$
כלכלה ומדיניות

קרן העושר הסעודית תשקיע 400 מיליון דולר במג'יק ליפ של רוני אבוביץ'

החברה, שמייסדה הוא בן לישראלים, מפתחת כבר 8 שנים משקפי מציאות רבודה שעוד לא יצאו לשוק. המגעים בעיצומם, אך העסקה טרם הושלמה

עאראש מסעודי וטים ברדשו, פייננשל טיימס 07:2426.02.18

קרן העושר הסעודית נערכת להשקעה של 400 מיליון דולר בחברת מג'יק ליפ (Magic Leap) בעסקה שתעלה את היקף הגיוסים של החברה ל־2.3 מיליארד דולר, עבור משקפי מציאות רבודה שטרם הגיעו לשוק. פרטי העסקה בין הקרן הסעודית למג'יק ליפ, שבסיסה בפלורידה, צפויים להיחשף בשבועות הקרובים, כך לפי גורמים המקורבים לשיחות.

 

 

 

המימון החדש מתווסף לגיוס של 502 מיליון דולר שעליו הודיעה החברה באוקטובר, בהובלת קרן ההשקעות הסינגפורית טמאסק.

 

משקפיים של מג'יק ליפ משקפיים של מג'יק ליפ צילום: NagicLeap

 

 

ההשקעה הסעודית תיעשה על פי אותה הערכת שווי של כ־6 מיליארד דולר, כך לפי אותם גורמים, ותתווסף לקבוצה מכובדת של משקיעים ובהם עליבאבא, גוגל ופידליטי.

משקפי המציאות הרבודה של מג'יק ליפ כוללים טכנולוגיה ייחודית וחיישנים מתקדמים אשר באמצעותם ניתן למקם אובייקטים וירטואליים בפוזיציות מסוימות, בעולם האמיתי. עם זאת, מעטים נחשפו למשקפיים הללו, הנמצאים בהליכי פיתוח כבר שמונה שנים, מה שהצית מידה לא מבוטלת של ספקנות בפינות מסוימות של עמק הסיליקון.

 

השיחות עם קרן העושר הסעודית עדיין בעיצומן, ואין ערובה לכך כי העסקה אכן תצא לפועל. אם היא תושלם, תהיה זו ההשקעה הבולטת השנייה של הקרן בטכנולוגיה אמריקאית, זאת לאחר שב־2016 היא השקיעה 3.5 מיליארד דולר בחברת שיתוף הנסיעות אובר.

 

מייסד מג'יק ליפ, רוני אבוביץ' מייסד מג'יק ליפ, רוני אבוביץ' צילום: בלומברג

 

הקרן, ששווייה 230 מיליארד דולר, ניצבה במוקד ניסיונותיו של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן לגוון את כלכלת הממלכה, כך שלא תסתמך רק על תעשיית הנפט. ההשקעה שלה באובר נעשתה על פי הערכת שווי של 62.5 מיליארד דולר לחברת שיתוף הנסיעות, אך התבצעה חודשים ספורים לפני שאובר שקעה במערבולת של שערוריות, שהובילו בסופו של דבר לעזיבתו המתוקשרת של המנכ"ל טראוויס קלאניק.

 

על פי משקיעים, היקף הגיוס שמבצעת מג'יק ליפ, שהוא חסר תקדים עבור חברת טכנולוגיה פרטית שהמוצר שלה טרם הושק, התאפשר בשל המגוון הנרחב של פריצות דרך בתחומי החומרה והתוכנה שנדרשו לפרויקט. אלה כוללות, בין השאר, פיתוח מערכות סיליקון ואופטיקה שדרכן תוצג המציאות המשולבת באמצעות מכשיר קומפקטי.

 

החברה מתחרה במיקרוסופט, אפל ואחרות כדי לזכות ביתרון בתחום שנחשב על ידי רבים כדור הבא של עולם המחשוב. מייסד ומנכ"ל החברה, רוני אבוביץ', שהוא בן למשפחה ישראלית, אומר כי הטכנולוגיה של החברה עשויה יום אחד להחליף את המחשבים האישיים ואת הסמארטפונים באמצעות מה שהוא מגדיר "מחשוב מרחבי".

 

בדצמבר החברה חשפה מכשיר ראשוני, מג'יק ליפ וואן, שמכוון למעצבים ומפתחים. עם זאת, לא ברור בדיוק כמה יעלה הדגם הסופי — לפי הערכות יותר מ־1,000 דולר — או מתי יהיה זמין בשוק. בתחילת החודש חתמה מג'יק ליפ על הסכם שותפות עם ה־NBA, ליגת הכדורסל האמריקאית, והציגה סרטון וידיאו בכיכובו של שאקיל אוניל, המרכיב את המשקפיים העתידניים של החברה. מג'יק ליפ התחייבה כי "פורטל יוצרים", ערכת עבודה עבור מפתחים חיצוניים שבאמצעותה יוכלו לפתח אפליקציות ומשחקים עבור המשקפיים, תהיה זמינה בתחילת 2018. מג'יק ליפ סירבה למסור תגובה, וכך גם קרן העושר הסעודית.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x