס" אליו ולהציג את הפעולות הזמינות), כדי לחפש בגוגל (פשוט הקלידו את מילות החיפוש ובחרו את האפשרות Google Search מהרשימה) ולפעולות רבות אחרות.

 

QSB עדיין אינה מציעה תשתית להתקנת תוספים, אפשרות שהיתה אחד ממקורות הכוח הגדולים של Quicksilver, אבל כבר עכשיו היא מציעה תמיכה פופוליסטית בטוויטר. פתחו את מסך ההגדרות ועבור ללשונית Accounts כדי להוסיף את פרטי החשבון שלכם בטוויטר. אחרי ההגדרה, תוכלו לכתוב טוויטים ולפרסם אותו ישירות מתוך QSB.

 

להורדת Google Quick Search Box

 

אלטרנטיבות ל-QSB‏: QuickSilver‏, Butler‏, LaunchBar (תמורת תשלום של כ-24 יורו)

 

Google Quick Search Box Google Quick Search Box

 

VirtualBox: להשתמש בחלונות גם במק

 

מאז שאפל התחילה להשתמש במעבדים של אינטל במחשביה, נפתרה אחת הבעיות האחרונות שמנעה מאנשים מלעבור למקינטוש - חוסר התאימות עם התוכנות של חלונות. הודות לטכנולוגיה חמה ומדוברת בשם וירטואליזציה, ניתן להתקין תחת OS X את חלונות XP או ויסטה, וכך להפעיל תוכנות של חלונות ולהשתמש בהן במקביל לתוכנות הרגילות, בלי להפעיל מחדש את המחשב או לעבור תהליך קונפיגורציה ממושך.

 

כמה תוכנות וירטואליזציה למקינטוש מאפשרות להתקין כך את חלונות (או מערכות הפעלה אחרות, כמו לינוקס) במקביל ל-OS X, אבל מבין כולן, VirtualBox היא התוכנה החינמית היחידה שגם מציעה חוויית שימוש ידידותית וקלה. היא לא מתקדמת ומהירה כמו תוכנות הווירטואליזציה של VMware ו-Parallels (ששתיהן עולות 80 דולר), אבל היא הרבה יותר ממספיקה בשביל לשמור על תאימות מלאה במקרים הבודדים שתוכנה או אתר מסויים תומכים רק בחלונות - כמו אתרי הממשל הרבים שפועלים כהלכה רק עם אינטרנט אקספלורר.

 

להורדת VirtualBox

 

אלטרנטיבות ל-VirtualBox‏: Parallels Desktop (כ-80 דולר), VMware Fusion (כ-80 דולר)

 

מידע נוסף:

 

מדריך וידיאו: מערכת הפעלה חדשה בלי לוותר על הישנה

 

שתי מערכות הפעלה על מסך אחד עם VirtualBox

  

חלונות XP פועלת במקביל ל-OS X, עם VirtualBox חלונות XP פועלת במקביל ל-OS X, עם VirtualBox

 

Jumpcut: להעתיק ולהדביק בלי הגבלה

 

אחת הפונקציות הבסיסיות ביותר שבהן כולנו משתמשים מדי יום היא ההעתקה וההדבקה - עד כדי כך שהביטוי "Copy Paste" כבר הפך לביטוי שגור בעולם החינוך, התרבות, הבידור, ועוד. אבל למרות הפופולריות שלה, מדובר למעשה בפונקציה מוגבלת מאין כמוה. אפשר לשמור בלוח ההדבקה רק אובייקט אחד בכל רגע נתון, וברגע שמעתיקים אליו אובייקט חדש, הקודם נעלם לעד.

 

Jumpcut פותרת את הבעיה הזו בצורה פשוטה במיוחד - במקום לשמור רק אובייקט אחד בלוח ההדבקה, היא מנהלת ארכיון ששומר עד 99 מהאובייקטים האחרונים, וכך אפשר להמשיך להעתיק ולהעתיק בלי לאבד דבר. כדי להדביק את הפריטים הקודמים, JumpCut כוללת קיצור מקלדת מותאם אישית, שמציג תפריט ממנו אפשר לבחור את כל אחד מהאובייקטים בארכיון ההעתקות.

 

להורדת Jumpcut

 

אלטרנטיבות ל-Jumpcut‏: Shadow (גרסת בטא), iClip (כ-29 דולר)

 

(גם QuickSilver‏, Butler ו-LaunchBar, שהוזכרו מוקדם יותר במדריך זה, כוללות לוח הדבקה מורחב)

 

Seashore:  עריכה גרפית בסיסית 

 

בניגוד לחלונות, OS X אינה מגיעה עם תוכנת עריכת תמונות בסיסית כמו Paint. התוכנה הקרובה ביותר היא iPhoto, שמגיעה במסגרת חבילת iLife עם מחשבי מקינטוש חדשים, אבל היא מתאימה יותר לניהול אוספי תמונות, ולא לעריכה נקודתית של תמונות בודדות.

 

במקום לשלם 700 דולר על עותק טרי של פוטושופ (או אפילו רק 140 דולר עבור Photoshop Elements, הגרסה הבסיסית למשתמשים ביתיים), נסו את Seashore, תוכנת עריכת תמונות בקוד פתוח שמבוססת על פרוייקט GIMP.

 

Seashore היא תוכנה בסיסית למדי והיא רחוקה מלהציע אפילו רק חלק קטן מהתכונות של חבילות עריכת תמונה מתקדמות כמו GIMP או Photoshop, אבל היא תספיק בהחלט עבור הצרכים העיקריים של הרוב המוחץ של המשתמשים. אפשר להשתמש בה כדי לחתוך תמונות או להגדיל ולהקטין אותם, לעשות תיקוני צבע וחשיפה, לתקן עיניים אדומות, להמיר תמונות בין פורמטים שונים, וכן לצייר ישירות על התמונה, עם תמיכה בשכבות.

 

אלטרנטיבות ל-Seashore‏: Pixelmator (כ-60 דולר), Acorn (כ-50 דולר)

 

עריכת תמונות קלה ומהירה עם Seashore עריכת תמונות קלה ומהירה עם Seashore צילום מסך

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x